Zapojení alarmu
16 roků 10 měsíců zpět #1
od Vali
Fiat Tipo 1.6 i.e. , 1990, černá barva,
prej 130 000km...což už vím, že nejní pravda
Ale šlechtím ,co se dá, přirostl k srdci mrška
fiattipo.net/modules/gallery2/main.php?g2_itemId=651
Zapojení alarmu vytvořil uživatel Vali
Potřeboval bych poradit, zapojoval jsem alarm a do určité fáze šlo vše jak mělo, ale po zapojení poslední věci sice vše funguje, ale navíc to ještě dělá hlouposti jedné funkce.
Nicméně co bych potřeboval poradit, je zapojení na spínací skříňu, přikládám schéma jak alarmu tak spínací skříňky tipa. Předpokládám, že zapojení na kabel statéru mám dobře (na červenočerný kabel), napájení také (červený kabel alarmu ke spínčce a bodu napájení) ale hlavní místo dle mě problému je napojení na plus zapalování (tedy bílého kabelu z alarmu na spínačku) jestli to dobře chápu mělo by to být napojené na proměnné napájení 12 V při sepnutí spínačky.
Já to dle schématu napojil na hnědý kabel,ale vzheldem k tomu, že jakmile otočím klíčkem tak se dějou věci co nemají, vidím chybu právě zde. Ostatní by mělo být zapojeno správně. Pokud někdo máte zkušenosti, budu rád za každou radu.
Nicméně co bych potřeboval poradit, je zapojení na spínací skříňu, přikládám schéma jak alarmu tak spínací skříňky tipa. Předpokládám, že zapojení na kabel statéru mám dobře (na červenočerný kabel), napájení také (červený kabel alarmu ke spínčce a bodu napájení) ale hlavní místo dle mě problému je napojení na plus zapalování (tedy bílého kabelu z alarmu na spínačku) jestli to dobře chápu mělo by to být napojené na proměnné napájení 12 V při sepnutí spínačky.
Já to dle schématu napojil na hnědý kabel,ale vzheldem k tomu, že jakmile otočím klíčkem tak se dějou věci co nemají, vidím chybu právě zde. Ostatní by mělo být zapojeno správně. Pokud někdo máte zkušenosti, budu rád za každou radu.
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
16 roků 10 měsíců zpět #2
od Vali
Odpověděl Vali pro téma Re: Zapojení alarmu
Schémata:
fiattipo.net/modules/gallery2/main.php?g2_itemId=11975
fiattipo.net/modules/gallery2/main.php?g2_itemId=11972
fiattipo.net/modules/gallery2/main.php?g2_itemId=11975
fiattipo.net/modules/gallery2/main.php?g2_itemId=11972
16 roků 10 měsíců zpět #3
od michalkulistak
fiat tipo 1,7DGT 1989, už jen ve vzpomínkách
FIAT PUNTO II 1.8 16V HGT 96kW, 3 dveř,klima a plno dalších vymožeností. azurový démon
Odpověděl michalkulistak pro téma alarm
jestli ten alarm funguje jako imobilizér tak to tak asi bude, jinak na tom schéma alarmu je přímo na spínačce nakreslené na jaký vývod to má jít(jestli dobře vidím)blbý dotaz: přerušil jsi ten kábl k tomu startéru(žlutý do relé a z relé)?
fiat tipo 1,7DGT 1989, už jen ve vzpomínkách
FIAT PUNTO II 1.8 16V HGT 96kW, 3 dveř,klima a plno dalších vymožeností. azurový démon

