Jak na seřízení předních světel? (Tipo)

Více
16 roků 2 měsíců zpět #1 od JiFi
Tak další z řady možná mých šílených dotazů. Přesto se zeptám, dá se v domácím prostředí seřídit přední světla? mám pocit že mi svítí až příliš "do země". Koukal jsem na to, ale nepřišel jsem na to, co je na co, nechci tam něco zničit a pak se chytat za hlavu. Pokud to tedy jde, poraďte prosím jak na to, nejlépe s obrázky :D a případně, jak se vlastně postupuje při tomto seřizování? (jak vysoko to má svítit, jak daleko byt od stěny, atd,,,).
Děkuji moc za reakce, pokud to tady už někdy bylo řešeno omlouvám se,,,

Fiat Croma Nuova 1,9JTD MultiJet 88kW 2006

EX Fiat Marea Weekend 1,9TD 100 1998

EX Fiat Tipo 1,4 i.e. 1988

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
16 roků 2 měsíců zpět #2 od scherer012
www.fiattipo.net/modules.php?name=Forums...&highlight=stena

na svetlách máš zhora takú plastovú páčku- tou si nastavíš sklon svetiel pri záťaži, skrutky na nastavenie by mali byť niekde zo zadu svetla (nie som si istý, ešte som ich nemusel nastavovať( :roll:

Fiat Tipo 1.7D
pomaly dávaný dokopy

po tráve sa nechodí- po tráve sa smeje
práca ma fascinuje- dokážem sa na ňu dívať celé hodiny

Více
16 roků 2 měsíců zpět #3 od JiFi

www.fiattipo.net/modules.php?name=Forums...&highlight=stena

na svetlách máš zhora takú plastovú páčku- tou si nastavíš sklon svetiel pri záťaži, skrutky na nastavenie by mali byť niekde zo zadu svetla (nie som si istý, ešte som ich nemusel nastavovať( :roll:

diky za link, ano páčka tam je, jde otočit na obě strany ale nepřišel sjem na to, jak použít, jak aretovat :D fakt bych radeji kdyby mi to někdo ukazal asi osobne.

Více
16 roků 2 měsíců zpět #4 od Charles
No světla se seřizují šrouby co jsou nahoře u toho plechu co je drží, jsou tam dva na každém světle...ty vnitřní šrouby (u masky) slouží k anstavení výšky světelného toku a když utahuješ (otáčíš doprava) jdou paraboly dolů obárceně se zvedají ;) a ten druhý šroub (u blikny) slouží k nastavení parabol, aby světla svitila přímo a ne "za roh" , prostě abys nesvítil na škarpu :)
Nastavení doma asi jen tak nezvládneš, nebo se porozhlédni po netu, určitě bude návod s obrázkem a rozměry...osobně ti doporučuji zajet na stanici STK a tam ti to seřídí, nevim jak u vás, ale mě to udělali zadarmo :P

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek :)

Více
16 roků 2 měsíců zpět #5 od JiFi

No světla se seřizují šrouby co jsou nahoře u toho plechu co je drží, jsou tam dva na každém světle...ty vnitřní šrouby (u masky) slouží k anstavení výšky světelného toku a když utahuješ (otáčíš doprava) jdou paraboly dolů obárceně se zvedají ;) a ten druhý šroub (u blikny) slouží k nastavení parabol, aby světla svitila přímo a ne "za roh" , prostě abys nesvítil na škarpu :)
Nastavení doma asi jen tak nezvládneš, nebo se porozhlédni po netu, určitě bude návod s obrázkem a rozměry...osobně ti doporučuji zajet na stanici STK a tam ti to seřídí, nevim jak u vás, ale mě to udělali zadarmo :P

Díky za vyčerpávající odpověď. No asi máš pravdu., zkusím se poptat na STK. Přesto bych rád svoje autí uměl ovládat sám a nespoléhat se pořád na druhé a těžce za to platit.

Více
16 roků 2 měsíců zpět #6 od Charles
Tady jsem našel diskusi o nastavení světel i s obrázkem ;)

www.fiattipo.net/modules.php?name=Forums...viewtopic&t=6043

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek :)

Vygenerováno za 0.320 sekund