Kontrolka Mazania + tlak oleja

Více
16 roků 1 měsíc zpět #1 od Pumpa
Zdravim vsetkych talianskych priaznivcov !

Vlastnim Fiat Tipo 1.9TD 66KW rv 1991 , a mam taky problem ze na pristrojovke na pravo na panely electronic check mi skoro vzdy svieti kontrolka mazania ! a to tak ked 1 raz otocim klucikom bez nastartovania tak svieti ak v hned vypnem zapalovanie a hned zas zapnem kontrolka zhasne je problem niekde len v snimaci , kontaktoch ? alebo je tam nieco vaznejsie predsa ta kontrolka tam urcite neni len preto aby viac toho na pristrojovke bolo :) a k tomu este nieco spolocne s mazanim mi prestalo ukazovat tlak oleja kde sa presne nachadza cidlo tlaku oleja ? alebo je to len mechanicke ? fiata mam dlho po motorickej stranke ho chapem ale po tej elektrickej sa snim neviem dohodnut :( .

Fiat Tipo 1.9TD Gran Turismo 1991 @ Turbo 1.5BAR

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
16 roků 1 měsíc zpět #2 od Charles
Pokud myslíš tuto kontrolku
www.fiattipo.net/modules/gallery2/main.php?g2_itemId=990
tak ta ukazuje malé množství oleje v motoru...to že se rozsvítí asi něco znamená, koukal jsi se na měrku? Jinak na tlak oleje je tam čidlo, dneska jsem to probíral, jelikož se chystám tam taky dát analog a to čidlo pracuje na změně napětí nebo elektrického signálu. čidlo mazání na kontrolku v přistrojovce je čistě mechanické, tlakem se rozepne kontakt.

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek :)

Více
16 roků 1 měsíc zpět #3 od Pumpa
no ano presne tu , a oleja mam dostatok aspon pri poslednej kontrole to tak bolo :) , ale ta kontrolka je to snou presne tak ked otocim klucom 1 raz a nastartujem tak svieti na veky vekov pokial nevypnem kluc ale ked pred startovanim otocim 2 krat za sebou klucom a az tak nastartuje tak kontrolka nesvieti kde je presne ulozeny snimac toho mazania zeby som prekontrolval kontakty atd ci tam nieje nieco vadne . a stym tlakom oleja kde by som mal zacat lebo ako motor som si isty ze je mazany olejom bez pochyb :) ale som rad ked mi ukazuje kontrolka moze sa stat ze niekedy moze klesnut tlak mazania a a aspon budem vediet ze sa nieco deje ale teraz som takzvane slepy :) .

Více
16 roků 1 měsíc zpět #4 od Max-el
snímač je pod alternátorem, jakoby pod rozvodama. Kontrolka svítí, pokud není uzemněná, tak můžeš hledat problém i v kostrách...

Fiat Tipo 1.8 GTI 3 dveře r.v.12/94
Fiat Stilo 1.9 JTD Multi Wagon r.v.12/05

Více
16 roků 1 měsíc zpět #5 od Tonny Tempra SW
Mne to svieti od vtedy od kedy som kupil moju tempru,je to cidlo ktore mera hladinu oleja,to cidlo ti odyslo a ked som ho chcel kupit tak odo mna pytali 3500sk za to cidielko.Ale kontrolka mazania ti dufam nesvieti?ak nie tak si len pravidelne kontroluj olej ci ho mas dostatok a nebudes mat ziadny problem.
Ked budem mat tych zbitocnych 3500sk tak si ho kupim ale inak mi to neprekaza a auto ide bez problemov.

TEMPRA SW 1,9 tds 66Kw 303000km
r.v:96
5l na 100km

Více
16 roků 1 měsíc zpět #6 od Pumpa
no auto ide aj mne bez problemov s motorom som nemal problem ale ako som pisal vyssie len vtedy mi svieti/nesvieti ako som spominal takze asi to bude cidlo a tych 3500 fakt nemam zvysnych :)

Více
16 roků 1 měsíc zpět #7 od Tonny Tempra SW
moj kamos tiez mal tento problem a nedalo mu to ze mu ta kontrolka stale svieti tak si jedno cidlo za 3500 kupil,siel ho namontovat a pri montovani na nom nieco urval,tak somar siel opet do obchodu a kupil si 2 za tie iste peniaze a to uz nahodil bez problemov a funguje do dnes.

TEMPRA SW 1,9 tds 66Kw 303000km
r.v:96
5l na 100km

Více
16 roků 1 měsíc zpět #8 od Pumpa
tak nic ten tlak mi asi uz neukaze za taku blbost dat 3500 :) ale to asi viem preco mi odisla jeden VELMI SIKOVNY zvarac mi zacal zvarat s zapojenou baterkou a dalej uz asi nemusim pokracovat .... :(

Vygenerováno za 0.374 sekund