tipo 1,4.chcípá

Více
16 roků 5 měsíců zpět #16 od Vali
Odpověděl Vali pro téma Re: tipo 1,4.chcípá
Tak taky přidám trošku do mlýna - nevím co vše jsi měřil a neměřil. Ale dle toho co jsi psal o výměnách, tak toho opravdu moc nezbývá. Poněkud mi to připomíná můj případ, kdy jsem měl po delším stání s autem problém nastarotovat a to zdechalo, nebo padaly otáčky a startoval jsem až na po druhé, či na potřetí. Stejně tak je zvláštní ta jediná teplota, při které to dělá.

Pokud si si jistý, že vyměněné díly jsou OK, tak bych se zaměřil na snímač otáček. Fotky se mi nějak nepodařily stáhnout, tak nevím, jaký přesně typ motoru máš. Nicméně já mám snímač otáček na setrváku u novších se dávaly na kliku mám ten pocit. Ale problémy to nejspíše asi dokáže dělat stejné.
Problém je ten, že v domácích podmínkách to nezměříš, pokud tedy nemáš osciloskop a taky potom chytit přesně tu teplotu. Vím o čem mluvím, já takto hodně kolaboroval kolem dvou roků.

Nicméně pokud řj dostává zkresléné informace od toho snímače, může to vést k problémům o kterých si se zmiňoval. Takže buď někde nechat změřit, ale to bys tam musel nechat auto přes noc a modlit se aby padla ta tvá nestartovací teplota, nebo zkusit sehnat na půjčení třeba símač, přehodit a budeš vědět hned.

Fiat Tipo 1.6 i.e. , 1990, černá barva,
prej 130 000km...což už vím, že nejní pravda
Ale šlechtím ,co se dá, přirostl k srdci mrška
fiattipo.net/modules/gallery2/main.php?g2_itemId=651

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
16 roků 5 měsíců zpět #17 od tommy
Odpověděl tommy pro téma Re: tipo 1,4.chcípá
Aha,to je zajímaví poznanek,nad tím sem neuvažoval,jejikož jsem nekde četl že zminovane čidlo bud funguju nebo nefunguje. Opravdu muže mít vliv na studenej start?

1.6ie 93"

Více
16 roků 5 měsíců zpět #18 od Vali
No vliv může mít zcela určitě, to ti můžu říct s jistotou, co jsem po 2 letech zkoumání a zjišťování věcí na autě poznal a málem někdy i trošku zešílel :lol: :lol: Ono tedy většinou má více vliv na teplé starty, nebo u chladnoucího motoru. To tu i několik lidií řešilo, ale stejně tak si mylsím, že může mít i u studeného. Prostě při dané tepotě to dává trošku jiné hodnoty řj než má a proto to dělá paseku. Je to jen návrh, neříkám, že je to u tebe 100% tím,ale pokud jsi vyměnil vše, tak sji na tom jako já, kde mi už moc možností nezbývalo.

Více
16 roků 5 měsíců zpět #19 od tommy
tak to skusim,ale koukal jsem na něj a nevim jak ho sundat, Mam ho taky přidelany na setrvaku. Jednou mi menili i potenciometr,ale stejne beze zmeny. kolik stoji nove čidlo?

1.6ie 93"

Více
16 roků 5 měsíců zpět #20 od Vali
No je tam docela špatnej přístup,ale sundat to jde, drží na dvou šroubech, záleží, jestli do toho někdo hrabal nebo ne. Já měl šroub křížovej, ale bacha ať to nestrhneš, pak se tam opravdu blbě dostává, víceméně jsem to dělal poslepu, navedl šroubovák a povoloval. Pak jsem vyměnil šroubek za hlavu s imbusem. No nové stojí kolem tisíce druhovýroba. Pokus se sehnat na půjčení, zda máš možnost, protože kdyby se stalo a tím to nebylo, tak je to docela drahá zkouška.

Více
16 roků 5 měsíců zpět #21 od tommy
Jo mam znameho s autodílama,tak si ho pujčím

1.6ie 93"

Více
16 roků 5 měsíců zpět #22 od tommy
A nestací to čidlo jen nějak vyčistit?

1.6ie 93"

Více
16 roků 5 měsíců zpět #23 od Vali
No to na tohle opravdu vliv nemá. Ono zpravidla ani nijak zanešené není, vzhledem k jeho umístění. Jeho špatná funkce souvisí s teplotou, nikoli s případným zanešením.

