nefunguje půl palubovky
17 roků 11 měsíců zpět #1
od MACH
nefunguje půl palubovky vytvořil uživatel MACH
Ahoj Tipaři! Mám takový zapeklitý problém. Našel jsem si na prodej Tipo 1,9TD ´94 za celkem rozumnou cenu. Když jsem si pro něj přijel,zjistil jsem že nefungují ty tři budíčky napravo co ukazují tlak turba,oleje a teplotu vody. To by pro převoz do místa mého bydliště nebyla taková hrůza (cca. 250 km),ale objevil se navíc problém s vodou. Ještě než vůbec termostat otevře vodu do velkého okruhu,tak se různě zvedá hladina v expanzce,když ji zavřu,tak jde kolem víčka pára. To je sice způsobeno okolní teplotou 0 stupňů,ale v každém případe se mi ti nezdá. Nemůže být problém už jen v tom,že z nějakého důvodu netěsní víčko expanzky i když je utažené? Jet s tím tolik kilometrů bez informace o teplotě vody se mi fakt nechce. Mám podezření na fouklé těsnění. V každém případě budu rád i za radu,proč nejdou ty budíčky. Četl jsem tady že by to mohla být i špatná kostra u baterky,ale to mně nenapadlo překontrolovat když jsem si pro něj přijel. Tak jsem to vzdal,nechtěl jsem riskovat zavaření motoru cestou domů. Nechci se toha Tipouše ale jen tak vzdát. Chci se tam znovu vypravit,tak sháním informace,jak to třeba operativně opravit abych měl přehled o telplotě. S majitelem to moc nepořeším,není to elektrikář na rozdíl ode mně. Každopádně díky za informace. Budu rád když mi někdo více zasvěcený pošle kontaktní SMS a já bych mu obratem zavolal. Rád bych tuhle konzultaci provedl celkem rychle,to dopisování by bylo asi na dlouho. DÍKY MOC!!
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
17 roků 11 měsíců zpět #2
od MACH
Odpověděl MACH pro téma Re: nefunguje půl palubovky
Joooo,ještě můj telefon: 603 768252
17 roků 11 měsíců zpět #3
od jirkaR
Fiat Tipo
2.0.Ie Po GO Motoru r.1990 zel.metal
Odpověděl jirkaR pro téma Re: nefunguje půl palubovky
může být i špatný termostat nepropouští vodu a tak se vaří
Fiat Tipo
2.0.Ie Po GO Motoru r.1990 zel.metal
17 roků 11 měsíců zpět #4
od JohnRoss
7 kousků Fiat Scudo, 1 Ducato,
Odpověděl JohnRoss pro téma Re: nefunguje půl palubovky
Tak tam je toho asi více , než jen termostat. Jestli to auto chceš, tak na dojezd domů bych raději ten termík vyndal úplně (nouzovka), ale na dojezd to postačí. Ta voda kolísá, budíž, když se to vaří. Nechal bych to auto zahřát delší dobu, a čekal, jestli pustí termoš vodu do chladiče. Samozřejmě než to koupíš!!! I s původním majitelem. Jestli nemá strach tak to nechat vrnět jak dlouho chceš (vysvětli mu proč), nebo si odpálí motor sám, a to tě nebude mrzet. Když pustí termost. do celého okruhu, je v pořádku, tak bych hledal jinde, ale určo bych ho zkontroloval. Třeba to těsnění. nebo hlava, netěsnost, ale ta by se projevila únikem vody.
Co se týče budíků, tam může být kostra pro ty tři v háji, nebo jsou odpojené čidla, nebo jsou čidla v háji, nebo signální cesta k budíku je poškozená(přerušená). Proměř čidla, alespoň na vodu. Kolem teploty 0*C odpor tak kolem 4Kohm. při zahřívání klesá.
Takže bych zvážil, jestli je to opravdu tak výhodná koupě, když si přičteš i náklady na to že tam pojedeš podruhé.
Jinak hodně štěstí a šťastnou ruku při koupi.
Co se týče budíků, tam může být kostra pro ty tři v háji, nebo jsou odpojené čidla, nebo jsou čidla v háji, nebo signální cesta k budíku je poškozená(přerušená). Proměř čidla, alespoň na vodu. Kolem teploty 0*C odpor tak kolem 4Kohm. při zahřívání klesá.
Takže bych zvážil, jestli je to opravdu tak výhodná koupě, když si přičteš i náklady na to že tam pojedeš podruhé.
Jinak hodně štěstí a šťastnou ruku při koupi.
