Neznámý drát

Více
16 roků 10 měsíců zpět #1 od Předseda
Neznámý drát vytvořil uživatel Předseda
V motorovém prostoru mi vede někde z kabiny drát (ten v popředí)

Všechno mi funguje jak má, aspoň teda nic nepostrádam, a přesto někam asi vést musel. Má takovouhle koncovku:

Napadá někoho, co by to mohlo být?

Jenom bych dodal, že moje auto je - jak mám napsáno v popisu - úplně holá verze, bez jakýchkoliv vymožeností.

Tempra SW 1.9TDs , skoro plná nálož, 224 tisíc km .
Ritmo 5dvířko, Ritmo cabrio.

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
16 roků 10 měsíců zpět #2 od Pavel
Odpověděl Pavel pro téma Re: Neznámý drát
hm,hm něco jako sytič?

my car:
Fiat 131 CL Mirafiori 1,4 rv.83
Fiat Tempra 1,6ie rv.90
Fiat Tempra 1,6 MPI rv.96
Fiat Bravo 1,8 16V GT rv.96
Fiat Bravo 1,9 JTD GT rv.99
Fiat Stilo - 1,9 MultiJet 110kw!!

Více
16 roků 10 měsíců zpět #3 od Předseda
Odpověděl Předseda pro téma Re: Neznámý drát
To ne, není to bowden, jsou to skutenčě jenom 3 měkké dráty v polorozpadlé bužírce. Sytič je trošičku jinde a normálně funguje, včetně indikace.

PS: myslím že v autě je jiný motor, než tam má být (je tam 1.4 a podle VIN tam má být 1.6), takže je to možná pozůstatek něčeho.

Více
16 roků 10 měsíců zpět #4 od Max-el
Odpověděl Max-el pro téma Re: Neznámý drát
lambda ?

Fiat Tipo 1.8 GTI 3 dveře r.v.12/94
Fiat Stilo 1.9 JTD Multi Wagon r.v.12/05

Více
16 roků 10 měsíců zpět #5 od skypan
Odpověděl skypan pro téma neznámí drát
pokud je to socka 1.4 karb.tak co by tam dělala lambda?
ale na lambdu(respektive zbytek)lambdy to vipadá,i že to má tří kabely(lambda v Tempře byla tříkabelová)i ta délka kabelu..
lambda byla kousek za kolenem svodů před katem.no a co tem karbec,odpovím si sám,někdo ho dodatečně namontoval,páč nechtěl řešit nějaký problém se vstřikovací(jednobodovou)jednotkou.
schálě bych se podíval u spolujezdce pod palubku jestli tam nevisí plochá zásuvka,od řídící jednotky...(počítače).

Tempra 1.9TDs-už je pryč,měl sem jí pět let,nebylo to nudné auto,jako tedˇvlastním
TedˇŠvedské Audi,s obsahem pěti pivních půllitříků

Více
16 roků 10 měsíců zpět #6 od Předseda
Jj, díky, to by možná odpovídalo. Fakt to auto má mít 1.6ie kat. (podle čísla kastle) a ten motor 1.4 karb. tam asi nemá co dělat, je to takovej bastl.

Více
16 roků 10 měsíců zpět #7 od TommyAngelo
Odpověděl TommyAngelo pro téma Re: Neznámý drát
a nebo to je nějaky stary okruch co přestal fungovat natahl někdo novy a tem stary přerušeny tam nechal 8)

Více
16 roků 10 měsíců zpět #8 od michal_tipar
Odpověděl michal_tipar pro téma Re: Neznámý drát
tak to tam bude asi víc takových "bludných drátů" když někdo přestrojil 1,6ku stříkačku na 1,4 karburátor...

Více
16 roků 10 měsíců zpět #9 od Předseda
Našel jsem tenhle jeden a to mám to auto už nějakých 7 let. Ani nevím, jak moc dá práce to auto přeprasit: třeba palubka - je tam sytič, takže to potřebuje táhlo a kontrolku. Má na to 1.6 výřez (na to táhlo)? Kontrolku má určitě, jenom nezapojenou.

