copak je to za kontrolku?

Více
16 roků 6 měsíců zpět #1 od vachi
copak je to za kontrolku? vytvořil uživatel vachi
hoj lidičky, mám problém :lol: rozsvítila se mě kontrolka na palubce a nevím co to je :P jsem looser .... v druhé řadě úplně vpravo, vypadá to jako vstřiky nebo svíčka nebo něco takového .. pls co s tím? :!: :!: díky moc

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
16 roků 6 měsíců zpět #2 od Dresik
Odpověděl Dresik pro téma Re: copak je to za kontrolku?
Zřejmě kontrolka vstřikování :) Chyba může být kdekoliv od různých čidel po vstřikovač.

AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Lancia Delta HPE HF Turbo
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz
eSHOP-vybavení dílen, nářadí,nástroje.Pište co potřebujete:)

Více
16 roků 6 měsíců zpět #3 od Jenda
Odpověděl Jenda pro téma Re: copak je to za kontrolku?
Projevuje se to nějak na chodu motoru? Kdy se rozsvicí? Nebo svítí pořád?

1.6 DOHC r.v.89,naj.220 000Km,spotř.8.2L/100
Šlape jako hodinky,ale nemá STK,spinká v depozitu.
Opel AstraF 1.7TDs,momentálně plně využito.
Fiat 127, spotř.5.2L/100 ,spinká v garáži.

Více
16 roků 6 měsíců zpět #4 od Předseda
A taky JAKOU MÁ BARVU?

Tempra SW 1.9TDs , skoro plná nálož, 224 tisíc km .
Ritmo 5dvířko, Ritmo cabrio.

Více
16 roků 6 měsíců zpět #5 od vachi
Odpověděl vachi pro téma Re: copak je to za kontrolku?
no tak kontrolka je červená :wink: a no projevuje se to tak že motor občas škube, pokazil se mi startér :!: ani neškytne :lol: takže dnes udělám startér, pak to znova nakopnu a mrknu co to dělá při jízdě ... ale jako potřeboval jsem auto přeparkovat s rozbitým startérem, tak jsem auto roztlačil a když jsem jel tak to jakoby škubalo ..... a kontrolka svítí pořád - nebliká ale svítí jasně rudě :cry:

Více
16 roků 6 měsíců zpět #6 od Předseda
Červený kontrolky jsou kritický, na to pozor!

Tempra SW 1.9TDs , skoro plná nálož, 224 tisíc km .
Ritmo 5dvířko, Ritmo cabrio.

Více
16 roků 6 měsíců zpět #7 od Charles
Odpověděl Charles pro téma Re: copak je to za kontrolku?
záleží co to máš za 1.6ku, pokud to je jednovačka, ta kontrolka by nikdy neměla svítit, není zapojená..u dvouvačky zapojená je a pokud při jízdě svítí nebo prolikává, tak to značí většinou problém s nějakým čidlem....mrkni se sem a napiš, jestli to je ta kontrolka vpravo nahoře
www.fiattipo.net/modules/gallery2/main.php?g2_itemId=9422

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek :)

Více
16 roků 6 měsíců zpět #8 od vachi
ano! to je přesně ona :cry:

Více
16 roků 6 měsíců zpět #9 od Charles

ano! to je přesně ona :cry:

asi takhle...pokud ti svítí, máš 1.6 DOHC se vstřikováním GM SPI...ona by se měla rozsvítit, když otočíš klíčkem a po nastartování musí zhasnout a neměla by se rozsvítit...když se rozsvítí je chba někde v čidlech nejpravděpodobněji. Výhoda tohoto motoru je v tom, že si můžeš udělat samodiagnostiku a vyblikat chybový registr řídící jednotky a to ti řekne kde je chyba...dával jsem sem i video, kde je vidět jak to blikání vypadá a je tu návod s číselným označením chyb, oboje bude v souborech ke stažení

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V

Více
16 roků 6 měsíců zpět #10 od vachi
ok, díky moc, dnes to asi ale neudělám ... leze na mě nějakej sardel v podobě angíny či co :roll: ... snad budu zítra v pořádku, jdu se mrknout jestli najdu to video, díky moc :!: :!:

//edit: je tam to video, našel jsem ho, ale nejde mi stáhnout :(

Více
16 roků 6 měsíců zpět #11 od Charles

//edit: je tam to video, našel jsem ho, ale nejde mi stáhnout :(

Jak ti nejde stáhnout ? teď jsem to zkoušel a jde to normálně...zkus kliknout pravym na ten odkaz "stáhnout soubor" co je nahoře a dej "uložit cíl jako" a mělo by se ti to normálně stáhnout třeba na plochu nebo kam si to uložíš do PC.....kdyžtak napiš SZ a nějak bych ti to poslal ;)

Více
16 roků 6 měsíců zpět #12 od vachi
ok už to jde, akorát to moc nechápu jak to mám udělat :lol: říkáš tam že něco zapínáš ale netuším co, je to tmavé a vidím jen ty kontrolky a rychloměr :lol:

Více
16 roků 6 měsíců zpět #13 od Charles
no zapnout zapalování (otočit klíčkem) :lol: , jak vidíš ty 3 kontrolky, tak ta vpravo nahoře se symbolem vstřiku bliká, to je vidět...stáhnul sis návod jak to vyblikat s tim popisem chyb ? tak tam je napsáno kde je diagnostická zástrčka (je u ŘJ nad nohama spolujezdce), tam spojíš dva kontakty kouskem drátku podle návodu a pak když zapneš zapalování ti to začne blikat...celá věda :P

Více
16 roků 6 měsíců zpět #14 od vachi
aha :lol: :lol: to bude tím že jsem na žádnej návod s drátkama nenarazil :oops: :oops: díkes moc, zítra se na to vrhnu

Více
16 roků 6 měsíců zpět #15 od Charles

aha :lol: :lol: to bude tím že jsem na žádnej návod s drátkama nenarazil :oops: :oops: díkes moc, zítra se na to vrhnu

tak jsem ti to našel...tady to je
www.fiattipo.net/modules.php?name=News&a...e=article&sid=11

Vygenerováno za 0.500 sekund