El.okna fungujou záhadně

Více
16 roků 8 měsíců zpět #1 od Jenda
El.okna fungujou záhadně vytvořil uživatel Jenda
Když mám rosvícené světla,tak okna nejdou stáhnout,funguje jen ovládání u spolujezdce.Když zhasnu,tak jdou ovládat obě od řidiče.Kde může bejt chyba?

1.6 DOHC r.v.89,naj.220 000Km,spotř.8.2L/100
Šlape jako hodinky,ale nemá STK,spinká v depozitu.
Opel AstraF 1.7TDs,momentálně plně využito.
Fiat 127, spotř.5.2L/100 ,spinká v garáži.

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
16 roků 8 měsíců zpět #2 od Kounect
Odpověděl Kounect pro téma Re: El.okna fungujou záhadně
Teď jsem s tím fenoménem začal taky bojovat a je to komplet pěkná bejkárna, většinou nezjistíš kde to bylo a když to vyčistíš všechno tak to začne fungovat. Ten fenomén je zde na fóru více než znám - kostra :-)

Fiat Tipo 1.7D
Lomítko /--/ :-)

Více
16 roků 8 měsíců zpět #3 od Jenda
Odpověděl Jenda pro téma Re: El.okna fungujou záhadně
Na tu kostru to nevypadá,ale taky možný.Spíš kde to mohl někdo přehodit?Jinač elektriku mám v autě origo,až asi na ty okna.

Více
16 roků 8 měsíců zpět #4 od Kounect
Jo takhle...ty už jsi k tomu takhle přišel s Tvojí novou kchárou? Já myslel že Ti to fungovalo a postupně to začalo dělat tenhle mazec.

Tak jestli je elektrika napadená kutilem domácím, tak nezbývá než jít po drátech a koukat co kam pozapojoval a snažit se pochopit proč to tak udělal...a pak přepojovat a laborovat a přepojovat a laborovat...takhle pokud to není origo a někdo to dodělával tak Ti moc lidu neporadí :-(

Tak mě tak napadá, tam je nějaká krabička na řízení el. oken ( vyhodnocuje jestli je okno dole a kdyžtak vypne napájení aby se nespálil motor atd. ...zkus začít třeba tam.

Fiat Tipo 1.7D

Více
16 roků 8 měsíců zpět #5 od Jenda
dík,začínám chytat ty mouchy,co v tom autě lítaj :D

Více
16 roků 8 měsíců zpět #6 od Marco Bartoli
Zdravim.
Co si pamatuju, tak ke spínačům ovládání el oken vede drátek od obrysovích světel kvůly podsvícení tlačítek. Pokud je někde vadná kostra nebo utrženej, zkratovanej nějakej drát, tak to může takhle blbnou. Další možností je chybka v řídící jednotce stahování oken. Tam se všechny drátky zbíhají a pokud je nějakej konektor zoxidovanej nebo v ní zkondenzovala voda...??? Těžko říct.

Fiat Tipo 1,7D 1988 zakoupeno 1.6.2007. Doinstalovaný interiér z 2.0 16V.

Více
16 roků 8 měsíců zpět #7 od Augustin
Jendo na stopro je to ukostreni. Kdyz nekde chybi kostra, tak si to tvori sve obvody a tim padem to nefunguje jak ma.
Projdi si ukostrovaci body pod palubovkou a ridicovych dveri.
Mne tak blbnuly zadni svetla - hodis blinkr, zacina blikat i svetla, kdyz zabrdis tak se rozsvitily i parkovacky....vsechno ma stejneho cinitele a tim je ukostreni!!!

Více
16 roků 8 měsíců zpět #8 od Jenda
Díky,dneska se na to mrknu a dám vědět.Je zajimaví,ale to spíš bylo stářím,že obě žárovičky v ovládání sem měl prasklé.Ty sem vyměnil a zatím držej.

