Zámena predných svetiel
16 roků 3 měsíců zpět #1
od bjukemen
No Smoke no Fan
Fiat tempra 1.9 TDid
Zámena predných svetiel vytvořil uživatel bjukemen
...uvažujem o vymene prednych svetiel samozrejme z nejakeho ineho auta ktore už maju čočkovu optiku nakolko aj napriek tomu že mam nove svetla a 100W žiarovky tak v noci prd vidím podotíkam že na očnom som bol a tam problém nieje
...čo myslíte z čoho by mohli pasovať?mna napadá koktávka
...čo myslíte z čoho by mohli pasovať?mna napadá koktávka
No Smoke no Fan
Fiat tempra 1.9 TDid
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
16 roků 3 měsíců zpět #2
od mk-tec
FIAT TIPO - 1,6 MPI, r.v 1994 ...zatím
Odpověděl mk-tec pro téma Re: Zámena predných svetiel
nejblíž je asi Polo6N nebo Astra F, ale už to nebude Tipo, ale jen nějaký hybrid. Osobně ti můžu doporučit nový paraboly, silnější kabeláž a bixenony - vyjde to levnějc a hlavně TO SVÍTÍ!!! a při tom je to stále TIPO.
16 roků 3 měsíců zpět #3
od bjukemen
No Smoke no Fan
Fiat tempra 1.9 TDid
Odpověděl bjukemen pro téma Re: Zámena predných svetiel
...ale ja mam fungel nove svetla a aj dobre žiarovky a stale nič moc...možno pouvažujem nad tým xenonom ale podla mna je to svinstvo
No Smoke no Fan
Fiat tempra 1.9 TDid
16 roků 3 měsíců zpět #4
od mk-tec
Odpověděl mk-tec pro téma Re: Zámena predných svetiel
tak to nechápu. Já měl halogeny GOLDEN + 50% a svítilo to proti standartu min. o třídu až dvě líp - prostě normálně. (Pravda, dal jsem novou silnější kabeláž od pojistkovky až po světla).Jen si uvědom, že pokud nebudeš mít čiré sklo, vždy to trochu pohltí a nebude to svítit jako Fábia apod.
...apropó, Tipo má hydraulické štělování světel, neoslňuje a na trhu jsou homologované xenony s krytkou, tak v čem je to svinstvo...?
...apropó, Tipo má hydraulické štělování světel, neoslňuje a na trhu jsou homologované xenony s krytkou, tak v čem je to svinstvo...?
16 roků 3 měsíců zpět #5
od bjukemen
No Smoke no Fan
Fiat tempra 1.9 TDid
...ja mam Tempru a nemam automaticke nastavovanie svetiel...no ja som len kôli tomu kupil new svetla a žiarovky aby to lepšie svietilo a nič...kamarat ma pažouta 406 obyčajne žiarovky a jeho svetlá svietia ako víno...no asi to bude tým že som kupil značku DEPO polsko ...hl. problem je v tom že svetla majú plno kadejakých artefaktov a luč nieje pekny celok,ale je v nom kopu tmavých miest...asi bude najlepšie ked to odfotím pre ilustraciu...
No Smoke no Fan
Fiat tempra 1.9 TDid
16 roků 3 měsíců zpět #6
od rat21
1.9 TDsX - r.v. 1991 - 270.000 km - po smrti
Odpověděl rat21 pro téma Re: Zámena predných svetiel
Tiez som si kupil DEPO a oproti tym starym je to 100 a 1. Nemas nejake vadne kusy? Od koho si to kupil a za kolko?
1.9 TDsX - r.v. 1991 - 270.000 km - po smrti
16 roků 3 měsíců zpět #7
od oBzB
dříve Tempra 1.6ie.cat 55kW (159A3.048) r.v. 1992
nyní Marea Weekend 1.6 76kW r.v. 1998
Odpověděl oBzB pro téma Re: Zámena predných svetiel
Mě tempra svítí oproti jiným autům celkem solidně, ale nemám je asi správně seřízený, ale protijedoucí auta nevyblikávají, tak to snad neoslňuje. Jedno světlo (pravý) mám starý origo, levý jsem kupoval za 1400 francouzský značky eurolites, mají ho na
www.aci.cz
, a oproti origu světlu má dokonce líp řešený uchycení žárovky. Žárovky mám Tungsram Megalight. Automatický hydroulický nastavení sklonu světel v autě mám, ale na jedny straně praskla plastová páčka, co s tím hejbala, a na to nový světlo jsem objímku na přidělání toho štelování ani nedal, protože jsem ji ze starýho nedostal (zarezlý šrouby), a stejnak je vysoce nepravděpodobný, že by to fungovalo, tyhle hydraulický naklápění dlouho nevydrží. Teď jen uvažuju, jestli to nemám komplet vyhodit, aby mě na STK, kam jdu v září, s tím nedělali problémy.
16 roků 3 měsíců zpět #8
od bjukemen
No Smoke no Fan
Fiat tempra 1.9 TDid
...depo som kúpil normalne v mototechne za 1400sk za Kus...vadne by nemali byť ale teraz vidno že je to polsky šmejd...žiarovky tam mam Trifa Xenon + skúšal som Osram Night Breaker a aj tak to nesvietilo tak ako by malo (tie osramy niesu zlé ale v noci ked je mokra cesta s nimi absolutne nič nevidno) + neznačkové 100W žiarovky a je to to iste len v modrom...
