průměr - kabely od baterie

Více
17 roků 2 měsíců zpět #1 od Charles
Chlapi, mohu se zeptat jaký by měl být správně průměr (průřez) kabelů od baterky na startér :?: Dneska jsem něco dělal kolem auta a když mi kámoš nastartoval, tak se mi nezdál mínus kabel, sáhnul jsme na něj a byl dost teplej :roll: ....ptám se proto, že v minulym tipu byly o dost silnější kabely než mám tady :!:

díky za pomoc ;)

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek :)

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
17 roků 2 měsíců zpět #2 od hovi
Odpověděl hovi pro téma Re: průměr - kabely od baterie
teplej mínusovej kabel???? minusovej kabel , by neměl být teplej , max bývá teplej plusovej ne ? pokud je ale minusovej, tak ti to jde asi nekde do skratu :!: nejsem si jistej, nejsem elektrikář , ale myslím si že je to tak

tipo 1.6 ie decent tuning - 14"alu , sportovní filtr,prahy,leddiodove neony,blinkry fabia,mračítka, M3 zrcátka ...

Více
17 roků 2 měsíců zpět #3 od Charles
Neboj se, zkrat jsem zkontroloval jako první, ale nikde nic, jen se mi zdá hodně slabej ten kabel...je teda slabší zantelně než kabel od plusu, hlavně ten kabel od mínusu mám taky červenej :!: A hlavně se ohřál jen při startování, ono tam tečou docela vysoký proudy :!:

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V

Více
17 roků 2 měsíců zpět #4 od hovi
Odpověděl hovi pro téma Re: průměr - kabely od baterie
no já ho mam skoro stejně tlustej , možná o chlup užší že je na + , ale to může dělat tedy i starter ,ale skus kdyžtak dát silnější kabel a uvidíš , pokud to bude starter , tak se bude hřát i ten silnej, pokud ne , bylo to kabelem , nebo nemáš zaoxidovaný ty kontakty? to by mohlo taky dělat

tipo 1.6 ie decent tuning - 14"alu , sportovní filtr,prahy,leddiodove neony,blinkry fabia,mračítka, M3 zrcátka ...

Více
17 roků 2 měsíců zpět #5 od Charles
myslíš kontakty na baterce nebo kde :?: Já myslel že mínusovej kabel jde dolů na kostru (kastli) a startér si ji bere z motoru...nebo je taky taženej kabel přímo k startéru :?

Více
17 roků 2 měsíců zpět #6 od TooM-As
je fuk jestli je to kabel + nebo - zahřívat se bude víc ten co je slabší.

Bývalé:
fiat tipo 1.6 DOHC 66kw
fiat tipo 2.0 8V 83kw
fiat tipo 2.0 16V 107kw
Současné:
Fiat tipo 4x4 2.0 8VT 130kw

Více
17 roků 2 měsíců zpět #7 od Charles
No o tom jsem mluvil, myslim si že je hodně slabej a chtěl by vyměnit :!:

Více
17 roků 2 měsíců zpět #8 od michal_tipar
průřes nevím ale průměr má kolem centimetru. S kamarádem jsem dávali nový do Oplíka, koupil kabel na pospojení země, průřez nevím ale byl to skoro jak od svářečky a na to sem nechal nalisovat koncovky aby se to dalo šroubovat a nelámali se. Od té doby byl pokoj se zahříváním i startováním. Mínusem je potřeba spojit pořádně mínus baterky, kastli a motor...

Michal Tipař [img:35fd246b7a]www.celysvet.cz/userbar/dbc73b9e20de02119c403187359ed2da.jpg[/img:35fd246b7a] Tipo 1,4ie \'93 Consummatum est!!!

Více
17 roků 2 měsíců zpět #9 od Charles
tak tenhle nemá průměr kolem cenťáku, plusovej jo ten je dost silnej, ale mínusák je asi měněnej, protože je taky červenej a může mít tak průměr 6 mm :!: Takže soudím vyměnit co nejdřív :?

