odber baterie v klude?
Krom toho, když rádio vypnete, tak jediný odběr který má, je skutečně jenom na udržení pamětí, tzn. ten který slouží k napájení je v tom okamžiku 0mA. Přes to vlak nejede...leda by vám ty senkory třeba zůstávali svítit i když jsou vypnuté ( např. stejně jako některé Blaupunkty ).
Fiat Tipo 1.7D
Lomítko /--/
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
Tak přes ten vypínač je to kravina...když už se v tom budete kdokoli vrtat, tak proč si to neuděláte na klíček? Místo toho aby se dělali dva dráty a ještě někam zabudovával nevzhledný přepínač, tak natáhnout jeden drát od spínačky a pak se rádio hezky zapíná a vypíná automaticky při jízdě.
Krom toho, když rádio vypnete, tak jediný odběr který má, je skutečně jenom na udržení pamětí, tzn. ten který slouží k napájení je v tom okamžiku 0mA. Přes to vlak nejede...leda by vám ty senkory třeba zůstávali svítit i když jsou vypnuté ( např. stejně jako některé Blaupunkty ).
ver alebo nie ale sencor ma odber aj ked je vypnuty. a to ti mozem potvrdit z vlastnej skusenosti
Fiat Tipo, 1.4 karbec, r.v. 1990, 210 000 km - predané
Fiat Brava, 1,6 16V, r.v. 1998, na tacho 61 500 km
Druhý by nic mít neměl při vypnutém rádiu, protože to je ten co se přerušuje - spínačkou, vypínačem apod. Tam by při vypnutém rádiu a zapojeném klíčku ( pokud je to přes klíček ), nic být nemělo.
Fiat Tipo 1.7D
Lomítko /--/
Zapojeni pres spinacku je presne ta kravina jak pises. Proc muzu poslouchatTak přes ten vypínač je to kravina...když už se v tom budete kdokoli vrtat, tak proč si to neuděláte na klíček? Místo toho aby se dělali dva dráty a ještě někam zabudovával nevzhledný přepínač, tak natáhnout jeden drát od spínačky a pak se rádio hezky zapíná a vypíná automaticky při jízdě....
radio jen pri startlem motoru?
Hele nevim jak ty, ale decka si rady pusti hudbu kdykoliv a kdekoliv, ale rozhodne jim nehodlam nechat startle auto
Mimojine pokud mas schovany vypinac v kastliku nahore, tak ho ani nevidis.
Fiat Tipo 1,6 DOHC - PRODANO, slouzi dal
Lancia Delta Nuova 1,6 16V
Lancia Delta 1,6 GTie
Fiat Multipla 1,9JTD
Zapojeni pres spinacku je presne ta kravina jak pises. Proc muzu poslouchat
Hele nevim jak ty, ale decka si rady pusti hudbu kdykoliv a kdekoliv, ale rozhodne jim nehodlam nechat startle auto
Stačí otočit klíčkem do polohy rozsvícených kontrolek, motor běžet nemusí.
1.4 i.e. 1992
Punto 55 1996
Lasciate mi cantare...
No čéče, neber to osobně, ale je vidět že toho asi moc po městě nenajezdíš co? Nevím jak Tebe, ale mě by pěkně s***o pořád jak tydýt vypínat a zapínat rádio při každym nastoupení a vystoupení z auta. Krom toho autem jezdím a nesedím v něm půl dne bez klíčku...no a na konec bych Ti v tom případě doporučil značku Blaupunkt, protože ty, i když máš zapojení dle ISO přes klíček ( po vytažení klíčku se rádio vypne ), jsou schopné po dalším zmáčknutí ON se znovu zapnout a hrát dalších 20 minut kdy se opět automaticky vypnou ( v tom okamžiku je potřeba dimenzovat kabel na připojení pamětí k provozu rádia ).Zapojeni pres spinacku je presne ta kravina jak pises. Proc muzu poslouchat
Mimojine pokud mas schovany vypinac v kastliku nahore, tak ho ani nevidis.
A nakonec, proč tuhle kravinu dělají všichni výrobci aut? Že nejde zapnout rádio bez klíčku? Proto, že Tobě se zdá že je to kravina anebo proto že to takhle využívá asi tak 99% všech lidí? ( autem jezdí a nechodí si do něj poslouchat ). Sorry, ale musím to napsat takhle. A aby sis nemyslel, že jsem idiot, tak chápu, že to zbývající 1% využije možnost zapnout si rádio i bez klíčku, nechat tam děti poslouchat a přitom jít nakupovat. Takže ano, udělej si to přes vypínač, ale netvrď prosím, že to co využívá drtivá většina je kravina a jenom Tvoje řešení je nejlepší ( poslední věta extrémně nafouknuta pro zvýraznění jejího obsahu ).