16 roků 10 měsíců zpět #4
od Vali
Kabel startéru je přerušený, jako on ten imobilizér funguje, sepne to alarm a nejde startovat. Problém je ten, že je tam funkce při klíčku v zapalování blikání směrovek při otevřených dveřích, ale mi to bliká i při zavřených dveřích. A po dojezdu když vytáhnu klíče tak za chvíli to někdy houkne a blikne jako bych zamčel,ale to nezamykám, ale zámky se nezamknou. Jinak vše jde jak má. Než se zapojovalo to relé imo, tak si myslím, že problém nebyl. Ale taky si myslím, že jinam než na hnědý to zapojit nejde, tak jsem z toho mimo trochu. Při nejhorším zkusím odpojit ten imo a kabel na spínačce a uvidím no.
16 roků 10 měsíců zpět #5
od rs
Quod licet Jovi,non licet bovi.
Persona non grata.
Odpověděl rs pro téma Re: Zapojení alarmu
To Vali:Dovolím si reagovat.K prvnímu problému bych se zeptal máš-li dobře zapojenou propojku v alarmu.Říkáš ,že ti bliká blinkrama při zavřeních dveřích.Co to udělá když otevřeš.Máš check panel?Fungují dobře dveřní spínače?
K druhému problému koukni do manuálu na položku Pasívní aktivace není to ono?
Neměl jsem ten alarm v ruce jen jsem nakoukl do manuálu.Seriově vyráběným alarmům nedůvěřuji od doby mého školení na Jablotronu,kdy školitel v druhé větě prohlásil že první kdo má zájem o školení na nový výrobek jsou pochybné existence.Až pak prý přichází montážní firmy.
Radek
K druhému problému koukni do manuálu na položku Pasívní aktivace není to ono?
Neměl jsem ten alarm v ruce jen jsem nakoukl do manuálu.Seriově vyráběným alarmům nedůvěřuji od doby mého školení na Jablotronu,kdy školitel v druhé větě prohlásil že první kdo má zájem o školení na nový výrobek jsou pochybné existence.Až pak prý přichází montážní firmy.
Radek
Persona non grata.
16 roků 10 měsíců zpět #6
od Vali
To rs: jak koukám, máme tu soukromé povídání 
Na propojku kouknu, jestli je tam vše dobře a není někde problém - porjdu raději všechny.
Když otevřu bliká to taky, to ale dělat má tuto funkci alarm nabízí, jde vypnout, což se mi i podařilo. Avšak ani tímto vypnutím se nevypne toto blikání při zavřených dveřích.
Check panel mám, dveřní spínače v zámku jsem kontroloval, fungují, na ně to mám napojené, aby nedošlo po otevření dveří ke znovuaktivaci alarmu po časové prodlevě - tím myslíš pasivní aktivaci???
Mám to tam hlavně kvůli dálce na centrál, alarm jako takový už je spíše jen dodatek toho ovládání.

Na propojku kouknu, jestli je tam vše dobře a není někde problém - porjdu raději všechny.
Když otevřu bliká to taky, to ale dělat má tuto funkci alarm nabízí, jde vypnout, což se mi i podařilo. Avšak ani tímto vypnutím se nevypne toto blikání při zavřených dveřích.
Check panel mám, dveřní spínače v zámku jsem kontroloval, fungují, na ně to mám napojené, aby nedošlo po otevření dveří ke znovuaktivaci alarmu po časové prodlevě - tím myslíš pasivní aktivaci???
Mám to tam hlavně kvůli dálce na centrál, alarm jako takový už je spíše jen dodatek toho ovládání.
16 roků 10 měsíců zpět #7
od rs
Persona non grata.
Můžu se zeptat jak máš ta dveřní spínače zapojené?
Radek
Radek
Persona non grata.
16 roků 10 měsíců zpět #8
od Vali
Tak dnešní den zapíšu do kalendáře velkým tučným červeným písmem a to hlavně díky Tobě Radku, viz. téma krokomotorek.
Další úspěch byl ten alarm, zapojení bylo správně, alespoň zatím to tak vypadá. Dneska na parkovišti jsem přemýšlele i to se mi sem tam stává
Prošel jsem ty propojky a pak mě to napadlo. Je tam totiž na řj toho alarmu pin na přehazování mezi ovládáním zámků serva plusem a mínusem. Tak jsem to prostě zkusil přehodit myslím, že na plus a kupodivu světe div se. Auto nebliká když jsou klíče ve spínačce, auto na mě neštěká když dám klíče ze spínačky, tak snad bude vše chodit jak má
Budu sledovat a snad bude vše OK.
Jen chci ještě napojit i zadní dveře a kufr na to vedení otevřených dveří toho alarmu, protože odemču-li auto a jdu do kufru a né k řidiči či spolujezdci, než se v kufru vymotám, tak se mi auto znova zamče. Tak jsem si říkal, že udělám obvou od těch spínačů do série a uzavřu to tou zemí, co od nich jde a pak ať otevřu jakékoli dveře, tak to pozná. Snad je to k pochopení. Jinak všem a Radkovi obzvláště díky
Další úspěch byl ten alarm, zapojení bylo správně, alespoň zatím to tak vypadá. Dneska na parkovišti jsem přemýšlele i to se mi sem tam stává

