Problémy s elektrikou

Více
16 roků 11 měsíců zpět #1 od Hugo
Problémy s elektrikou vytvořil uživatel Hugo
Počul som, že pri digitálnych prístrojovkách boli problémy s elektrikou. Napríklad, že pri smerovke blikali zadné svetlá. Preto v roku 93 digitály už nemontovali. Je to pravda?

Fiat Tempra 1,6 ie 1993

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
16 roků 11 měsíců zpět #2 od drto
Odpověděl drto pro téma Re: Problémy s elektrikou
mam digi pristrojovku ale zatial som nezistil ze by nieco neslapalo. ale moze byt ze pri nejakom zlom kontakte alebo skratiku to moze blbnut. tak ako moze zblbnut hociaka ina elektronika a nie len na tipe :wink:

Fiat Tipo, 1.4 karbec, r.v. 1990, 210 000 km - predané

Fiat Brava, 1,6 16V, r.v. 1998, na tacho 61 500 km

Více
16 roků 11 měsíců zpět #3 od Vali
Odpověděl Vali pro téma Re: Problémy s elektrikou
Ahoj, no nemyslím si, že problém s elektrikou, kterej u Italů opravdu existuje, má až takovou velkou souvislost s digi palubkama. Italové a elektrika prostě nejde moc dohromady, ať máš jakoukoli přístrojovku digi nebo analog. Je pravda, že když je tam digi palubka, je tam nepatrně více té elektriky, která může způsobit větší riziko poruchovosti, to by mohla být jedna příčina. Ale spíš si myslím, že jednoduše to tak nějak vyšlo z módy, ale když se podíváš, tak dneska se k tomu zase některé automobilky vracejí nebo dělají kobinaci obou analog s digi je dost oblíbenej.

Já mám digi palubku, elektrika na tom byla hodně žalostně, ale nemyslím si, že v souvislosti s tím, že mám digi palubku, jak již jsem psal výše. Poté co jsem dal elektriku v celém autě dopořádku, nemám problém a to přesto, že mám digi palubku - toť moje zkušenost.

Druhou věcí je, že když někoho vezu večer, kdo tuto palubku nezná, tak kouká jak z jara, že jak jsem to tam dostal, z jakého je auto roku a nechce věřit, že je to sériovka:o)) vesměs každému se to hodně líbí - ale je to subjektivní názor že.

Fiat Tipo 1.6 i.e. , 1990, černá barva,
prej 130 000km...což už vím, že nejní pravda
Ale šlechtím ,co se dá, přirostl k srdci mrška
fiattipo.net/modules/gallery2/main.php?g2_itemId=651

Více
16 roků 11 měsíců zpět #4 od Augustin
Odpověděl Augustin pro téma Re: Problémy s elektrikou

Počul som, že pri digitálnych prístrojovkách boli problémy s elektrikou. Napríklad, že pri smerovke blikali zadné svetlá. Preto v roku 93 digitály už nemontovali. Je to pravda?

To co popisujes, tak nema souvislost s digi palubovkou, ale s tim, ze je tam spatne ukostreni...slabina nasich aut :-( ...ale muze nas tesit, ze na tom svete nejsme sami :-)

Více
16 roků 11 měsíců zpět #5 od scherer012
Odpověděl scherer012 pro téma Re: Problémy s elektrikou

Napríklad, že pri smerovke blikali zadné svetlá. Preto v roku 93 digitály už nemontovali. Je to pravda?

to robili aj staré škodovky, keď máš zlé ukostrenie, zblbne elektrika v každom aute :D

Fiat Tipo 1.7D
pomaly dávaný dokopy

po tráve sa nechodí- po tráve sa smeje
práca ma fascinuje- dokážem sa na ňu dívať celé hodiny

Více
16 roků 11 měsíců zpět #6 od peto12
Odpověděl peto12 pro téma Re: Problémy s elektrikou
Ja mám tiež digi prístrojovku a nemal som zatial s ňou väčšie problémi.Raz mi blbol otáčkomer a teplota vody ukazovala viac. Ale prečistil som ukostrenie a všetko bolo v pohode. Niekto mi vravel že vypadávajú často tie svietiace paličky na otáčkomere ukazovatele turbíny atď........ ale zatiaí som sa s tým nestretol.

Tempra 1,9 TD 66 kw SX r.v 1990 155000 km.

Více
16 roků 11 měsíců zpět #7 od Hugo
Odpověděl Hugo pro téma Re: Problémy s elektrikou
Ako sa dá pomoct tomu ukostreniu? Nie je nejaký spray na kontakty aby neoxidovali a neblbli? Myslím, že niečo také existuje. A dík za rady. Napašmali ste ma na digitálnu prístrojovku :-DDD

Fiat Tempra 1,6 ie 1993

Více
16 roků 11 měsíců zpět #8 od Vali
Odpověděl Vali pro téma Re: Problémy s elektrikou
No to se ví, že existuje sprej na kontakty, ale většinou to chce prvně očistit od zooxidování a pak zkontrolovat ,ejstli to dosedá, případně dotáhnout matky oček . Stříknout jak jsi psal, já jsem dával ještě vazelínu - tam kde dát jde, v kabině jsem ji moc nedával to je jasný. Očistil, střiknul sprejem až to zaschlo dal vazelínu - to jsem provedl já

Fiat Tipo 1.6 i.e. , 1990, černá barva,
prej 130 000km...což už vím, že nejní pravda
Ale šlechtím ,co se dá, přirostl k srdci mrška
fiattipo.net/modules/gallery2/main.php?g2_itemId=651

Více
16 roků 11 měsíců zpět #9 od majster
Odpověděl majster pro téma Re: Problémy s elektrikou
ta digi palubka je velmi prepracovana vecicka na svoju dobu.
robil som uz par oprav, a uprav na svojej, zavady boli dosledkom neodborneho, diletantskeho zasahu do elektroinstalacie auta, a upravy som robil na svojej, pridavne kontrolky a uroven svietenia pri rozsvietenych svetlach.
prehlasujem, ze za 16 rokov prevádzky funguje dodnes bezvadne.

zapečeny fiaťak
marea 1.9 JTD 77/105
tipo 1.9 TDS 66/90-predane-s lutostou spominam
favo-lpg
favo-be - zosrotovane

Více
16 roků 11 měsíců zpět #10 od skypan
Odpověděl skypan pro téma problemy s elekrikou

ta digi palubka je velmi prepracovana vecicka na svoju dobu.
robil som uz par oprav, a uprav na svojej, zavady boli dosledkom neodborneho, diletantskeho zasahu do elektroinstalacie auta, a upravy som robil na svojej, pridavne kontrolky a uroven svietenia pri rozsvietenych svetlach.
prehlasujem, ze za 16 rokov prevádzky funguje dodnes bezvadne.

plně sohlasim,nemám problem(mymo občas.výměny žárovek)plně funkční r.v92 1.9tds.

Tempra 1.9TDs-už je pryč,měl sem jí pět let,nebylo to nudné auto,jako tedˇvlastním
TedˇŠvedské Audi,s obsahem pěti pivních půllitříků

Vygenerováno za 0.406 sekund