stretavacie svetla same vypinaju
16 roků 8 měsíců zpět #1
od MAXO1973
Fiat 600D bol môj prvý \\\\"Fiacik\\\\" ktoreho som rozobral do šrubky a poskladal - jazdil!
Tipo 1,6 DOHC 1989 - už je v novej stajni
Ford Focus combi 1,8TDdI
stretavacie svetla same vypinaju vytvořil uživatel MAXO1973
Dnes mi na Tipe začaly same vypinať stretavaceie svetla. Cvakne to niekde v poistkovke a svetla vypnu, pripadne sa ani nezapnu. Zostanu zapnute len obrysove svetla.
Kde všade može byť chyba?
Chystam sa skontrolovať poistky a rele, pačku prepinania pod volantom.
Kde všade može byť chyba?
Chystam sa skontrolovať poistky a rele, pačku prepinania pod volantom.
Fiat 600D bol môj prvý \\\\"Fiacik\\\\" ktoreho som rozobral do šrubky a poskladal - jazdil!
Ford Focus combi 1,8TDdI
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
16 roků 8 měsíců zpět #2
od skypan
Tempra 1.9TDs-už je pryč,měl sem jí pět let,nebylo to nudné auto,jako tedˇvlastním
TedˇŠvedské Audi,s obsahem pěti pivních půllitříků
Odpověděl skypan pro téma stretavacie svetla samo vypinaju
a kontakty na žárovkách(mohou být léty vyhřáté)!!patice, a k nim i dráty!
Tempra 1.9TDs-už je pryč,měl sem jí pět let,nebylo to nudné auto,jako tedˇvlastním
TedˇŠvedské Audi,s obsahem pěti pivních půllitříků
16 roků 8 měsíců zpět #3
od hovi
tipo 1.6 ie decent tuning - 14"alu , sportovní filtr,prahy,leddiodove neony,blinkry fabia,mračítka, M3 zrcátka ...
Odpověděl hovi pro téma Re: stretavacie svetla same vypinaju
podle mě to bude páčka u volantu , mě dělá to samí mlhovka , když jedu , tak chvilku v pohodě a pak třeba projedu nerovností a mlhovky se vypnou - je ti špatným kontaktem u mě
tipo 1.6 ie decent tuning - 14"alu , sportovní filtr,prahy,leddiodove neony,blinkry fabia,mračítka, M3 zrcátka ...
16 roků 8 měsíců zpět #4
od MATY585
Fiat Tipo 1,9 TD
Odpověděl MATY585 pro téma Re: stretavacie svetla same vypinaju
caves chalani..mne sa zopar krat stalo ze nieco podobne sa mi stalo pri prepnuti stretavaciek na dialkove swetlo a wyplo mi svetla iba parkovacky mi sli...a a zatial sa neprisiel nato kde je chyba....
Fiat Tipo 1,9 TD
16 roků 8 měsíců zpět #5
od MAXO1973
Ford Focus combi 1,8TDdI
Odpověděl MAXO1973 pro téma Re: stretavacie svetla same vypinaju
tak presne to sa stavalo aj mne, keď som prepinal dialkove, zostali svietiť len obrysové svetlá. Včera som rozobral pačku a dnes som ju prečistil. Trochu som uvolnil aj ten prepínač (biely valček, v ktorom su kontakty), na bokoch ma take západky a asi na pol milimetra ide poodchýliť stena na ňom. Nastriekal som tam kontaktny spray. tiež som prečistil kontakty na plošaku, prepinajuce dialkove svetla. teraz je všetko ok - zatila. Teraz štrajkuje rychlomer - mam dosť poničenu kablovačku
Ford Focus combi 1,8TDdI
16 roků 8 měsíců zpět #6
od MATY585
Fiat Tipo 1,9 TD
a aku mas pristrojovku???digi ci analog???
Fiat Tipo 1,9 TD
16 roků 8 měsíců zpět #7
od MAXO1973
Ford Focus combi 1,8TDdI
mam digital pristrojovku, je tam niekde poškodeny kabel na prevodniku alebo ukostrenie, keď s tym pohybem, tak to chviľu ide
Ford Focus combi 1,8TDdI
16 roků 8 měsíců zpět #8
od MATY585
Fiat Tipo 1,9 TD
nooo ale ja mam analog....a newem kde hladat chybu..a dost ma to stwe...lebo niekedy to ide pohode a potom to napriklad aj w noci prepnes a nic...svetla su wypnute....
Fiat Tipo 1,9 TD
16 roků 8 měsíců zpět #9
od MAXO1973
Ford Focus combi 1,8TDdI
Tak si myslim, že je to pačkou, asi je taka istá. Vnútri je tký biely plastový válček, v ktorom sú kontakty. Mne to začalo včera večer znova blbnúť. Tak až sa vrztim z práce niekedy o tri týždne, tak to rozoberiem, odpajkujem ten valec a skúsim tie kontakty znova napružiť. Všimol som si, že pri istom tlaku na pačku to zopne a potom vypne. Mechanicky je to uplne jednoduche, mne sa len nechcelo to odpajkovavať a ono to aj chvilu fungovalo. Ak to od zlosti nerozbijem, tak sa to musi dať opraviť. Ten valček drži na 6tich kontaktoch, ktore treba odpajkovať a potom znovu napajkovať....
Ale som mimo slovenska, takže to musi všetko počkať do konca marca...
A tak mi znova zostava len teoreticka príprava a študovanie schém
Ale som mimo slovenska, takže to musi všetko počkať do konca marca...
A tak mi znova zostava len teoreticka príprava a študovanie schém
Ford Focus combi 1,8TDdI
16 roků 8 měsíců zpět #10
od MAXO1973
Ford Focus combi 1,8TDdI
Dnes som rozobral ľavu pačku ktora robila to iste ako moja. Znamy ma poprosil, aby som sa mu na to pozrel. Odpajkoval som ten biely valček, prečistil a napružil trochu kontakty. Tak som ho znovu napajkoval a pačku zložil. Známy si už kúpil na vrakovisku inú, ale namontoval tu opravovanú.
A IDE TO!
Zistil som, že po pretočení páčky do polohy stretávacích svetiel, nebol tam dostatočný kontakt, preto relé jednoducho okruh svetiel vyplo a preto ani nesvietila kontrolka. Pri zapnutí hmlových alebo dialkových sa ten kontakt občas znovu obnoví, alebo naopak preruší.
A skontroloval som aj tie kable spod packy do tela packy - jeden bol už tiež načatý a prelomený.
Škoda, že nemam foťak, ale ked budem robiť svoju pačku, tak to nafotím detailne.
A tu je link na tie schemy z Haynesa, čo som vyfarbil:
http://uloz.to/236456/colorschemy.zip
A IDE TO!
Zistil som, že po pretočení páčky do polohy stretávacích svetiel, nebol tam dostatočný kontakt, preto relé jednoducho okruh svetiel vyplo a preto ani nesvietila kontrolka. Pri zapnutí hmlových alebo dialkových sa ten kontakt občas znovu obnoví, alebo naopak preruší.
A skontroloval som aj tie kable spod packy do tela packy - jeden bol už tiež načatý a prelomený.
Škoda, že nemam foťak, ale ked budem robiť svoju pačku, tak to nafotím detailne.
A tu je link na tie schemy z Haynesa, čo som vyfarbil:
http://uloz.to/236456/colorschemy.zip
Ford Focus combi 1,8TDdI
Vygenerováno za 0.423 sekund