Centrál-pravé zadní
17 roků 3 týdnů zpět #1
od Jenda
1.6 DOHC r.v.89,naj.220 000Km,spotř.8.2L/100
Šlape jako hodinky,ale nemá STK,spinká v depozitu.
Opel AstraF 1.7TDs,momentálně plně využito.
Fiat 127, spotř.5.2L/100 ,spinká v garáži.
Centrál-pravé zadní vytvořil uživatel Jenda
Zdravím,centrál funguje,motůrky pracujou,ale...
Zadní dveře dělaj problém.Za jízdy mi svítí zadní pravé dveře a při zamikání se zamkne auto a po půl vteřině zase odemkne.Vím že můj problém je v nedosedacích dveřích.(zkrátka nedosednou tak ke kastli aby zmačkli ten mikrospínač) Dá se ten spínač nějak poštelovat? Zkoušel jsem celej motorek posunout ve dveřích a nic se nezměnilo.Zkoušel jsem i vysunout trochu ten protikus co je v kastli.Taky nepomohlo.
Když chci auto zamknout,tak ty dveře musím silou domačkávat.
Dá se štelovat ten microspínač?
Zadní dveře dělaj problém.Za jízdy mi svítí zadní pravé dveře a při zamikání se zamkne auto a po půl vteřině zase odemkne.Vím že můj problém je v nedosedacích dveřích.(zkrátka nedosednou tak ke kastli aby zmačkli ten mikrospínač) Dá se ten spínač nějak poštelovat? Zkoušel jsem celej motorek posunout ve dveřích a nic se nezměnilo.Zkoušel jsem i vysunout trochu ten protikus co je v kastli.Taky nepomohlo.
Když chci auto zamknout,tak ty dveře musím silou domačkávat.
Dá se štelovat ten microspínač?
1.6 DOHC r.v.89,naj.220 000Km,spotř.8.2L/100
Šlape jako hodinky,ale nemá STK,spinká v depozitu.
Opel AstraF 1.7TDs,momentálně plně využito.
Fiat 127, spotř.5.2L/100 ,spinká v garáži.
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
17 roků 3 týdnů zpět #2
od michalkulistak
fiat tipo 1,7DGT 1989, už jen ve vzpomínkách
FIAT PUNTO II 1.8 16V HGT 96kW, 3 dveř,klima a plno dalších vymožeností. azurový démon
Odpověděl michalkulistak pro téma dveře
nešteluj spínač, spíš pošteluj samotné dveře, povolit panty a srovnat, zkus poladit i tu hrazdu do které zapadá zámek. to že se to odemyká může být i vadným motorkem centrálu, projdi toto forum a určitě najdeš další rady, zkus tu
http://www.fiattipo.net/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=5476
pokud nic nepomůže nalep v místě spínače, na dveře kus něčeho, co zmáčkne ten spínač(nebo to udělej jako první, at máš jistotu , že je to tím spínačem)
FIAT PUNTO II 1.8 16V HGT 96kW, 3 dveř,klima a plno dalších vymožeností. azurový démon
17 roků 3 týdnů zpět #3
od petr1978
Tipo 1.6 HF Turbo (831B7.046), r.v. 1991 digital, spotřeba kolem 8 l na 100 km:-) Tel: 732 514 955
Odpověděl petr1978 pro téma Re: Centrál-pravé zadní
Jestli budeš centrál rozebírat, vytvořil jsem postp s fotodokumentací. Je uložen v Downloads někde v sekci opravy.
Snad to někomu pomůže.
Snad to někomu pomůže.
Tipo 1.6 HF Turbo (831B7.046), r.v. 1991 digital, spotřeba kolem 8 l na 100 km:-) Tel: 732 514 955
17 roků 3 týdnů zpět #4
od michalkulistak
Odpověděl michalkulistak pro téma centrál
to petr1978: zkoušel jsem nakouknout ale je tam nějaký fatal error
17 roků 3 týdnů zpět #5
od petr1978
Zkusím napsat na Max-ella a dám vědět. Bohužel je to tak velký soubor, že mi to nesežere mail. K dispozici mám jenom Skype a o víkendu ICQ.
17 roků 3 týdnů zpět #6
od Freedom
Fiat Tipo 1.7D 88 v karoserii 2.0 z roku 92
Nyní Lancia Delta HPE 1.6 76kW
Odpověděl Freedom pro téma Re: Centrál-pravé zadní
hele mě to de...tak kdyby si chtěl tak to stáhnu a pošlu ti to...
