Skoro nesvítí palubovka

Více
17 roků 4 týdnů zpět #1 od MarwinVonRapcity
Zdravim všechny, sem čerstvej majitel tipa 1.4 rok výroby 1990.
Mám jeden základní problem, nesvití mi celá palubovka, mám digi. Je to celý strašně tlumený, ale je vidět že to měří, měla by bejt funknčí... Jenže se dá jezdit akorát podle otáčkoměru, nic není normálně vidět. Prej je chyba v nějakým usměrnovači proudu, nebo co, že to jde lehce vyměnit a vydrží to pár let, ale to je neověřená informace... Prosím o radu, jak se toho co nejsnáze zbavit, nebo to vyřešit. Díky moc

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
17 roků 4 týdnů zpět #2 od čenda
Odpověděl čenda pro téma Re: Skoro nesvítí palubovka
Z doslechu (mám analog) by tam někde měl být čudlík (se sluníčkem?), kterým se mění intenzita osvětlení palubky.
A navíc palubka automaticky potemní při rozsvícených světlech.
Ať ti to ale raději potvrdí někdo, kdo to má.

1.4 i.e. 1992
Punto 55 1996
Lasciate mi cantare...

Více
17 roků 4 týdnů zpět #3 od michalkulistak
Odpověděl michalkulistak pro téma palubovka

fiat tipo 1,7DGT 1989, už jen ve vzpomínkách
FIAT PUNTO II 1.8 16V HGT 96kW, 3 dveř,klima a plno dalších vymožeností. azurový démon 8-)

Více
17 roků 4 týdnů zpět #4 od Weka
Odpověděl Weka pro téma Re: Skoro nesvítí palubovka
Potvrzuji, že sluníčko tam je a to by ti mělo udávat postupným pomačkáním intenzitu svícení palubovky,ale je možné, že je chyba v napětí nebo úplně v něčem jiném..začni tím "sluníčkem" a uvidíš.....

fiattipo.net/modules/gallery2/main.php?g2_itemId=5540
1.4 Tempra,r.v.91,182km/h,102 000(13.5.2008),el.okna,central na dál.ovládání,alarm,nastavitelný volant,mlhovky

Více
17 roků 4 týdnů zpět #5 od Charles
Odpověděl Charles pro téma Re: Skoro nesvítí palubovka
A nebo jestli náhodou nejsou vypálený žárovky už po těch letech, taky mi svítil kilometrovník malinko i na největší intenzitu podsvětlení, pro jistotu jsem jich vyměnil asi celkem 10 a svítí to zase celý nádherně.....jinak sluníčko na tlačítku tam je, ale já když chci měnit intenzitu, musím to tlačítko držet tak 2 sekundy a ono se to postupně po krocích rozsvěcuje a zase pohasíná, když ho jen mačkám krátce, tak se nic neděje

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek :)

Více
17 roků 4 týdnů zpět #6 od michalkulistak
žárovky jsou taky možnost, to rozsvěcování fakt funguje po krocích, ale mě to nepohasíná pri rozsvícení světel(svítí furt stejně)

FIAT PUNTO II 1.8 16V HGT 96kW, 3 dveř,klima a plno dalších vymožeností. azurový démon 8-)

Více
17 roků 4 týdnů zpět #7 od Charles
Odpověděl Charles pro téma Re: palubovka

žárovky jsou taky možnost, to rozsvěcování fakt funguje po krocích, ale mě to nepohasíná pri rozsvícení světel(svítí furt stejně)

No když si rozsvítíš světla, tak palubka pohasne a když si ji zase rozsvítíš tim tlačítkem, tak už pohasínat nebude :wink:

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V

Více
17 roků 4 týdnů zpět #8 od michalkulistak
šak mě nezhasíná :wink: :lol:

Více
17 roků 4 týdnů zpět #9 od TooM-As
Odpověděl TooM-As pro téma Re: Skoro nesvítí palubovka
hledat hledat hledat ... už se to tu řešilo xkrát ...

Bývalé:
fiat tipo 1.6 DOHC 66kw
fiat tipo 2.0 8V 83kw
fiat tipo 2.0 16V 107kw
Současné:
Fiat tipo 4x4 2.0 8VT 130kw

Více
17 roků 4 týdnů zpět #10 od Charles
Odpověděl Charles pro téma Re: Skoro nesvítí palubovka
To je pravda no, ale když je tu nový, tak proč neporadit ;)

Více
17 roků 4 týdnů zpět #11 od MarwinVonRapcity
Děkuju moc za rady, ale to tema s pohasínajícíma žárovkama při rozsvícenejch světlech není můj problém... Ani to sluníčko na palubovce nepomáhá, ani držet, ani tisknout... Je tam prostě něco odpálenýho, chtěl sem se jenom zeptat jestli to není nějaká častá vada více z vás, a když tak co bych měl přesně vyměnit... Ale jinak díky moc za ochotu.

Více
17 roků 4 týdnů zpět #12 od scherer012
ako písal charles- skontroluj žiarovky.
ja som mal aj uvoľnený kontakt na kontrolku svetiel- po stlačení ide ako hodinky a dá sa aj nastaviť svietivosť :D

Fiat Tipo 1.7D
pomaly dávaný dokopy

po tráve sa nechodí- po tráve sa smeje
práca ma fascinuje- dokážem sa na ňu dívať celé hodiny

Více
17 roků 4 týdnů zpět #13 od Freedom
Odpověděl Freedom pro téma Re: Skoro nesvítí palubovka
sorry že to sem píšu ale nechci zakládat nový téma....co se stane když z palubovky vydán gumový zelený čepičky na žárovkách a dám to tam bez nich....jo a co se dá dělat s trochu vylitym krystalem na tachometru???

Fiat Tipo 1.7D 88 v karoserii 2.0 z roku 92
Nyní Lancia Delta HPE 1.6 76kW

Více
17 roků 4 týdnů zpět #14 od Criton
Odpověděl Criton pro téma Re: Skoro nesvítí palubovka

sorry že to sem píšu ale nechci zakládat nový téma....co se stane když z palubovky vydán gumový zelený čepičky na žárovkách a dám to tam bez nich....jo a co se dá dělat s trochu vylitym krystalem na tachometru???

když sundáš ty gumový čepičky, tak to budeš mít pořád zelený, ale jen lehce, pokud k tomu ještě seškrábeš tu zelenou barvu z těch světlovodivech folií (jde to nádherně šmirglem), tak budeš mít tu palubku oranžovou

s tim vylitým krystalem nic neuděláš, buď vyměnit display z jiný palubovky nebo rovnou vyměnit celou palubku

Už je pryč: Fiat Tipo 1.6 DOHC r.v. 1989
Nyní: Škoda Octavia 1.9TDi

Více
17 roků 4 týdnů zpět #15 od Freedom
Odpověděl Freedom pro téma Re: Skoro nesvítí palubovka
jo a hele za těma krystala sou takový zelený kartičky aby to bylo zelený co se stane s těma když je tam nedám vůbec....a co se má seškrábat kde to je zepředu nebo něco vzadu???

Fiat Tipo 1.7D 88 v karoserii 2.0 z roku 92
Nyní Lancia Delta HPE 1.6 76kW

Vygenerováno za 0.491 sekund