stěrače nezastavují

Více
16 roků 11 měsíců zpět #1 od JohnRoss
stěrače nezastavují vytvořil uživatel JohnRoss
Především děkuji všem, co reagovali na :
zkrat na plus
www.fiattipo.net/modules.php?name=Forums...6c164f636844e43c95c3

a
co to je
www.fiattipo.net/modules.php?name=Forums...viewtopic&t=6195
všem díky za rady atd, problém jest vyřešen !!!!!

A nyní mám další chuŤovku.
Včera se mi "splašily stěrače", ale v tom smyslu, že nešly zastavit.Až jsem vytáhl pojistku, tak se zastavily.
Cyklovač na motorku jsem měl rozkuchaný, očistil jsem kontakty na relé , očitil kontakty uvnitř i svorkovnici venku. Vydrželo to týden a už zase nezastavují.
Víte někdo co s tím??? Měl jts někdo již avízovaný problém???
Díky za rady.

7 kousků Fiat Scudo, 1 Ducato,

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
16 roků 11 měsíců zpět #2 od petr1978
Odpověděl petr1978 pro téma Re: stěrače nezastavují
No alespoň se tady na fóru nenudíme :)
Nateče ti náhodou voda do pojistkové skříňky?
Taky řidící jednotka stěračů by mohl být taky v hajzlu, nebo jsou jen slepené kontakty relátka. Nejprve bych vytáhl tu jednotku a očistil kontakty relátek. Pak bych se taky mrknul na tu vodu.
ŘJ jdnotka stěrač je v pojistkové skříňce a vypadá jako relátko jen vetší.

Tipo 1.6 HF Turbo (831B7.046), r.v. 1991 digital, spotřeba kolem 8 l na 100 km:-) Tel: 732 514 955

Více
16 roků 11 měsíců zpět #3 od skypan
Odpověděl skypan pro téma stěrače nezastavují
a co zpínač v páčce? :D

Tempra 1.9TDs-už je pryč,měl sem jí pět let,nebylo to nudné auto,jako tedˇvlastním
TedˇŠvedské Audi,s obsahem pěti pivních půllitříků

Více
16 roků 11 měsíců zpět #4 od michal_tipar
Taky bych nejdřív kouknul na relé a pak na tu páčku, ta je totiž nejpravděpodobnější, když to nejde vypnout...

Více
16 roků 11 měsíců zpět #5 od Vali
Odpověděl Vali pro téma Re: stěrače nezastavují
To JohnRoss: sorry za OT, ale jak jsi tedy nakonec vyřešil to čidlo vzduchu, jsem ti něco slíbil, pak to neproběhlo, už je to všechno OK?? Že si se pak neozval.

Asi bude ještě sranda, než dáš tu elektriku dokupy...já s tím taky bojoval, ale zatím klid...ťuk ťuk na dřevo :wink:

Fiat Tipo 1.6 i.e. , 1990, černá barva,
prej 130 000km...což už vím, že nejní pravda
Ale šlechtím ,co se dá, přirostl k srdci mrška
fiattipo.net/modules/gallery2/main.php?g2_itemId=651

Více
16 roků 11 měsíců zpět #6 od JohnRoss
Odpověděl JohnRoss pro téma Re: stěrače nezastavují
jdu na to, poreferuji posléze.

7 kousků Fiat Scudo, 1 Ducato,

Více
16 roků 11 měsíců zpět #7 od paldous
Odpověděl paldous pro téma Re: stěrače nezastavují
nemate nahodou nekdo foto pojistkove skrinky,zajimalo by mne jak vzpada ta RJ tech steracu? mne taky nejak blbnou-pracuji jen v jedne poloze packy, a packa je v poradku,nedavno jsem ji menil....tak jedine ta RJ, jen nevim jak vypada

Fiat Tipo 1.7D, r.v.:1988

Více
16 roků 11 měsíců zpět #8 od Augustin
Odpověděl Augustin pro téma Re: stěrače nezastavují
Mne by take zajimalo, zda nekdo nevite, jak by se dal regulovat ten cas toho stirani. Dost mne stve, ze tam je zcela kratky interval mezi stiranim a to i na tom nejpomalejsim nastaveni.
Znate na to nejaky figl?
Btw zkousel jsem nastavit to stirani tim zapnutim a vypnutim, jak to je u skodovky, ale nefunguje to tady.