Více
16 roků 5 měsíců zpět #24 od tommy
no jasný,myslel jsem si to. Vymenim ho a uvidime. Nemusi se nějak seřizovat po sundaní,něco jako potenciometr?

1.6ie 93"

Více
16 roků 5 měsíců zpět #25 od Vali
Měla by tam být vůle od setrváku 0,2 - 0,8 mm, myšleno vzdálenost mezi tyčinkou toho snímače a protikusem, což je taktéž tyčinka osazená na setrváku.
Nicméně ty 2 šrouby, které snímač drží, by měly vymezit takovou rozteč, že se seřizovat nic nemusí. Na druhou stranu, pokud bys to nakrásno chtěl změřit listovejma měrkama tu vzdálenost, tak to stejně neuděláš, sice tam je na převodovce udělaná mezírka, kudy by se ta měrka dala vsunout, ale musel bys za a) mít neskutečný štestí, abys zrovna natrefil na tyčinku od setrváku, kterejch tam je (jestli si dobře pamatuju po obvodě cca 6 na 360°) a samotnej přístup je šilenej už pro vymontování čidla, natož nějaké měření.

Takže abych tady napsal praxticky použitelnu radu, dej ten snímač dle šroubků a myslím si, že to bude OK. Nemá to kam uhnout, mezera bude dle mne akorát.

Mylsím si, že nejseš kouzelník, aby ses pokoušel o něco jak bylo napsané výše :lol: :lol: Já to taky nedělal :wink:[/b]

Více
16 roků 1 týden zpět #26 od JiFi
Odpověděl JiFi pro téma Re: tipo 1,4.chcípá
no mě sice auto nechcípá, ale mám jiný problém, nepravidelne (tedy nekdy) se mi stava, ze kdyz se rozjedu a jedu a jedu a pak prudce seslapnu plyn, tak mi to misto aby to zrychlilo, tak se to jakoby zadusi a zpomali a pak se najednou rozjede jak ma, co to muze zpusobovat? Dela to fakt nepravidelne. Vymenil jsem uz za dobu uzivani: vzduchovy filtr, olejovy filtr, svicky, cidlo vody... mam jeste vymenit i palivovy filtr? Charles se v mem aute projel a rikal, ze palivovy filtr mam podle nej ready, tak nevim.. Nemuze to delat cerpadlo paliva?

Fiat Croma Nuova 1,9JTD MultiJet 88kW 2006

EX Fiat Marea Weekend 1,9TD 100 1998

EX Fiat Tipo 1,4 i.e. 1988

• vilímek petr
16 roků 1 týden zpět #27 od vilímek petr
Odpověděl vilímek petr pro téma Re: tipo 1,4.chcípá
Zdarec,to co píšeš mi dělá taky občas.Mám pocit že by to mohlo dělat to že když prudce přidáš plyn tak než se to zbrchá tak je tam ta díra v tom plynu,určitě to nebude žádná závada.

Více
16 roků 1 týden zpět #28 od JiFi
Odpověděl JiFi pro téma Re: tipo 1,4.chcípá
jako myslis ze nez se ten tlak dostane do vstriku? nebo malo vzduchu?

Fiat Croma Nuova 1,9JTD MultiJet 88kW 2006

EX Fiat Marea Weekend 1,9TD 100 1998

EX Fiat Tipo 1,4 i.e. 1988

• vilímek petr
16 roků 1 týden zpět #29 od vilímek petr
Odpověděl vilímek petr pro téma Re: tipo 1,4.chcípá
No jedno nebo druhé nevím,ale je to celkem možné že to bude tlakem a než se to správně nadávkuje tak to kopne.

Více
16 roků 1 týden zpět #30 od Vali
Tohle mi dělalo taky, buď čidlo nasávaného vzduchu, nebo lambda. Ale více se přikládním k tomu čidlu vzduchu, to má vliv nba délku vstřiku. Pří prudkém sešlápnutí není adekvátní odezva pro délku vstřiku, protože jsou nesprávné hodnoty. Je to však moje teorie...nicméně kontrola je jednoduchá, pokud zadáš do vyhledávání je to i s popisem, jeho umístění tady na webu, psal jsem to již několikrát a určo jsem nebyl sám :wink: Nicméně netvrdím, že s jistotou to bude ono, od stolu je to vždycky tipovačka :wink:

Vygenerováno za 0.168 sekund