alternator

Více
16 roků 7 měsíců zpět #1 od DURI123
alternator vytvořil uživatel DURI123
Nazdar chalani!

chcem sa vas opytat ci si niekto z vas nemenil v domacich podmienkach loziska v alternatore pretoze tie moje uz dozivaju a davat to do servisu, ak sa to da vymenit doma, je zbytocne... treba k tomu nejaka special naradie?? DIKI MOC :oops:

Fiat Tipo 1.7D, r.v. 1989, 215 000km, zachvilku po smrti... momentalne Tipo 1.9TD, 233tis a stale stupa :)

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
16 roků 7 měsíců zpět #2 od skypan
Odpověděl skypan pro téma alternátor
jo nedávno sem měmil ložiska,není to nic složitého,rozloupneš ho(před tím sundáš můstek na uhlíky),srazíš hřídel(rotor)z přední části rozpůleného alt.,na hřídeli(rotoru) ti zůstane to menší ložisko to ztáhneš ztahovákem a v domku přední části (ze vnitř)povolíš tři šrouby,sundáš kryt a vyrazíš to větší ložisko. :D

Tempra 1.9TDs-už je pryč,měl sem jí pět let,nebylo to nudné auto,jako tedˇvlastním
TedˇŠvedské Audi,s obsahem pěti pivních půllitříků

Více
16 roků 7 měsíců zpět #3 od Augustin
Odpověděl Augustin pro téma Re: alternátor

jo nedávno sem měmil ložiska,není to nic složitého,rozloupneš ho(před tím sundáš můstek na uhlíky),srazíš hřídel(rotor)z přední části rozpůleného alt.,na hřídeli(rotoru) ti zůstane to menší ložisko to ztáhneš ztahovákem a v domku přední části (ze vnitř)povolíš tři šrouby,sundáš kryt a vyrazíš to větší ložisko. :D

No ja nevim, ale ja tam mam ctyri sroubky :)
Jinak ja mel nejvetsi problem povolit tu remenici. Nakonec jsem to vzal do prace a ta mi to chlapi povolili. Dali to do sklicidla soustruhu a pomoci dlouhe paky to povolily, ale bylo to pekne zarezle.
Dale jak pise skypan. Pokud nemas stahovak, da se to sklepat, ale davej pozor na tu hridel.
Mam to ted rozdelane, takze bych to mohl nafotit a hodit sem.

To skypan: tim mustkem na uhliky mas na mysli regulator (dva uhliky spolecne (asi?) tyristorem?). Nevim, mozna mam jinou konstrukci altiku, ale to poznas z fotek.

Více
16 roků 7 měsíců zpět #4 od DURI123
Odpověděl DURI123 pro téma Re: alternátor

No ja nevim, ale ja tam mam ctyri sroubky :)
Jinak ja mel nejvetsi problem povolit tu remenici. Nakonec jsem to vzal do prace a ta mi to chlapi povolili. Dali to do sklicidla soustruhu a pomoci dlouhe paky to povolily, ale bylo to pekne zarezle.
Dale jak pise skypan. Pokud nemas stahovak, da se to sklepat, ale davej pozor na tu hridel.
Mam to ted rozdelane, takze bych to mohl nafotit a hodit sem.

To skypan: tim mustkem na uhliky mas na mysli regulator (dva uhliky spolecne (asi?) tyristorem?). Nevim, mozna mam jinou konstrukci altiku, ale to poznas z fotek.

NO KEBY SI TO NAFOTIL BOLO BY TO SUPER.... INAK KDE BY SOM KUPIL TIE LOZISKA? V NEJAKOM SPECIALNOM OBCHODE ALEBO MOZE BY KLASICKY, MAME TU TAKY KDE JE BOHATY VYBER CO SA TYKA MATIC TAK DUFAM ZE BY SOM TAM NASIEL AJ LOZISKA PODOBNYCH ROZMEROV

Fiat Tipo 1.7D, r.v. 1989, 215 000km, zachvilku po smrti... momentalne Tipo 1.9TD, 233tis a stale stupa :)

Více
16 roků 7 měsíců zpět #5 od skypan
Odpověděl skypan pro téma alternátor
jsou tam klasika ložiska,ted přesně nevím z hlavy(6002 a 6000)oboustraně kryté(déle vydrží)
jinak Augustíne,ano můstek na uhlíky i s regulací je to prupojené zkrs šroub a vodící pásku(tuším-li zprávně)
já to rozebýral v dílně a ta řemenice šla opr.hůře a zapoměl sem tu hřídel až budeš srážet z ložiska tak přez tvrdý špalek anebo hliník,mědˇ.atˇ nepoškodíš a neroztemuješ závit

Tempra 1.9TDs-už je pryč,měl sem jí pět let,nebylo to nudné auto,jako tedˇvlastním
TedˇŠvedské Audi,s obsahem pěti pivních půllitříků

Vygenerováno za 0.309 sekund