Moje Tempra asi bude mít dost pochybný původ, ale tady v republice je už od roku 1995, předchozí 2 majitelé byli spolužák mých rodičů a pak moji rodiče. Tihle s tím nic nedělalali, takže to někdo přeprasil zřejmě už před dotažením z ciziny, nebo těsně po tom. Zajímavé je, že všemi technickými a evidenčkami to prošlo, přitom číslo motoru nesedí s typem ve VIN.

Více
16 roků 10 měsíců zpět #10 od čenda
Odpověděl čenda pro téma Re: Neznámý drát

tak to tam bude asi víc takových "bludných drátů" když někdo přestrojil 1,6ku stříkačku na 1,4 karburátor...

To asi jo. Asi nejmíň škodlivé by bylo, kdyby někdo jen nahradil rezavý výfuk bez katalyzátoru výfukem pro katalyzátor a dráty od lambdy tím pádem neměl kam zapojit.
Zajímalo by mě ale, jak tam máš řešené palivové čerpadlo - je tedy elektrické?

1.4 i.e. 1992
Punto 55 1996
Lasciate mi cantare...

Více
16 roků 10 měsíců zpět #11 od Předseda

To asi jo. Asi nejmíň škodlivé by bylo, kdyby někdo jen nahradil rezavý výfuk bez katalyzátoru výfukem pro katalyzátor a dráty od lambdy tím pádem neměl kam zapojit.
Zajímalo by mě ale, jak tam máš řešené palivové čerpadlo - je tedy elektrické?

Výfuk tam byl nabastlený údajně z nějakého úplně jiného typu (asi). Když jsem ho před 2 lety nechal komplet měnit, museli mi vyměnit i svody, protože tam temprácký výfuk prostě nepasoval. Čerpadlo ti teď nepovím, budu se muset podívat.

Více
16 roků 10 měsíců zpět #12 od Max-el
Odpověděl Max-el pro téma Re: Neznámý drát
já mam v Tipu výřez na sytič, akorát je to zaslepený

Fiat Tipo 1.8 GTI 3 dveře r.v.12/94
Fiat Stilo 1.9 JTD Multi Wagon r.v.12/05

Více
16 roků 10 měsíců zpět #13 od michal_tipar
Odpověděl michal_tipar pro téma Re: Neznámý drát
já tam taky mám záslepku, pro sytič tam je příprava...
Já bych tipoval, že to někdo dotáhl do republiky zbořený na motor a sehnal někde motor z karburátorem tak to tam překopal, v Něměcku nebo Itálii by se s tím nikdo nepatlal. Navíc to tenkrát bylo relativně nový auto, takže se podobná "operace motoru" vyplatila udělat...
Takhle se sem dostávalo a dostává pořád spousta aut, rok dva starý auto v německu bořený jako téměř totálka, takže za hubičku. Dotáhnou to sem, tady uřežou půlku zbořené kastle, a dají tam půlku kastle z auta, které je bouchlé z druhé strany, na stolici to svaří do kupy a v bazaru to pak prodávají jako "téměř nové" auto zaručeně nebořené, provozované nějakou důchodkyní. A za pěkný prachy.
Znám u nás jednoho borce co se tímhle zabývá. A viděl sem auto které bylo zbastlený ze tří bouraček dohromady a laik to na první pohled nedokáže poznat!!!

Více
16 roků 10 měsíců zpět #14 od Předseda
Já vim, dělal jsem kdysi v AAA :)

Tohle je taky kdysi bořeny, ale kupodivu na zadek (a dost prasácky zpravovaný). Předek jsem prohlížel dost důkladně a žádný stopy oprav jsem nenašel. No to je fuk, každopádně je to zbastlený děsně :roll:

Vygenerováno za 0.486 sekund