Více
16 roků 11 měsíců zpět #9 od skypan

Mne by take zajimalo, zda nekdo nevite, jak by se dal regulovat ten cas toho stirani. Dost mne stve, ze tam je zcela kratky interval mezi stiranim a to i na tom nejpomalejsim nastaveni.
Znate na to nejaky figl?
Btw zkousel jsem nastavit to stirani tim zapnutim a vypnutim, jak to je u skodovky, ale nefunguje to tady.

vpasovat do ciklovaše potˇák..(potenciometr-regulovaný odpor)

Tempra 1.9TDs-už je pryč,měl sem jí pět let,nebylo to nudné auto,jako tedˇvlastním

Více
16 roků 11 měsíců zpět #10 od petr1978
Favorit tykový druh cyklování má. Možná, že by se stačilo zamyslet nad tím jak to funguje a hodit to do Tipa :)

Tipo 1.6 HF Turbo (831B7.046), r.v. 1991 digital, spotřeba kolem 8 l na 100 km:-) Tel: 732 514 955

Více
16 roků 11 měsíců zpět #11 od skypan

Favorit tykový druh cyklování má. Možná, že by se stačilo zamyslet nad tím jak to funguje a hodit to do Tipa :)

jj sohlas,já měl v Rapidu z avie tam bylo několik poloh(ciklú ) a vyhovovalo to.
jinak FA mělo něco jako pamětovku.. toje.jakou dobu si ridič určil(podrž.páčky-takovvou měl)jestli si to dobře pamatuji..

Více
16 roků 11 měsíců zpět #12 od petr1978

jj sohlas,já měl v Rapidu z avie tam bylo několik poloh(ciklú ) a vyhovovalo to.
jinak FA mělo něco jako pamětovku.. toje.jakou dobu si ridič určil(podrž.páčky-takovvou měl)jestli si to dobře pamatuji..

No zrovna to jsem myslel. Tu paměť cyklovače. Jen jsem ještě neměl čas to prozkoumat, mám duležitější věci co musím udělat :)

Více
16 roků 11 měsíců zpět #13 od oBzB
Odpověděl oBzB pro téma Re: stěrače nezastavují
Na Favoritu sem měl cyklovač řešenej tak, že místo původního sem tam měl cyklovač, ze kterýho vedl kabel do ovladače na palubce, kde se pomocí potenciometru nastavovali cykly plynule v podstatě od stálýho stírání až po třeba 1 cykl za půl minuty :)
Možná, že by to i nák šlo použít do tempry/tipa tím, že by se to nasadilo místo původního cyklovače, jen s tím, že tohle má jen 4 výstupy, zatímco klasický jich má víc. Takže by to třeba mohlo fungovat tak, že by se cykly nastavovali potenciometrem, místo kolečkem na páčce.
Ten cyklovač ještě mám, tak to příp. vyzkouším.

dříve Tempra 1.6ie.cat 55kW (159A3.048) r.v. 1992
nyní Marea Weekend 1.6 76kW r.v. 1998

Více
16 roků 11 měsíců zpět #14 od skypan

Na Favoritu sem měl cyklovač řešenej tak, že místo původního sem tam měl cyklovač, ze kterýho vedl kabel do ovladače na palubce, kde se pomocí potenciometru nastavovali cykly plynule v podstatě od stálýho stírání až po třeba 1 cykl za půl minuty :)
Možná, že by to i nák šlo použít do tempry/tipa tím, že by se to nasadilo místo původního cyklovače, jen s tím, že tohle má jen 4 výstupy, zatímco klasický jich má víc. Takže by to třeba mohlo fungovat tak, že by se cykly nastavovali potenciometrem, místo kolečkem na páčce.
Ten cyklovač ještě mám, tak to příp. vyzkouším.

jj dobrej postřech.. :lol:

Více
16 roků 11 měsíců zpět #15 od petr1978
Na Favoritu to funguje tak, že přímo páčkou si můžeš zvolit délku cyklu.
Klikneš jednou, po 5 sekundách klikneš podruhé a a nastavený cyklus stírání je 5 sekund. Nevím jak to lépe popsat. Ovládání je jednoduché bez jakéhokoliv potenciometru či podobné věci. Prostě ten cyklovač má svou paměť a pamatuje si jak jsi si nastvil cyklus.

Vygenerováno za 0.505 sekund