problem pri starte

Více
16 roků 10 měsíců zpět #1 od drto
problem pri starte vytvořil uživatel drto
zdar. mam taky jeden problem. ked idem startovat ked je motor este uplne studeny (trebars rano ked idem do prace) tak mi preblikne palubovka aj radio a resetuju sa. cize radio si musim znovu naladit stanice a na palubovke si musim znovu zvisit svetlost ako som mal. ale kilometre zostanu na pocitadle ako boli a aj hodiny zostanu tak ako boli. robi to len pri prvom starte ked idem startovat potom aj o osem hodin neskor tak ide vsetko v poriadku. proste to spravi vzdy len ked je auto cez noc vonku na mraze a vsetko je stuhnute. cim to moze byt? moze to byt tou zimou? :roll:

Fiat Tipo, 1.4 karbec, r.v. 1990, 210 000 km - predané

Fiat Brava, 1,6 16V, r.v. 1998, na tacho 61 500 km

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
16 roků 10 měsíců zpět #2 od Dresik
Odpověděl Dresik pro téma Re: problem pri starte
podle mě je to tím, že teď v zimě hrozně zatěžuješ baterku. Proto, když startuješ, bereš hodně proudu a ten proud už pak "nestačí" pro rádio a to se pak chová, jako by si baterku odpojil.

AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Lancia Delta HPE HF Turbo
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz
eSHOP-vybavení dílen, nářadí,nástroje.Pište co potřebujete:)

Více
16 roků 10 měsíců zpět #3 od drto
Odpověděl drto pro téma Re: problem pri starte

podle mě je to tím, že teď v zimě hrozně zatěžuješ baterku. Proto, když startuješ, bereš hodně proudu a ten proud už pak "nestačí" pro rádio a to se pak chová, jako by si baterku odpojil.

presne tak to vyzera lebo ono to zacalo robit az teraz sa ochladilo na -7 az -8 stupnov. dovtedy to bolo v pohode. no co uz budem musiet vydrzat az dokedy neskonci zima :roll: smrt zime !!!! :evil:

Více
16 roků 10 měsíců zpět #4 od Dresik
Odpověděl Dresik pro téma Re: problem pri starte
Dá se to vyřešit baterkou o větší kapacitě..Která by to měla všechno utáhnout..v létě takovej problém není, ale stejně to radio může trochu při startování pohasnout. Záleží na té baterce..

AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Lancia Delta HPE HF Turbo
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz
eSHOP-vybavení dílen, nářadí,nástroje.Pište co potřebujete:)

Více
16 roků 10 měsíců zpět #5 od drto

Dá se to vyřešit baterkou o větší kapacitě..Která by to měla všechno utáhnout..v létě takovej problém není, ale stejně to radio může trochu při startování pohasnout. Záleží na té baterce..

no ja som si chcel kupit 55 Ah ale nakonec som sa nechal ukecat kolegom ze mi bude stacit 44 Ah a teraz vydim ze som sa mal na neho vykaslat a kupit si podla seba. ta 44 absolutne nestiha. vyzera ze sa budem musiet poobzerat po inej.

Více
16 roků 10 měsíců zpět #6 od Augustin
Odpověděl Augustin pro téma Re: problem pri starte
No ted jsem se dival do zapisu, kdy jsem kupoval tu svoji baterii. Bylo to v rijnu 2004 a zatim bez problemu (musim si zaklepat na drevo :wink: )
Je to 55Ah PERION.

Více
16 roků 10 měsíců zpět #7 od SKV
Odpověděl SKV pro téma Re: problem pri starte
Nebo to může taky dělat startér - vůle v ložiskách, uhlíky apod. S největší pravděpodobností však malá kapacita baterie. Občas se potýkám s podobným problémem (při mínus 15 stupních a níže) - při startování mi jdou mi zámky na centrálu dolů a zase vyskočí a zablbne alarm! Možná by stálo za to si vypůjčit baterii s větší kapacitou a vyzkoušet to! Měl jsem baterii o kapacitě 44 Ah a chodila v pohodě dosti dlouhou dobu, ale její konec byl velmi rychlý!

Tipo 1,4 iE, najeto
235 000 km

Více
16 roků 10 měsíců zpět #8 od drto

Nebo to může taky dělat startér - vůle v ložiskách, uhlíky apod. S největší pravděpodobností však malá kapacita baterie. Občas se potýkám s podobným problémem (při mínus 15 stupních a níže) - při startování mi jdou mi zámky na centrálu dolů a zase vyskočí a zablbne alarm! Možná by stálo za to si vypůjčit baterii s větší kapacitou a vyzkoušet to! Měl jsem baterii o kapacitě 44 Ah a chodila v pohodě dosti dlouhou dobu, ale její konec byl velmi rychlý!

s tymi zamkami na centrale mi to spravi tiez tak isto ako tebe takze si myslim ze to bude bateriou :roll: pojdem sa dnes poobzerat po 55

Více
16 roků 10 měsíců zpět #9 od TooM-As
Odpověděl TooM-As pro téma Re: problem pri starte
mě to dělal taky baterka. byla už moc stará a v tej zimě nestíhala. dal jsem novou a je to paráda.

Bývalé:
fiat tipo 1.6 DOHC 66kw
fiat tipo 2.0 8V 83kw
fiat tipo 2.0 16V 107kw
Současné:
Fiat tipo 4x4 2.0 8VT 130kw

Více
16 roků 10 měsíců zpět #10 od Předseda
Odpověděl Předseda pro téma Re: problem pri starte
Slabá baterka, 99 procent.

Tempra SW 1.9TDs , skoro plná nálož, 224 tisíc km .
Ritmo 5dvířko, Ritmo cabrio.

Více
16 roků 10 měsíců zpět #11 od drto

Slabá baterka, 99 procent.

baterka bola nabita asi pred troma tyzdnami. a je kupena uplne nova, ale myslim ze to bude tym startovacim prudom, ten bol iba 360 A co sa mi zda malo na tipo. ale uz som kupil v piatok druhu 55Ah a ta ma startovaci prud 480 A a to je uz ine kafe :D

Více
16 roků 10 měsíců zpět #12 od Předseda
Odpověděl Předseda pro téma Re: problem pri starte
JJ, já nemyslel slabá jako vadná, ale prostě slabá kapacitou.

Tempra SW 1.9TDs , skoro plná nálož, 224 tisíc km .
Ritmo 5dvířko, Ritmo cabrio.

Vygenerováno za 0.509 sekund