Fiat Tipo 1.7D
Lomítko /--/
Zapojeni pres spinacku je presne ta kravina jak pises. Proc muzu poslouchat
Stačí otočit klíčkem do polohy rozsvícených kontrolek, motor běžet nemusí.
No Čendo ale to se taky nedoporučuje...v tomhle ohledu má Fiat na nic spínačky, protože se dělají 3 polohy a ne jenom 2. ( 1 - spotřebiče zapnout ( rádio, větrák apod. ); 2 - to samé, jenom se přidá i zapalování, žhavení pokud diesel, natlakuje palivové čerpadlo apod.; 3 - start ).
Fiat jenom zapne zapalování a hned startuje mno.
Fiat Tipo 1.7D
Lomítko /--/
Musim reagovatNo čéče, neber to osobně, ale je vidět že toho asi moc po městě nenajezdíš co? Nevím jak Tebe, ale mě by pěkně s***o pořád jak tydýt vypínat a zapínat rádio při každym nastoupení a vystoupení z auta. Krom toho autem jezdím a nesedím v něm půl dne bez klíčku.......
-Doufam, ze nas neni jen 1%, aspon co znam lidi tak neni, ale nic proti, jen musim upresnit. Kde si vzal ty procenta. Pokud se nemylim tak jen tady v klubu to par lidi resilo.
-Jezdim hlavne po meste.
-Ten vypinac vypnes kdyz delsi dobu nejedes a ne pri kazdem vysedani ne?
Zatim se to tak osvedcilo a nestezuju si a ani moje druha polovicka.
-Ty asi nejezdis na dovcu a kdyz tak domov-hotel a zpet, ze jo? Ja si jezdim sam s privesem a vim co pisu, ze je blbost nechat hrat radio jen se zaplym klicem.
-Blaupunkt jak pises je jediny, ktery chape "moje" potreby, diky aspon za tech 20 min., ale to mi bohuzel na parkovisti na dalnici stacit nebude.
Fiat Tipo 1,6 DOHC - PRODANO, slouzi dal
Lancia Delta Nuova 1,6 16V
Lancia Delta 1,6 GTie
Fiat Multipla 1,9JTD
2) Na dovolenou jezdím, ale je to stejně jako ve městě, sednu do auta, zapnu klíček který mi zapne rádio a jedu. Až dojedu na místo, tak vypnu klíček, vypne rádio a jdu pryč. Do hotelu rozhodně nejezdím ( ruku na srdce, kdyby jo tak asi nemám Tipo ).
Nicméně služebníma autama najezdím hodně a kdybych měl chvíli co chvíli vypínat rádio, tak se asi zbláznim.
Btw Ty vypínáš rádio vždycky když odcházíš z auta a navíc když víš, že teď bude týden stát, tak tam máš navíc ještě vypínač? Nebo jak to máš zapojený?
Uznávám, že když jsi někde s karavanem a celej den se válíš kolem něj, tak proč to nemít na přímo abys mohl poslouchat bez klíčku a starosti, že Ti někdo čórne auto.
Na procento jsem narazil tak, že v globále už minimálně 10 let nenajdeš jediné nové auto, které by to mělo zapojené napřímo. Nemluvě o koncernu ( počínaje Felicií - 15 let ) a japonců, kteří toto zapojení používají již od let 80. Takže jsem jen tak střelil od boku, že 99% aut to má na klíček. ( jestli sis to vztáhnul jenom tady na klub tak to bude jistě méně, protože to tady řešilo již více lidí )
Fiat Tipo 1.7D
Lomítko /--/
Fiat Tipo 1.7D
Lomítko /--/
Btw. mám tam origo elektriku, origo ISO a je to auto z roku 98/99
AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Lancia Delta HPE HF Turbo
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz
eSHOP-vybavení dílen, nářadí,nástroje.Pište co potřebujete:)
Jak si to potom kdo zapojí je už jeho věc...norma mluví jasně.
A jinak nedohaduju se, že mi tu vysvětlujete že já mám Fiata 99 a on mi hraje i bez klíčku s origo ISO heč. Jenom říkám jak to je. Úplně stejně můžu tvrdit já, že máš sice origo ISO kostičku, ale ten drát co z ní vede máš přepojenej mno. Fakt nemá smysl se o tom dohadovat.
Nebo Vám vadí, že jsem střelil 99% od boku? To je snad šumák ne? Anebo to měním na 80%, tak...spokojenější?
Nenecháme toho raději?
Fiat Tipo 1.7D
Lomítko /--/