Nefunkční stěrače...

Více
16 roků 8 měsíců zpět #1 od Vedith
Nefunkční stěrače... vytvořil uživatel Vedith
Hezké dopoledne/odpoledne :)
Moje tipínko si zase postavilo hlavu...Nejdřív mi přestal fungovat zadní stěrač (fungoval jen při odstřikování) a pak odešly i ty přední a zadní už nefunguje vůbec. Zkrátka veškeré ovládání na levé páčce je nefunkční (kromě odstřikování samotného :) ). Zkusila jsem vyměnit pojistku, ale ta se hned přepálí. Přijde mi, že je blbost, aby zkrat v páčce přepaloval pojistky, páč skrz ní nejde proud přímo do stěračů, ale snad ovladá jen relé (nebo ne?). Tudíž problém bude asi ve vedení k motoru, nebo v něm samotném? Nemáte s tím někdo zkušenosti (nejlíp návod s fotodokumentací :lol:) nebo nevíte co s tím? :)
Předem díky moc za rady.

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
16 roků 8 měsíců zpět #2 od Dresik
Odpověděl Dresik pro téma Re: Nefunkční stěrače...
Nemáš na straně řidiče pod pojistkovkou vlhko? Spodkem okna totiž ráda prosakuje voda a to je pak dílo :D

AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Lancia Delta HPE HF Turbo
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz
eSHOP-vybavení dílen, nářadí,nástroje.Pište co potřebujete:)

Více
16 roků 8 měsíců zpět #3 od Vedith
Odpověděl Vedith pro téma Re: Nefunkční stěrače...
Jako teď tam vlhko není;) ale nezkoušela jsem to hned po děšti, ale myslím že i tak ne...(i když vyloučený to není:))

A co by to znamenalo kdyby jo a kdyby ne? (kdyby jo tak utěsnit a vyměnit?:) )

Více
16 roků 8 měsíců zpět #4 od TooM-As
Odpověděl TooM-As pro téma Re: Nefunkční stěrače...
pokud pojistka praská hned po zapojení viděl bych chybu v relátku nebo ve vedení , myslým že ve spojení mezi kastlí a kufrem.

Bývalé:
fiat tipo 1.6 DOHC 66kw
fiat tipo 2.0 8V 83kw
fiat tipo 2.0 16V 107kw
Současné:
Fiat tipo 4x4 2.0 8VT 130kw

Více
16 roků 8 měsíců zpět #5 od TDGT
Odpověděl TDGT pro téma Re: Nefunkční stěrače...
kazdopadne novy relatko je celkem palka 700 az 800 u nas v kraji

/F/I/A/T/ Tipo 1.6 DOHC (krásnej začátek)
/F/I/A/T/ Tipo 1.9 TD GranTurismo . . . my first big love . . .
Alfa Romeo 145 1.9 JTD Limited Edition 500 (461 kus této pouze 500 kusové série) chip 100kw a 306 NM :)

Více
16 roků 8 měsíců zpět #6 od Dresik
Odpověděl Dresik pro téma Re: Nefunkční stěrače...
Jo ta průchodky by mohla dělat neplechu, ale když nefungují ani ty přední, tak bych hledal jinde..

AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Lancia Delta HPE HF Turbo
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz
eSHOP-vybavení dílen, nářadí,nástroje.Pište co potřebujete:)

Více
16 roků 8 měsíců zpět #7 od Vedith
Odpověděl Vedith pro téma Re: Nefunkční stěrače...
To ste mě tedy vůbec nepotěšili :( ale děkuju za rady:) dám vědět, až vykoumám něco bližšího:)

BTW: nemáte někdo dobře popsaný schéma zapojení stěračů?

Více
16 roků 8 měsíců zpět #8 od marcello
Odpověděl marcello pro téma Re: Nefunkční stěrače...
cau ten zadny to je prechodka na 5 dvere a ten predny moze byt aj cyklovač ktory je priamo na motore

viva italia

Více
16 roků 8 měsíců zpět #9 od Augustin
Odpověděl Augustin pro téma Re: Nefunkční stěrače...
Nepali se Ti neco v te pacce? Pokud ano, je ji treba vytahnout, rozdelat a vycistit. Byva tam hodne prachu, ja sem to musel cistit, ten prach uz pomalu horel.
Nekde mas bud prelomene draty, nebo muzes mit mokro okolo toho relatka, popr. steracu - poskozeny drat.

