Kontrolka Mazania + tlak oleja
16 roků 1 měsíc zpět #1
od Pumpa
Fiat Tipo 1.9TD Gran Turismo 1991 @ Turbo 1.5BAR
Kontrolka Mazania + tlak oleja vytvořil uživatel Pumpa
Zdravim vsetkych talianskych priaznivcov !
Vlastnim Fiat Tipo 1.9TD 66KW rv 1991 , a mam taky problem ze na pristrojovke na pravo na panely electronic check mi skoro vzdy svieti kontrolka mazania ! a to tak ked 1 raz otocim klucikom bez nastartovania tak svieti ak v hned vypnem zapalovanie a hned zas zapnem kontrolka zhasne je problem niekde len v snimaci , kontaktoch ? alebo je tam nieco vaznejsie predsa ta kontrolka tam urcite neni len preto aby viac toho na pristrojovke bolo a k tomu este nieco spolocne s mazanim mi prestalo ukazovat tlak oleja kde sa presne nachadza cidlo tlaku oleja ? alebo je to len mechanicke ? fiata mam dlho po motorickej stranke ho chapem ale po tej elektrickej sa snim neviem dohodnut .
Vlastnim Fiat Tipo 1.9TD 66KW rv 1991 , a mam taky problem ze na pristrojovke na pravo na panely electronic check mi skoro vzdy svieti kontrolka mazania ! a to tak ked 1 raz otocim klucikom bez nastartovania tak svieti ak v hned vypnem zapalovanie a hned zas zapnem kontrolka zhasne je problem niekde len v snimaci , kontaktoch ? alebo je tam nieco vaznejsie predsa ta kontrolka tam urcite neni len preto aby viac toho na pristrojovke bolo a k tomu este nieco spolocne s mazanim mi prestalo ukazovat tlak oleja kde sa presne nachadza cidlo tlaku oleja ? alebo je to len mechanicke ? fiata mam dlho po motorickej stranke ho chapem ale po tej elektrickej sa snim neviem dohodnut .
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
16 roků 1 měsíc zpět #2
od Charles
Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - Killer on The Road Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek
Odpověděl Charles pro téma Re: Kontrolka Mazania + tlak oleja
Pokud myslíš tuto kontrolku
www.fiattipo.net/modules/gallery2/main.php?g2_itemId=990
tak ta ukazuje malé množství oleje v motoru...to že se rozsvítí asi něco znamená, koukal jsi se na měrku? Jinak na tlak oleje je tam čidlo, dneska jsem to probíral, jelikož se chystám tam taky dát analog a to čidlo pracuje na změně napětí nebo elektrického signálu. čidlo mazání na kontrolku v přistrojovce je čistě mechanické, tlakem se rozepne kontakt.
www.fiattipo.net/modules/gallery2/main.php?g2_itemId=990
tak ta ukazuje malé množství oleje v motoru...to že se rozsvítí asi něco znamená, koukal jsi se na měrku? Jinak na tlak oleje je tam čidlo, dneska jsem to probíral, jelikož se chystám tam taky dát analog a to čidlo pracuje na změně napětí nebo elektrického signálu. čidlo mazání na kontrolku v přistrojovce je čistě mechanické, tlakem se rozepne kontakt.
Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - Killer on The Road Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek
16 roků 1 měsíc zpět #3
od Pumpa
Odpověděl Pumpa pro téma Re: Kontrolka Mazania + tlak oleja
no ano presne tu , a oleja mam dostatok aspon pri poslednej kontrole to tak bolo , ale ta kontrolka je to snou presne tak ked otocim klucom 1 raz a nastartujem tak svieti na veky vekov pokial nevypnem kluc ale ked pred startovanim otocim 2 krat za sebou klucom a az tak nastartuje tak kontrolka nesvieti kde je presne ulozeny snimac toho mazania zeby som prekontrolval kontakty atd ci tam nieje nieco vadne . a stym tlakom oleja kde by som mal zacat lebo ako motor som si isty ze je mazany olejom bez pochyb ale som rad ked mi ukazuje kontrolka moze sa stat ze niekedy moze klesnut tlak mazania a a aspon budem vediet ze sa nieco deje ale teraz som takzvane slepy .
16 roků 1 měsíc zpět #4
od Max-el
Fiat Tipo 1.8 GTI 3 dveře r.v.12/94
Fiat Stilo 1.9 JTD Multi Wagon r.v.12/05
Odpověděl Max-el pro téma Re: Kontrolka Mazania + tlak oleja
snímač je pod alternátorem, jakoby pod rozvodama. Kontrolka svítí, pokud není uzemněná, tak můžeš hledat problém i v kostrách...
Fiat Tipo 1.8 GTI 3 dveře r.v.12/94
Fiat Stilo 1.9 JTD Multi Wagon r.v.12/05
Méně
Více
16 roků 1 měsíc zpět #5
od Tonny Tempra SW
TEMPRA SW 1,9 tds 66Kw 303000km
r.v:96
5l na 100km
Odpověděl Tonny Tempra SW pro téma Re: Kontrolka Mazania + tlak oleja
Mne to svieti od vtedy od kedy som kupil moju tempru,je to cidlo ktore mera hladinu oleja,to cidlo ti odyslo a ked som ho chcel kupit tak odo mna pytali 3500sk za to cidielko.Ale kontrolka mazania ti dufam nesvieti?ak nie tak si len pravidelne kontroluj olej ci ho mas dostatok a nebudes mat ziadny problem.
Ked budem mat tych zbitocnych 3500sk tak si ho kupim ale inak mi to neprekaza a auto ide bez problemov.
Ked budem mat tych zbitocnych 3500sk tak si ho kupim ale inak mi to neprekaza a auto ide bez problemov.
5l na 100km
16 roků 1 měsíc zpět #6
od Pumpa
no auto ide aj mne bez problemov s motorom som nemal problem ale ako som pisal vyssie len vtedy mi svieti/nesvieti ako som spominal takze asi to bude cidlo a tych 3500 fakt nemam zvysnych
Méně
Více
16 roků 1 měsíc zpět #7
od Tonny Tempra SW
5l na 100km
Odpověděl Tonny Tempra SW pro téma Re: Kontrolka Mazania + tlak oleja
moj kamos tiez mal tento problem a nedalo mu to ze mu ta kontrolka stale svieti tak si jedno cidlo za 3500 kupil,siel ho namontovat a pri montovani na nom nieco urval,tak somar siel opet do obchodu a kupil si 2 za tie iste peniaze a to uz nahodil bez problemov a funguje do dnes.
5l na 100km
16 roků 1 měsíc zpět #8
od Pumpa
tak nic ten tlak mi asi uz neukaze za taku blbost dat 3500 ale to asi viem preco mi odisla jeden VELMI SIKOVNY zvarac mi zacal zvarat s zapojenou baterkou a dalej uz asi nemusim pokracovat ....
Vygenerováno za 0.374 sekund