Více
17 roků 2 měsíců zpět #10 od TooM-As

tak tenhle nemá průměr kolem cenťáku, plusovej jo ten je dost silnej, ale mínusák je asi měněnej, protože je taky červenej a může mít tak průměr 6 mm :!: Takže soudím vyměnit co nejdřív :?

standartně má být černý takže ano je měněný. nornálně vede z převodovky na kostřící bod pod baterkou ,tam je přichycen takovým super očkem(jen rozholená izolace a nacvaklej plíšek) a pak vede dál na konetor do baterky.

Bývalé:
fiat tipo 1.6 DOHC 66kw
fiat tipo 2.0 8V 83kw
fiat tipo 2.0 16V 107kw
Současné:
Fiat tipo 4x4 2.0 8VT 130kw

Více
17 roků 2 měsíců zpět #11 od Charles
Jo to mě napadalo jako první, že ho někdo přehazoval, protože to je unikát, aby byl červenej mínusovej kabel od baterky....podívám se na to, očistim kontakty a seženu někde silnější černej ;)

Více
17 roků 2 měsíců zpět #12 od petr1978

teplej mínusovej kabel???? minusovej kabel , by neměl být teplej , max bývá teplej plusovej ne ? pokud je ale minusovej, tak ti to jde asi nekde do skratu :!: nejsem si jistej, nejsem elektrikář , ale myslím si že je to tak

Mínus kabel se ti zahřeje i plus kabel se ti zahřeje když jsou poddimenzované. Nezapomínej, že dle úmluvy jde proud od - pólu k + pólu, ale ve zkutečnosti je to naopak.

No ale jak Charles popisuje elektroinstalace ve svém autě, ani bych se nedivil kdyby ten "odborník" co to měl před ním dal nějaký kabel co zrovna našel pod nohama.

Tipo 1.6 HF Turbo (831B7.046), r.v. 1991 digital, spotřeba kolem 8 l na 100 km:-) Tel: 732 514 955

Více
17 roků 2 měsíců zpět #13 od Charles
Petře já už se taky ničemu nedivim, počkej na srazu, to se budeš divit, ale podívej se ke mě do galerie, takm mám fotku motoru a bude asi vidět i ten kabel o mínus polu...dál tam je vidět že mínus je teženej skoro všude od baterky v těch černách krcích :evil:
v pondělí skočim někde do autodílů koupit nový svorky na baterku (tyhle co mám vypadaj taky jako na heslo) a koupim pro jistotu i nový kabely, nechci aby mi to někde nedej bože chytilo :(

tady je to foto:
fiattipo.net/modules/gallery2/main.php?g...g2_imageViewsIndex=1

Více
17 roků 2 měsíců zpět #14 od BlackJack
Startér u TD má výkon 2200W. Příkon bude vyšší ..
Celkově tak 2500W ÷ 13V = 192A
To je myslím pořádný záhul pro kabely.

www.elitecat.cz/ArticleDetail.aspx?B=0&a...96&NodeId=100359

FIAT Tipo 1.9TDsX Gran Turismo (přenecháno rodičům)
Mitsubishi Galant 2.0 GLX

Více
17 roků 2 měsíců zpět #15 od petr1978

Petře já už se taky ničemu nedivim, počkej na srazu, to se budeš divit, ale podívej se ke mě do galerie, takm mám fotku motoru a bude asi vidět i ten kabel o mínus polu...dál tam je vidět že mínus je teženej skoro všude od baterky v těch černách krcích :evil:
v pondělí skočim někde do autodílů koupit nový svorky na baterku (tyhle co mám vypadaj taky jako na heslo) a koupim pro jistotu i nový kabely, nechci aby mi to někde nedej bože chytilo :(

tady je to foto:
fiattipo.net/modules/gallery2/main.php?g...g2_imageViewsIndex=1

No tak to je prdel, nechtěl bych v tom opravovat elektriku. Vozíš sebou hasičák? Jen mě tak napadlo, jestli by nebylo rychlejší z vrakáče sehnat originál kabeláž a připojit t jak to má být originál. Přecejen originál je tak dělaný z nějakého důvodu a nemyslím si že ten důvod je cena kabelů.
No na srazu se zasmějeme. Budu tam i kdyby jsem měl přijet Favoritem :)

Tipo 1.6 HF Turbo (831B7.046), r.v. 1991 digital, spotřeba kolem 8 l na 100 km:-) Tel: 732 514 955

Vygenerováno za 0.073 sekund