...no v noci to skusim nafotiť ako svieti lúč na cestu a uvidite...možno som len priliš naročný...
...origo tam boli Carello ale jeden idiot mi ich zrušil lebo nevedel cúvať...a tie sa mi zda že svietili lepšie aj ked neboli nowé...
...no v noci to skusim nafotiť ako svieti lúč na cestu a uvidite...možno som len priliš naročný...
...origo tam boli Carello ale jeden idiot mi ich zrušil lebo nevedel cúvať...a tie sa mi zda že svietili lepšie aj ked neboli nowé...
No Smoke no Fan
Fiat tempra 1.9 TDid
16 roků 3 měsíců zpět #9
od Charles
Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - Killer on The Road Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek
Odpověděl Charles pro téma Re: Zámena predných svetiel
No mám teďka vyměněné carello z nového modelu, jsou jeté, ale v pěkném stavu. Svítí to jako víno, absolutně si nestěžuju. ještě před 14 dny jsem měl stará světla a svítily taky dobře, ale je pravda, že paraboly jsem neměl černé. Jinak mám taky žárovky Osram NightBreaker a jsem s nima moc spokojenej, svítěj úplně super, proti těm obyčejným tungsram co jsem tam měl to nemá cenu srovnávat, to bylo jako bludičky. Pro porovnání jsem nechal jednu starou a jednu novou žárovku a to bych vám přál vidět ten šílenej rozdíl ve svítivosti. A když jsem postavil svoje tipo vedle kámošova a oba jsme rozsvítili, tak to moje daleko přesvítilo jeho.
Na srazu jsme to taky porovnali s Cartmanovou temprou a bylo to vidět. Jarda Slapy koupil nová světla a dal tyto žárovky a všichni koukali jak mu to pěkně svítilo. Na Mk-tecovy xenony to nemělo, ale dalo by se to srovnávat
A jak píše Bjukemen o tom, že za mokra není s nimi vidět, tak to je podle mě blbost. Já jsem s nimi fakt spokojen. Na druhym autě máme taky osramy, ale blue xenon a ty svítí proti tomu taky na nic, jen malinko do modra.
Na srazu jsme to taky porovnali s Cartmanovou temprou a bylo to vidět. Jarda Slapy koupil nová světla a dal tyto žárovky a všichni koukali jak mu to pěkně svítilo. Na Mk-tecovy xenony to nemělo, ale dalo by se to srovnávat
A jak píše Bjukemen o tom, že za mokra není s nimi vidět, tak to je podle mě blbost. Já jsem s nimi fakt spokojen. Na druhym autě máme taky osramy, ale blue xenon a ty svítí proti tomu taky na nic, jen malinko do modra.
Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - Killer on The Road Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek
16 roků 3 měsíců zpět #10
od zaba
Fiat Tipo 1.4 i.e, r.v. 1991
Fiat Tipo 2.0 16v, r.v. 1991
Fiat Barchetta 1.8 16v, r.v. 1996
Odpověděl zaba pro téma Re: Zámena predných svetiel
Taky jsem uvažoval o výměně svštel za nějaké čiré a dokonce uz jsem se do toho skoro pustil, ale byly by problemy s STK a muselo by se upravovat docela hodne věcí. Jo a jinak chtěl jsem tam dávat světla z VW Jetta. A s těma žárovkama bych doporučil OSRAM, máme je na třech autech a sviti dobre, na jednom máme silvestar, na druhém máme cool blue a na třetím nigh breaker a kdybych je měl srovnat, tak nejlépe na tom jsou asi night breaker a cool blue, cool blue vypadají lépe protože svíti do modra a neunavují oči. ALE XENON JE XENON, ten žárovka nenahradí ani philips blue vision.
16 roků 3 měsíců zpět #11
od bjukemen
No Smoke no Fan
Fiat tempra 1.9 TDid
...tak asi si budete o mne myslieť že som idiot ale fakt z osramom som nič nevidel za mokra...možno mam citlive oči ale radšej to nechajme tak pôvodna otazka smerovala niekde inde...
...edit: skúsim ešte tie Tungsram Megalight...ma ich niekto??
...edit: skúsim ešte tie Tungsram Megalight...ma ich niekto??
No Smoke no Fan
Fiat tempra 1.9 TDid
16 roků 3 měsíců zpět #12
od zaba
Možná vyzkoušel PHILIPS BLUE VISION ty jsou fakt spica a sviti super, měl jsem je a nemohl jsem si je vynachválit, ale jsou hodně drahé a proto jsem přešel na OSRAM a ty jsou taky dobre, ale na BLUE VISION od PHILIPSu nemají.
16 roků 2 měsíců zpět #13
od oBzB
Odpověděl oBzB pro téma Re: Zámena predných svetiel
16 roků 2 měsíců zpět #14
od zaba
No pěkný test. Docela dost tam toho píšou. Ale od XENONU mě neodradí.
16 roků 2 měsíců zpět #15
od bjukemen
No Smoke no Fan
Fiat tempra 1.9 TDid
...tak mam jedem zaujímavy postreh v obidvoch testoch ma žiarovka Osram Night Breaker rozny svetelny tok!!!
iDnes: 657 lm
Svet motoru : 471 lm
...tak a teraz mi to vysvetlite!!!
iDnes: 657 lm
Svet motoru : 471 lm
...tak a teraz mi to vysvetlite!!!
No Smoke no Fan
Fiat tempra 1.9 TDid
Vygenerováno za 0.480 sekund