17 roků 11 měsíců zpět #5
od MACH
Tak nemusí to být tajemství,dostali jsme se nakonec na dvacet tisíc. Už to má ABS,airbag,motor jede super,kouří minimálně,najeto 180000km,
Jel jsem s tím asi jen 2-3 kilometry,tak při tom venkovním počasí si nemyslím že by se motor stačil zahřát tak,až by se otevřel termostat. Je pravda,že by bylo řešení ho vydit. Je umístěný stejně jak u 1.7D ? Kdybych se rozhodl se tam znovu vydat,tak ať vím jaký vercajk si má vzít.
Budíky prý donedávna chodily. U tlaku oleje je kontrolka,ta se po otočení klíčku rozsvítí,ale stejně je to mrtvé.
JirkaR: je to kousek od Hradce,tak mi to můžeš očíhnout...
Jel jsem s tím asi jen 2-3 kilometry,tak při tom venkovním počasí si nemyslím že by se motor stačil zahřát tak,až by se otevřel termostat. Je pravda,že by bylo řešení ho vydit. Je umístěný stejně jak u 1.7D ? Kdybych se rozhodl se tam znovu vydat,tak ať vím jaký vercajk si má vzít.
Budíky prý donedávna chodily. U tlaku oleje je kontrolka,ta se po otočení klíčku rozsvítí,ale stejně je to mrtvé.
JirkaR: je to kousek od Hradce,tak mi to můžeš očíhnout...
17 roků 11 měsíců zpět #6
od skypan
Tempra 1.9TDs-už je pryč,měl sem jí pět let,nebylo to nudné auto,jako tedˇvlastním
TedˇŠvedské Audi,s obsahem pěti pivních půllitříků
Odpověděl skypan pro téma nefunguje půl palubovky
Ktěm budíkům,nevěřím že odešli všechny tři čidla na jedkou,spíš to vidím také na spol.kostru těch budíků.
U popisu vody bych byl opatrnější,zahřej to a odmontuj víčko nesmí bublat voda ani foukat pára..pak je to prúser(myslím psal si že je to TDS1.9?)pokud ano tak skoro pravděpodobně to nějakej magor uhnal a fouklo těsnění pod palicí(těsnění-1000kč) a co turbína píská(aspon slabě)-je tam na 2500ot cítít zátah?aby nebyla přidřená,vindej si měrku oleje,nesmí tam tudy foukat!!!,podívej na víčko na nalejváku oleje nesmí být karbon!!!musí být čistě olej...sundej si hadici u vzduch.filtru a podívej ja to vypadá ve vnitř....
U popisu vody bych byl opatrnější,zahřej to a odmontuj víčko nesmí bublat voda ani foukat pára..pak je to prúser(myslím psal si že je to TDS1.9?)pokud ano tak skoro pravděpodobně to nějakej magor uhnal a fouklo těsnění pod palicí(těsnění-1000kč) a co turbína píská(aspon slabě)-je tam na 2500ot cítít zátah?aby nebyla přidřená,vindej si měrku oleje,nesmí tam tudy foukat!!!,podívej na víčko na nalejváku oleje nesmí být karbon!!!musí být čistě olej...sundej si hadici u vzduch.filtru a podívej ja to vypadá ve vnitř....
Tempra 1.9TDs-už je pryč,měl sem jí pět let,nebylo to nudné auto,jako tedˇvlastním
17 roků 11 měsíců zpět #7
od MACH
Já vím že těch hodnotících kritérií u neznámého motoru je dost. Uvidím,třeba se pominu a ten dvěstěpadesátikilometrový výlet si udělám znova.
Jen mně zarazila předchozí rada o vyjmutí termostatu-mám pocit že jsem tady na foru někde četl že je tam tam hliníková ´´křižovatka´´ ve které je termostat zabudovaný už od výroby,takže nepůjde vytáhnout.
Leda ho provalit šroubovákem přímo v tom hliníkovém paroží...
Jen mně zarazila předchozí rada o vyjmutí termostatu-mám pocit že jsem tady na foru někde četl že je tam tam hliníková ´´křižovatka´´ ve které je termostat zabudovaný už od výroby,takže nepůjde vytáhnout.
Leda ho provalit šroubovákem přímo v tom hliníkovém paroží...
17 roků 11 měsíců zpět #8
od skypan
Odpověděl skypan pro téma nefunguje půl palubovky
s tím termo.přesně jak říkáš,uTD je nerozebyratelný
17 roků 11 měsíců zpět #9
od JohnRoss
tk to je zlé, páč jestli to nebude OK, tak je tam něco KO.
17 roků 11 měsíců zpět #10
od JohnRoss
Je to podezřelé. Jedině to projet na delší trať, to by se voda měla ukázat, jestli je termo v pořádku.
A ty budíky, záleží jestli ta kontrolka v budíku má jinou kostru, než zbytek.
A ty budíky, záleží jestli ta kontrolka v budíku má jinou kostru, než zbytek.
Vygenerováno za 0.046 sekund