Jen chci ještě napojit i zadní dveře a kufr na to vedení otevřených dveří toho alarmu, protože odemču-li auto a jdu do kufru a né k řidiči či spolujezdci, než se v kufru vymotám, tak se mi auto znova zamče. Tak jsem si říkal, že udělám obvou od těch spínačů do série a uzavřu to tou zemí, co od nich jde a pak ať otevřu jakékoli dveře, tak to pozná. Snad je to k pochopení. Jinak všem a Radkovi obzvláště díky

16 roků 10 měsíců zpět #9
od rs
Persona non grata.
Jsem rád že jsem ti pomohl.Přesně ten pin neboli propojku jsem měl na mysli
Radek
Radek
Persona non grata.
16 roků 10 měsíců zpět #10
od Vali
No tak změna, sláva byla předčasná
Na to plus se to chová jakoby lépe, ale zase pokud jsou vyndané klíče ze zapalování, tak ikdyž otevřu dveře, tak se to znovu zamče a zaktivuje. Ale vypozoroval jsem snad problém, zapojoval to kamarád, já zas tak moc elektrice nerozumím, tak snad jsem to vypozoroval dobře.
Všiml jsem si, že to blikání při zavřených dveřích s klíčem v zapalování se stejně stane, ikdyž chci stáhnout okénko spolujezdce, tak se rozblikají směrovky stejně tak jako při klíčku v zapalování při zavřených dveřích i stejněkrát blikají. Jo no mám zajímavé auto, pak to houknutí jakoby zamčení, když třeba zavřu kufr. Tak si myslím, že je špatně zapojený ten kabel toho alarmu na ten dveřní spínač a jak se tam objeví mínus, tak se rozblikají směrovky a zavření jinejch dveří jako zamykání. Toť moje úvaha, která může být ale také zcela zcestná.
Kamarád zapojil totiž ten kabel na kabel kostry jdoucí z toho spínače pouze u řidiče, s tím, že kostry jsou spojené i u spolujezdce, alarm tak reaguje na otevření dveří řidiče i spolujezdce, na jiné ne. Zde si mylsím, že asi bude základní problém. Teď jak z něho ven
Snad nepíšu úplně nesmysly, jak říkám, eletrice nerozumím.

Všiml jsem si, že to blikání při zavřených dveřích s klíčem v zapalování se stejně stane, ikdyž chci stáhnout okénko spolujezdce, tak se rozblikají směrovky stejně tak jako při klíčku v zapalování při zavřených dveřích i stejněkrát blikají. Jo no mám zajímavé auto, pak to houknutí jakoby zamčení, když třeba zavřu kufr. Tak si myslím, že je špatně zapojený ten kabel toho alarmu na ten dveřní spínač a jak se tam objeví mínus, tak se rozblikají směrovky a zavření jinejch dveří jako zamykání. Toť moje úvaha, která může být ale také zcela zcestná.
Kamarád zapojil totiž ten kabel na kabel kostry jdoucí z toho spínače pouze u řidiče, s tím, že kostry jsou spojené i u spolujezdce, alarm tak reaguje na otevření dveří řidiče i spolujezdce, na jiné ne. Zde si mylsím, že asi bude základní problém. Teď jak z něho ven

