Aký kábel na 80W a 100W žiarovky

Více
16 roků 10 měsíců zpět #1 od zryb
Páni, rád by som sa poradil.
Aký auto kábel by ste ťahali na 80W a 100W žiarovku, 0,75mm 1,5mm či 2,5mm (to sa mi už zdá moc)
Na internete som zatiaľ nenašiel k tomu ako vypočítať priemer alebo prierez kábla, alebo tabuľku...

Dik za rady a názory.

Tempra 1,9 Tds 66KW 1991
Tempra 1,6 ie SX.cat 57KW 1992 Abarth

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
16 roků 10 měsíců zpět #2 od skypan
v mototechnách prodávají keramické patice na H4,jsou znich vyvedeny dráty a spojí se to z původnímy(přívodnímy kabely čokoládou)na světla,jsou asi dvacet,třiset cm dlouhé,přesně už nevím ale myslím 2mm silné,mám to na autě a pohoda..

Tempra 1.9TDs-už je pryč,měl sem jí pět let,nebylo to nudné auto,jako tedˇvlastním
TedˇŠvedské Audi,s obsahem pěti pivních půllitříků

Více
16 roků 10 měsíců zpět #3 od zryb
keramická pätica? to som ešte nepočul ale zdá sa mi to super, popýtam sa po tom...
Dík :wink:

Tempra 1,9 Tds 66KW 1991

• vilímek petr
16 roků 10 měsíců zpět #4 od vilímek petr
Odpověděl vilímek petr pro téma Re: Aký kábel na 80W a 100W žiarovky
Zdarec,já sem tam dával ze 120ky a tam jsou lepší než origo tipo a svití mi to už víc jak rok a bez problému

Více
16 roků 10 měsíců zpět #5 od zryb
aj 120-kove by mohli byť fajn, ale, hm, držať by to mohlo... tie jazýčky sa mi tam moc neľúbia. aj keď som mal 120-ku a problém nebol.
A potom poprosím, že aj k tým káblom sa vyjadrite:)

Tempra 1,9 Tds 66KW 1991

Více
16 roků 10 měsíců zpět #6 od nuni
Original káble co tam máš přímo na škodovácké patice.Jenom si zkontroluj ty plíšky v paticích,aby dobře doléhaly na kontakty žárovky.

tipo 1,6DOHC najeto 180000km
....a prece se toci!

Více
16 roků 10 měsíců zpět #7 od skypan
Odpověděl skypan pro téma aky kabel na 80W a 100W
to>zryb:chceš-li někde to mám nafocený pošli icq,nebo emaila a pošlu ti to

Tempra 1.9TDs-už je pryč,měl sem jí pět let,nebylo to nudné auto,jako tedˇvlastním

Více
16 roků 10 měsíců zpět #8 od radioRH
měl sem tam 80w žarovky dva týdny a už sem nenastartoval,nechal sem změřit dobíjeni a na volnoběch bez světěl 14V a se světlama 13,7-8 ale to už sem tam měl spatky stare žarovky,nemohlo by to byt baterkou už není nejnovější

fiat tempra 1.9 Tds-prodáno ted marea weekend 1.6 16v lpg

• User_69
16 roků 10 měsíců zpět #9 od User_69
Odpověděl User_69 pro téma Re: aky kabel na 80W a 100W

to>zryb:chceš-li někde to mám nafocený pošli icq,nebo emaila a pošlu ti to

já by jsem si ty fotky taky přál vidět, pokud to nedáš sem, tak mi taky pošli kopii na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
děkuji

Více
16 roků 10 měsíců zpět #10 od jamk1
Chlapci a co tak pouzit klasicke ziarovky s prikonom 55/60W, ale od firmy Philips s oznacenim VISION PLUS - tie davaju pri rovnakom prikone o 50% silnejsi svetelny tok, alebo EXTREM POWER - tie davaju pri rovnakom vyjone o 80% silnejsi svetelny tok. Vyrabaju sa v prevedeniach H4, H7, H1, H3. Ja osobne pouzivam EXTREM POWER a som viac ako spokojny. Nehoria mi patice na reflektoroch a co je tiez velmi podstatne a malo ludi na to mysli - zvysena teplota pri pouziti silnejsich ziaroviek. Jej nasledkom casom zmatnie parabola a vysledna svietivost bude po case horsia, ako s obycajnymi ziarovkami.

Takze pouvazujte......

Více
16 roků 10 měsíců zpět #11 od jamk1
Co sa tyka prierezu kabla vychdzam zo vzorca Ohmovo zakona P= UxI, z cohio potom vyplynie ze I= P/U
CIze pre vypocet prudu prikon deleno napatie. Dosadime 100W/12V a vyjde nam 8,3333 Ampera
Ak uvazujeme ze na 1mm2 prierezu kabla je povoleny prud 4A, tak prierez vodicy 2,5mm2 nieje az tak prehnany.

Predpokladam, ze som nespravil chybu vo vypocte - to by som sa musel hanbit.

Více
16 roků 10 měsíců zpět #12 od zryb
no mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
Apropo dobíjanie, ja mám v aute 80W / 100W a nemám problém na voľnobehu cez 14V tam jednoznačne kukni alternátor a tak.

Potom by som rád vedel tie teplotné rozdieli tých žiaroviek, ako som hore písal mám tam 80/100W už cez dva roky, ani raz som nemenil žiarovku, nemám nič roztopené ani inak teplom poškodené (svetlá som kupoval komplet nové DEPO) a svietim stále, leto, zima, deň, noc... a aj keď je pravda že v bratovej Tempre sa mu roztopila pätica, ale žiarovky boli 90/100w, ale iba na jednom svetle a aj to 3mesiacoch hádam, a jazdil deň čo deň.
A ďakujem za vzorček, a ináč ja to chcem vlastne vedieť len pre istotu, autíčko je stále rozobraté, tak by som možno natiahol nové káble na tie svetlá, pre istotu... čo som dnes písal je pravda no o mesiac nemusí :lol:

Tempra 1,9 Tds 66KW 1991

Více
16 roků 10 měsíců zpět #13 od skypan
Odpověděl skypan pro téma aky kabel na 80W a 100W
chlapy poslal sem vám po emailu,jinak já mám také 100/90W žarovky už prez rok a nic..žádné černé předpovědi se nesplnily,vše funguje dál..

Více
16 roků 10 měsíců zpět #14 od Pavel
1,5 stačí na tu délu úplně v pohodě! Spíš ať máš dobrou patici! Rději ani nechtějte vědět co použili za průřez drátu naši italšťí kontruktéří pro přední světla na Bravo :D kde sou H1

my car:
Fiat 131 CL Mirafiori 1,4 rv.83
Fiat Tempra 1,6ie rv.90
Fiat Tempra 1,6 MPI rv.96
Fiat Bravo 1,8 16V GT rv.96
Fiat Bravo 1,9 JTD GT rv.99
Fiat Stilo - 1,9 MultiJet 110kw!!

Více
16 roků 10 měsíců zpět #15 od jamk1
Pavel - ale H1 ma tiez len 55W prikonu a - potom nesmies zabudat, ze vo fabrikach pouzivaju vacsinou kable postriebrene s lepsou vodivostou. Ja som robil dlhe roky v autoservise na japoncoch. Mazda,Honda Suzuki. A to by si mal vidiet tie prierezy kablov, ako vo vypoctovej technike.Tenulinke, ze az by si tomu neveril, ze to moze fungovat.

Vygenerováno za 0.500 sekund