Více
16 roků 8 měsíců zpět #10 od kendy
Odpověděl kendy pro téma Nejde zadní stěrač
Mám stejný problém,nefunguje mi zadní stěrač.Zkusil jsem vyměnit motorek,
ale když otočím pačku tak jen cvakne a nic.Čet sem něco o relátku a průchodce,můžete mi blíže popsat kde to najdu(třeba poslat foto).Teprve
získávám zkušenosti dík Kendy

Více
16 roků 3 měsíců zpět #11 od itnet
Odpověděl itnet pro téma Re: Nejde zadní stěrač

Mám stejný problém,nefunguje mi zadní stěrač.Zkusil jsem vyměnit motorek,
ale když otočím pačku tak jen cvakne a nic.Čet sem něco o relátku a průchodce,můžete mi blíže popsat kde to najdu(třeba poslat foto).Teprve
získávám zkušenosti dík Kendy

Mam ten isty problem (nefunkcny zadny stierac), podarilo sa ti to opravit? Ak ano tak kde bola chyba a ako si to urobil?
Dik

Skoda Octavia 1,4 TSI, 2011
VW Passat B6, 2,0TDI (125kW) Highline
Zosrotovane - Tipo 1,7D DGT 1990, 210 tis. km

www.fiattipo.net/index.php/fotogalerie/category/32-itnet

Více
16 roků 1 měsíc zpět #12 od Pumpa
Odpověděl Pumpa pro téma Re: Nefunkční stěrače...
pozri po poistkach pripadne prezri motorcek mozno tam je pes zakopany dat biele mazadlo precistit konektory ci nahoduo nesu zaoxidovane mal som podobne problemy a ne len 1 a rada pre tych co im nejdu zadny stiierac vsimnite ked otvarate kufor hore pri pantach na lavej strane mate zvazok kablov ktory sa zvykne otvaranim kufra prehybat a zvyknu sa nalomit/zlomit kable skontontrolujte to tam ja som mal taky problem som prezrel kable prud mi isiel a ze preco mi to furt nejde tak som prezrel kable a bolo to strihnute :)

Fiat Tipo 1.9TD Gran Turismo 1991 @ Turbo 1.5BAR

Více
16 roků 1 měsíc zpět #13 od itnet
Odpověděl itnet pro téma Re: Nefunkční stěrače...
Kable v piatych dverach som uz opravil a stale mi to nejde. Zatial som si nenasiel cas sa v tom zas hrabat. Najblizsie pozriem asi tu poistku a ked budem mat chut, tak rozoberem dvere a premeram napatie. Nastastie bez zadneho stieraca sa zit da, teda jazdit.

Skoda Octavia 1,4 TSI, 2011
VW Passat B6, 2,0TDI (125kW) Highline
Zosrotovane - Tipo 1,7D DGT 1990, 210 tis. km

www.fiattipo.net/index.php/fotogalerie/category/32-itnet

Více
16 roků 1 měsíc zpět #14 od Charles
Odpověděl Charles pro téma Re: Nefunkční stěrače...
Nejčastější problémy nefunkčnosti zadního stěrače jsou dvě, jedna tu byla napsaná (přerušené vodiče) a ta druhá je, že dojde k zadření hřídelky co vychází z motorku a je na ní přišroubováno ramínko zadního stěrače. lety provozu se tam dostává voda a jemný prach (strejně jako do zámku zadních dveří). Je potřeba vyndat motorek, rozebrat ho, hřídelku jemným smirkem očistit, samozřejmě i její pouzdro a pak vše řádně promáznout vazelínou. Už jsem to takhle udělal u několika motorků, co nešlapaly a choděj zase dál, ovšem pokud není spálené vinutí, to už pak nepomůže nic.

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek :)

Více
16 roků 1 měsíc zpět #15 od skypan
Odpověděl skypan pro téma Re: Nefunkční stěrače...

Nejčastější problémy nefunkčnosti zadního stěrače jsou dvě, jedna tu byla napsaná (přerušené vodiče) a ta druhá je, že dojde k zadření hřídelky co vychází z motorku a je na ní přišroubováno ramínko zadního stěrače. lety provozu se tam dostává voda a jemný prach (strejně jako do zámku zadních dveří). Je potřeba vyndat motorek, rozebrat ho, hřídelku jemným smirkem očistit, samozřejmě i její pouzdro a pak vše řádně promáznout vazelínou. Už jsem to takhle udělal u několika motorků, co nešlapaly a choděj zase dál, ovšem pokud není spálené vinutí, to už pak nepomůže nic.

A já doplním prední:páč tam jsou dlouhé raménka stěračú,tak po čase se namáháním ohrejou uhlíky v el.motorku na tolik,ze se zapečou ve vodítku a az se trochu obrousí tak nemají moznost se posunout(pomocí pruziny) a dosedat na komutátor(vodíta uhlíkú jsou plastová)a tak se ztratí kontakt a prestane točit motorek....
projeví se to,ze stěrače jdou-nejdou kdyš se poklepe motorek,tak zase chvilku jdou,a pak u vůbec nejdou....
uhlík ve vodítku jde opatrně uvolnit a rozhejbat,ale pozor vodítko je krehké,aby to neprasklo,nejlépe ped uvolnováním pronazat WD-40,po vyndání uhlíku,vodítko pilníčkem srovnat,aby ulík ve vodítku volně jezdil.
todˇ má zkušenost ze stěrači. :wink:

Tempra 1.9TDs-už je pryč,měl sem jí pět let,nebylo to nudné auto,jako tedˇvlastním
TedˇŠvedské Audi,s obsahem pěti pivních půllitříků

Vygenerováno za 0.513 sekund