Více
16 roků 8 měsíců zpět #9 od Jenda
člověče,tak sem rozebral dveře u řidiče,nic sem nenašel,je tam všude origo elektrika,vyndal sem digipalubku,tam nic.Sundal sem dekl co je pod volantem,myslím ten velkej nad pedálama.Tam sem na šel kostru

I tam je elek. origo,očividně se tam nikdo nevrtal,sundal sem i jednotku co doní vedou dráty od ovládání oken,jestli není nějaká patice špatná.Tu kostru co je vidět,je jediná kterou sem našel,pak je ještě jedna jako by z boku,ale tam je jen jako by zesílení kostry,jelikož sou propojený mezi sebou.Tu sem 3X odšrouboval a rozdíl žádnej,Pořád je stejnej problém.U spolujezdce to funguje i se světlama,ale od řidiče jen bez světel.Začínám bejt v koncích. :cry:

Více
16 roků 8 měsíců zpět #10 od Kounect
I když je to možná kravina, tak bych se vůbec nedivil že je to ukostřený na tom bodu u baterky a ne tady pod palubkou. Zítra dopo kouknu do schématu a hned budem vědět kam to vede. Pak už to půjde rychle :-)

Fiat Tipo 1.7D

Více
16 roků 8 měsíců zpět #11 od Jenda
díky,budu ti vděčnej.Já se ve schéma vůbec nevyznám.

Více
16 roků 6 měsíců zpět #12 od Vali
Odpověděl Vali pro téma Re: El.okna fungujou záhadně
No já bych potřeboval poradit, kam připojit na elektrické stahování oken můj poplašňák, co teď dávám do auta. Při zamčení to má zavřít okna. Ve schématu, které k tomu mám je to dost špatně popsané, je tam jen jeden drát a připojit na mínus pd stahování oken. Nemáte někdo zkušenost kam s tím, kam to píchnout. Na té řj otevíraní oken jsem na jedné patici našel jediné mínus, kostra co tam jde, ale ta nějak nefunguje jak má...tak jesm v koncích.

Fiat Tipo 1.6 i.e. , 1990, černá barva,
prej 130 000km...což už vím, že nejní pravda
Ale šlechtím ,co se dá, přirostl k srdci mrška
fiattipo.net/modules/gallery2/main.php?g2_itemId=651

Více
16 roků 6 měsíců zpět #13 od rs
Odpověděl rs pro téma Re: El.okna fungujou záhadně
Jen tak ciste nastrel ,zkus povytahnout tu gumovou spojku ,ktera jde z kastle do dveri(jdou v ni kabely) a koukni jestli nemas ty kabely uz ukroucene.Kilometry a stari uz to auto na to ma.Mozna ze uz to nekdo pred tebou kuchtil a prehodil draty.Hlavne barvy dratu cerna a zluto-cerna.Podsviceni fungule?
Radek

Quod licet Jovi,non licet bovi.
Persona non grata.

Více
16 roků 6 měsíců zpět #14 od Vali
Odpověděl Vali pro téma Re: El.okna fungujou záhadně
No kabely chodí, ale zjisitil jsem, že vzhedlem k tomu, jaké má Tipo ovládání oken, tzn. nezavřou se přidržením tlačítka, ale musí se držet, tak i když je psané, že ten alarm nepotřebuje modul na dovírání oken, tak tím, jak to má Tipo, tak tam ten modul ještě musí být. Tak jsem to pochopil, asi to tak i bude, což je blbé no. Kupoval jsem schválně i s dověrem, že není třeba modul, ale Tipo hold to má jinak.

Fiat Tipo 1.6 i.e. , 1990, černá barva,
prej 130 000km...což už vím, že nejní pravda
Ale šlechtím ,co se dá, přirostl k srdci mrška
fiattipo.net/modules/gallery2/main.php?g2_itemId=651

Více
16 roků 6 měsíců zpět #15 od rs
Odpověděl rs pro téma Re: El.okna fungujou záhadně
TO Vali:Promin ta puvodni odpoved byla pro Jendu.U tebe je to slozitejsi el.okna nemaji nepletuli se-alespon ja nemel-koncaky na oknech,takze dojezd oken bys musel resit externe,coz by se dalo vyresit,ale ne tak jednoduse.Da se to udelat elektronicky snimanim odberu motoru .tak je to i reseno u novejsich aut.Nebylo by to ani moc slozite,ale bohuzel pro tebe by se to muselo vymyslet a odzkouset a samozrejme vyrobit.
Radek

Quod licet Jovi,non licet bovi.
Persona non grata.

Vygenerováno za 0.204 sekund