17 roků 3 týdnů zpět #7
od michalkulistak
ne, já jen tak ze zvědavosti, měl jsem podobný problém ale řešil jsem to výměnou servomotorku, a je klid
17 roků 3 týdnů zpět #8
od Freedom
Odpověděl Freedom pro téma Re: Centrál-pravé zadní
okej no...mě tohle dělají dvěře u spolujezdce.....když to tam chci amknout nebo odemnknout tak vždycky zůstanou tak jak byli buď se mi zpátky odemknou nebo se zamknout...takže mi to de pouze od řidiče....a taky se stane že mi centrál třeba na jedno zamknutí úpe nejde...a jde až potom co všechno odemknu ručně...
17 roků 3 týdnů zpět #9
od michalkulistak
pohlídni se po foru, hodně se to tu řešilo. buď pomůže pročištění a promazání, nebo rovnou výměna.
17 roků 3 týdnů zpět #10
od skypan
Tempra 1.9TDs-už je pryč,měl sem jí pět let,nebylo to nudné auto,jako tedˇvlastním
TedˇŠvedské Audi,s obsahem pěti pivních půllitříků
Odpověděl skypan pro téma centrál pravé zadni
servo motorky nejdou rozebrat(jsou snejtovane-mechanizmus vyčistit promazat nepomůže),nejdou promazat,tohle fiatˇáci nevyřešíly, mě to v létě chodí a jak je pod nulou přestanou chodit.přestal sem to řešit
Tempra 1.9TDs-už je pryč,měl sem jí pět let,nebylo to nudné auto,jako tedˇvlastním
17 roků 3 týdnů zpět #11
od Dresik
AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Lancia Delta HPE HF Turbo
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz
eSHOP-vybavení dílen, nářadí,nástroje.Pište co potřebujete:)
Odpověděl Dresik pro téma Re: Centrál-pravé zadní
No polud se na to jde s vrtačkou a odvrtá, tak to rozdělat jde, ale je to bejkárna...
AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Lancia Delta HPE HF Turbo
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz
eSHOP-vybavení dílen, nářadí,nástroje.Pište co potřebujete:)
17 roků 3 týdnů zpět #12
od nuni
tipo 1,6DOHC najeto 180000km
....a prece se toci!
Odpověděl nuni pro téma Re: Centrál-pravé zadní
Mikrospínač zavřených dveří je uvnitř zámku a spíná až při zacvaknutí zámku do druhé polohy.To co je na sloupku je pouze spínač vnitřního osvětlení.Centrál rozebrat jde a i po odvrtání nýtků jde zase v pohodě složit,protože ho v kupě drží ještě 3 šroubky.Zkus zacvaknout zámek na otevřených dveřích a kontrolka ti musí zhasnout.Pokud ne,tak je špatný,nebo zasviněný ten mikrospínač.To že se ti dveře po zamčení znovu odemknou,není chyba zadních dveří,ale pouze předních.Zkus zamknout auto od spolujezdce.
tipo 1,6DOHC najeto 180000km
....a prece se toci!
17 roků 3 týdnů zpět #13
od skypan
Odpověděl skypan pro téma centrál pravé zadni
no já osobně jsem měl několikrát u řidiče zámky venku a vyděl sem serva v kuse se zámky a snejtované tak sem se do toho dál nepouštěl z obavy že na mě vyskákají pérka pružinky a schrnu to potom jen na hromádku rovnou do koše.
17 roků 3 týdnů zpět #14
od petr1978
Rozebrat a složit centrál je fakt primitivní.
Dělal jsem to asi hodimu i s rozebráním a složením dveří.
Postup jsem nafotil a dal do galerie. Už jsem tady dokonce někde hodil odkaz.
S NUNIm plně souhlasím, ví o čem mluví
Dělal jsem to asi hodimu i s rozebráním a složením dveří.
Postup jsem nafotil a dal do galerie. Už jsem tady dokonce někde hodil odkaz.
S NUNIm plně souhlasím, ví o čem mluví
17 roků 3 týdnů zpět #15
od Charles
Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - Killer on The Road Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek
Odpověděl Charles pro téma Re: Centrál-pravé zadní
Aha, takže jestli jsem to dobře pochopil, tak pokud se po zamknutí dveří hned zase odemknout je chyba předních dvěří ? já jsem myslel že mi to dělaj levý zadní ! Jako nedělá to pořád, ale čas od času se to hned po zamknutí zase odemkne, ale na druhý pokus je to OK
Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - Killer on The Road Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek
Vygenerováno za 0.478 sekund