Aký kábel na 80W a 100W žiarovky
Aký auto kábel by ste ťahali na 80W a 100W žiarovku, 0,75mm 1,5mm či 2,5mm (to sa mi už zdá moc)
Na internete som zatiaľ nenašiel k tomu ako vypočítať priemer alebo prierez kábla, alebo tabuľku...
Dik za rady a názory.
Tempra 1,9 Tds 66KW 1991
Tempra 1,6 ie SX.cat 57KW 1992 Abarth
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
Tempra 1.9TDs-už je pryč,měl sem jí pět let,nebylo to nudné auto,jako tedˇvlastním
TedˇŠvedské Audi,s obsahem pěti pivních půllitříků
Dík
Tempra 1,9 Tds 66KW 1991
- vilímek petr
A potom poprosím, že aj k tým káblom sa vyjadrite:)
Tempra 1,9 Tds 66KW 1991
tipo 1,6DOHC najeto 180000km
....a prece se toci!
Tempra 1.9TDs-už je pryč,měl sem jí pět let,nebylo to nudné auto,jako tedˇvlastním
fiat tempra 1.9 Tds-prodáno ted marea weekend 1.6 16v lpg
- User_69
já by jsem si ty fotky taky přál vidět, pokud to nedáš sem, tak mi taky pošli kopii na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.to>zryb:chceš-li někde to mám nafocený pošli icq,nebo emaila a pošlu ti to
děkuji
Takze pouvazujte......
CIze pre vypocet prudu prikon deleno napatie. Dosadime 100W/12V a vyjde nam 8,3333 Ampera
Ak uvazujeme ze na 1mm2 prierezu kabla je povoleny prud 4A, tak prierez vodicy 2,5mm2 nieje az tak prehnany.
Predpokladam, ze som nespravil chybu vo vypocte - to by som sa musel hanbit.
Apropo dobíjanie, ja mám v aute 80W / 100W a nemám problém na voľnobehu cez 14V tam jednoznačne kukni alternátor a tak.
Potom by som rád vedel tie teplotné rozdieli tých žiaroviek, ako som hore písal mám tam 80/100W už cez dva roky, ani raz som nemenil žiarovku, nemám nič roztopené ani inak teplom poškodené (svetlá som kupoval komplet nové DEPO) a svietim stále, leto, zima, deň, noc... a aj keď je pravda že v bratovej Tempre sa mu roztopila pätica, ale žiarovky boli 90/100w, ale iba na jednom svetle a aj to 3mesiacoch hádam, a jazdil deň čo deň.
A ďakujem za vzorček, a ináč ja to chcem vlastne vedieť len pre istotu, autíčko je stále rozobraté, tak by som možno natiahol nové káble na tie svetlá, pre istotu... čo som dnes písal je pravda no o mesiac nemusí
Tempra 1,9 Tds 66KW 1991
my car:
Fiat 131 CL Mirafiori 1,4 rv.83
Fiat Tempra 1,6ie rv.90
Fiat Tempra 1,6 MPI rv.96
Fiat Bravo 1,8 16V GT rv.96
Fiat Bravo 1,9 JTD GT rv.99
Fiat Stilo - 1,9 MultiJet 110kw!!