Snad nepíšu úplně nesmysly, jak říkám, eletrice nerozumím.
16 roků 10 měsíců zpět #11
od skypan
Tempra 1.9TDs-už je pryč,měl sem jí pět let,nebylo to nudné auto,jako tedˇvlastním
TedˇŠvedské Audi,s obsahem pěti pivních půllitříků
Odpověděl skypan pro téma zapojení alarmu
kucí jak sem vypozoroval,tak máš stejný(minimálně podobný)alarm jako já od Jablotronu(sic jsem ho nezapojoval,ale mám ho zapojený už přez dvaroky)a chci se podělit o postřehy zněho:1)ano po určité době při odemčení přez DO,ale pokud neotevřeš dveře(podotýkám znova,pokud neotevřeš dveře a to jen přední,páč je to zapojený na koncový vypinače ve sloupkách na dveře),tak alarm tento jev vyhodnotí,jakože si zapoměl zamknout tak,asi po minutě se sám zamkne 
takto to mám funkční já
2) pokud si odemkneš auto(né DO),ale klíčem(nemám houkadlo,jen kontrolku ve dveřích),tak zapneš-li zpínačku,tak se rozsvítí palubka,ale né žavení(mám 1.9TDS)takže vzimě relativně nenatočíš)ale jinak jo,ale bez žavení
toto je můj postřeh ode mě,jinak s funkčností jsem zpokojen(mluvím o Jablotronu)

takto to mám funkční já
2) pokud si odemkneš auto(né DO),ale klíčem(nemám houkadlo,jen kontrolku ve dveřích),tak zapneš-li zpínačku,tak se rozsvítí palubka,ale né žavení(mám 1.9TDS)takže vzimě relativně nenatočíš)ale jinak jo,ale bez žavení

toto je můj postřeh ode mě,jinak s funkčností jsem zpokojen(mluvím o Jablotronu)
Tempra 1.9TDs-už je pryč,měl sem jí pět let,nebylo to nudné auto,jako tedˇvlastním
TedˇŠvedské Audi,s obsahem pěti pivních půllitříků
16 roků 10 měsíců zpět #12
od Vali
No já ale nemám Jabotron a mám to zapojené na dveřní spínače ne na sloupcích. Někde je krpa s těma dveřníma spínačema a chytá to kostru kdy nemá a pak si t odělá co chce, musím však přijít na to, kde může být problém ,což bude horší

16 roků 10 měsíců zpět #13
od rs
Persona non grata.
To vali:No opravením zemí nic nezkazíš,ale nemyslím že tudy povede cesta k vítěztví.Pokud bys měl špatnou zem tak by ti nešlo odemykat nebo zamykat auto a nefungoval by check panel.Zkus odpojit check panel-buď odpoj konektor z panelu,nebo vytáhni pojistku 15.Na alarmu nastav uroveň spínaní zem A zkus to znova vyzkoušet nebudeli se to chovat lepe.
Jen nezapomen na starou poučku při praci z centrálem si otevři okno.
Radek
Jen nezapomen na starou poučku při praci z centrálem si otevři okno.
Radek
Persona non grata.
16 roků 10 měsíců zpět #14
od Vali
To rs: špatně jsem to možná napsal, nemyslel jsem zem jako takovou, ta by měla být v pořádku, já mylsle, že někde to bude špatně napojené na zem, kde být nemá a nebo naopak. Ale přijít na to kde. Nejvíce to tipuju na ty dveřní spínače, to tiž dělalo problém už od začátku a tam bych hledal chybu. Uvidíme, zítra jedu na týden pryč od auta, ta kto nechám bohužel na potom a kdyžtak se poradím na srazu s někým znalým a něco snad vymyslím, ono se to od stolu takhle blbě vysvětluje i představuje. I tak díky za zájem.
To all:
To je tak, když si člověk vymýšlí hlouposti a prd tomu rozumí
Ale tak snad se to nějak zvládne zase., jako vždy. Díky chlapáci všem:wink:
To all:
To je tak, když si člověk vymýšlí hlouposti a prd tomu rozumí

16 roků 10 měsíců zpět #15
od rs
Persona non grata.
Pokud budeš potřebovat originál zapojení včetně check panelu tak se ozvi.
Radek
Radek
Persona non grata.
Vygenerováno za 0.067 sekund