stretavacie svetla same vypinaju

Více
16 roků 8 měsíců zpět #1 od MAXO1973
Dnes mi na Tipe začaly same vypinať stretavaceie svetla. Cvakne to niekde v poistkovke a svetla vypnu, pripadne sa ani nezapnu. Zostanu zapnute len obrysove svetla.
Kde všade može byť chyba?
Chystam sa skontrolovať poistky a rele, pačku prepinania pod volantom.

Fiat 600D bol môj prvý \\\\"Fiacik\\\\" ktoreho som rozobral do šrubky a poskladal - jazdil!
Tipo 1,6 DOHC 1989 - už je v novej stajni
Ford Focus combi 1,8TDdI

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
16 roků 8 měsíců zpět #2 od skypan
a kontakty na žárovkách(mohou být léty vyhřáté)!!patice, a k nim i dráty!

Tempra 1.9TDs-už je pryč,měl sem jí pět let,nebylo to nudné auto,jako tedˇvlastním
TedˇŠvedské Audi,s obsahem pěti pivních půllitříků

Více
16 roků 8 měsíců zpět #3 od hovi
podle mě to bude páčka u volantu , mě dělá to samí mlhovka , když jedu , tak chvilku v pohodě a pak třeba projedu nerovností a mlhovky se vypnou - je ti špatným kontaktem u mě

tipo 1.6 ie decent tuning - 14"alu , sportovní filtr,prahy,leddiodove neony,blinkry fabia,mračítka, M3 zrcátka ...

Více
16 roků 8 měsíců zpět #4 od MATY585
caves chalani..mne sa zopar krat stalo ze nieco podobne sa mi stalo pri prepnuti stretavaciek na dialkove swetlo a wyplo mi svetla iba parkovacky mi sli...a a zatial sa neprisiel nato kde je chyba....

Fiat Tipo 1,9 TD

Více
16 roků 8 měsíců zpět #5 od MAXO1973
tak presne to sa stavalo aj mne, keď som prepinal dialkove, zostali svietiť len obrysové svetlá. Včera som rozobral pačku a dnes som ju prečistil. Trochu som uvolnil aj ten prepínač (biely valček, v ktorom su kontakty), na bokoch ma take západky a asi na pol milimetra ide poodchýliť stena na ňom. Nastriekal som tam kontaktny spray. tiež som prečistil kontakty na plošaku, prepinajuce dialkove svetla. teraz je všetko ok - zatila. Teraz štrajkuje rychlomer - mam dosť poničenu kablovačku

Fiat 600D bol môj prvý \\\\"Fiacik\\\\" ktoreho som rozobral do šrubky a poskladal - jazdil!
Ford Focus combi 1,8TDdI

Více
16 roků 8 měsíců zpět #6 od MATY585
a aku mas pristrojovku???digi ci analog???

Fiat Tipo 1,9 TD

Více
16 roků 8 měsíců zpět #7 od MAXO1973
mam digital pristrojovku, je tam niekde poškodeny kabel na prevodniku alebo ukostrenie, keď s tym pohybem, tak to chviľu ide

Ford Focus combi 1,8TDdI

Více
16 roků 8 měsíců zpět #8 od MATY585
nooo ale ja mam analog....a newem kde hladat chybu..a dost ma to stwe...lebo niekedy to ide pohode a potom to napriklad aj w noci prepnes a nic...svetla su wypnute....

Fiat Tipo 1,9 TD

Více
16 roků 8 měsíců zpět #9 od MAXO1973
Tak si myslim, že je to pačkou, asi je taka istá. Vnútri je tký biely plastový válček, v ktorom sú kontakty. Mne to začalo včera večer znova blbnúť. Tak až sa vrztim z práce niekedy o tri týždne, tak to rozoberiem, odpajkujem ten valec a skúsim tie kontakty znova napružiť. Všimol som si, že pri istom tlaku na pačku to zopne a potom vypne. Mechanicky je to uplne jednoduche, mne sa len nechcelo to odpajkovavať a ono to aj chvilu :twisted: fungovalo. Ak to od zlosti nerozbijem, tak sa to musi dať opraviť. Ten valček drži na 6tich kontaktoch, ktore treba odpajkovať a potom znovu napajkovať....
Ale som mimo slovenska, takže to musi všetko počkať do konca marca...
A tak mi znova zostava len teoreticka príprava a študovanie schém :(

Ford Focus combi 1,8TDdI

Více
16 roků 8 měsíců zpět #10 od MAXO1973
Dnes som rozobral ľavu pačku ktora robila to iste ako moja. Znamy ma poprosil, aby som sa mu na to pozrel. Odpajkoval som ten biely valček, prečistil a napružil trochu kontakty. Tak som ho znovu napajkoval a pačku zložil. Známy si už kúpil na vrakovisku inú, ale namontoval tu opravovanú.
A IDE TO!
Zistil som, že po pretočení páčky do polohy stretávacích svetiel, nebol tam dostatočný kontakt, preto relé jednoducho okruh svetiel vyplo a preto ani nesvietila kontrolka. Pri zapnutí hmlových alebo dialkových sa ten kontakt občas znovu obnoví, alebo naopak preruší.
A skontroloval som aj tie kable spod packy do tela packy - jeden bol už tiež načatý a prelomený.
Škoda, že nemam foťak, ale ked budem robiť svoju pačku, tak to nafotím detailne.
A tu je link na tie schemy z Haynesa, čo som vyfarbil:
http://uloz.to/236456/colorschemy.zip

Ford Focus combi 1,8TDdI

Vygenerováno za 0.423 sekund