Tempra mizerně svítí...
Fiat Tipo 1.8 GTI 3 dveře r.v.12/94
Fiat Stilo 1.9 JTD Multi Wagon r.v.12/05
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
jasan přesně tak,jen u takto starejch aut už to většinou nefunguje zrůzných důvodů(zkříplé hadičky,spíš trubyčky,prasklé vývody na vztupech i výstupech,ovl.mechanizmů,pumpičky.)je to staré a vykřehlé.na zadní nápravě je regulátor, od toho vede taková bílá hadička a jde pak do světel. Světla se při zatížení kufru seřídí automaticky na správnou výšku
kapalina tam je...připadlo trochu jak jarová voda řekl bych trocchu mastná.více sem to zatím neřešil.
Tempra 1.9TDs-už je pryč,měl sem jí pět let,nebylo to nudné auto,jako tedˇvlastním
TedˇŠvedské Audi,s obsahem pěti pivních půllitříků
a preco by svetlo z autokelly nemalo pasovat ?
Tak jsem zkusmo vyndal jedno světlo, rozloup a zjistil že problém je opravdu v parabole Skoro úplně tam chybí ta odrazová vrstva na horní straně (= potkávací světla). Takže silnější žárovky...jen se bojím že tu vrstvu odpaří úplně a budu tam kde jsem teď. Ach jo
Našel jsem nová světla na autokelly, kus za cca 1500,- bude to pasovat?
A ještě mam dotaz - jak funguje u Tempry to naklápění? Jak se to ovládá? Nebo se to nějak řídí samo?
na predaj: Tempra Liberty S.W. 1.6 MPI made in Turkey
- jumbo
Dresik napsal: Tak já doplním už několikrát vyzkoušený tip:) Hoď to světlo do myčky na nádobí a bude jak nový
Já jsem dovnitř paraboly nastříkal jar, přidal trohu vody a protřepal. Pak pořádně vypláchnul hadicí od sprchy. Valila z toho špína jak sv..a. A vnitřek paraboly už není šedý, ale krásně se leskne. Jen to hodit na auto a uvidím jestli to pomohlo.
- jumbo