Žárovky v palubovce

Více
15 roků 11 měsíců zpět #16 od BlackJack
Odpověděl BlackJack pro téma Re: Žárovky v palubovce

Já nevím jak vám, ale mě check signalizuje jakékoliv změny a zvláštnosti v osvětlení. Jednou jsem neměl zadní žárovku úplně prasklou, ale svítila mizerně a byla černá. Check panel mi to ukazoval jako, že je po smrti úplně.

Hele, to buď rád. Mně se to taky stává, takže rád vyměním takovou žárovku za novou. Jinak check panel je sice jednoduchej nápad, ale funkční :wink:

FIAT Tipo 1.9TDsX Gran Turismo (přenecháno rodičům)
Mitsubishi Galant 2.0 GLX

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
15 roků 11 měsíců zpět #17 od BlackJack
Mohl by mi někdo říct, na jakém principu check panel funguje? Na protékajícím proudu nebo na studeném spoji?

A nedalo by se to nějak ošulit .. aspoň s těma obrysovkama? :lol:

Takže když to shrnu, tak check panel funguje na protékajícím proudu, ne na přerušeném obvodu. Jestliže tam nacpu LED, tak bude házet chybu. Řešením je tedy vybrat žárovičku z check panelu (stejně ukazuje jen ty obrysovky) nebo ošulit to tím způsobem, že paralelně napatlám žárovku třeba na osvícení motoru :lol:

Více
15 roků 8 měsíců zpět #18 od stiglitz
Odpověděl stiglitz pro téma Re: Žárovky v palubovce
Takže jsem řešil problém s mlžením přídavných dvou budíků, dělaly to žárovičky, tak jsem objednal dvě diody. No, nejsou levný.
www.graficar.cz/produkt.php?id=1814
Do těchto budíků, jeden už ukazuje divně, voltmetr, viním z toho to mlžení.
stiglitz.rajce.idnes.cz/Budiky/#DSCF2995.JPG

stiglitz.
/////
TIPO 1.6 i SX, 1993, 55 kW.

Více
15 roků 7 měsíců zpět #19 od jipaf
Odpověděl jipaf pro téma Re: Žárovky v palubovce
hoši
ošulit jde skoro fšechno, jen vjedjet jakna to...

dát do obrysovek, či koncovek, či jinam kamkoliv co by mohlo co koliv signalizovat, a to třebas i led žárovičky

stačí měřák odporu, a dosadit do okruhu odpor o určité velikosti

viděl jsem to na stilu, sufitové žárovky osvětlení spz ohřívaly okolí, v zimě sůl - teplotní změny ( teplo-mráz ) 4 roky staré stilo a už zalomil šroubky, dal tam ledky + odpor a na palubce už nic nesignalizovalo

tak že věřím tomu, že pokud si někdo dá tzv modré led rozptylky do předních parkovaček + odpor = check panel nebude svítit

mnoho zdaru při měření
jura

TEMPRA 1,6ie soc ....tam kde jiní končí, Fiat začíná...
ALF AR156 2,0TS SW lpg... 155 živých koníků...

Více
15 roků 7 měsíců zpět #20 od Romik
Odpověděl Romik pro téma Re: Žárovky v palubovce
ale ledky co jsou v parkovackach maji take jinou polaritu pokud se nepletu protoze pokud sviti tak sviti i heck panel ale jak se jejich polarita otoci tak heck panel zhasne a parkovacka nesviti teda aspon me to tak dela nevim jak vam :?:

Romik Tipo 1.6 DOHC

Nissan Primera P10 2.0 GT 110kw

Nissan Primera P11 2.0 GT 110kw

Více
15 roků 7 měsíců zpět #21 od BlackJack
Ano poslední dvě odpovědi jsou pravdivé. Jde tam samozřejmě dát odpor, popř. jiným způsobem vytížit větev (můžu si ještě osvítit motor LED pásky :lol: ) a polarita LED musí být vždy správně zapojení. Je to polovodičová součástka a PN přechodem. Pokud se špatně zapojí, nevede proud - závěrný směr.

Více
15 roků 7 měsíců zpět #22 od stiglitz
Odpor... když ho tam zapojím, bude ta dioda mít dost šťávy, když je dělaná na 12 voltů?

stiglitz.
/////

Více
15 roků 7 měsíců zpět #23 od BlackJack

Odpor... když ho tam zapojím, bude ta dioda mít dost šťávy, když je dělaná na 12 voltů?

Tys asi myslel v sériovém zapojení. V tom případě by dioda nesvítila naplno, ale když dáš odpor paralelně k diodě, tak zůstává napětí stejné, jen se zvýší odběr proudu a o to jde. :wink:

Více
15 roků 7 měsíců zpět #24 od stiglitz
Jo, jasný, trklo mě to.

stiglitz.
/////

Více
15 roků 7 měsíců zpět #25 od jipaf
jj, oto jde, nebo jede pokud má fiata,
ale pokud to dáš paralélně, kladl bych si diskutabilní otázku? bude ti pak po vypálení ledky signalizovat chek panel? bude tam až tak znatelný pokles? po vypálení ledky pochopí ten ital oco go?
panel nepanel, obávám se, že si to pak bude muset hlídat poctivě každý sám jestli svítí nebo né a nespoléhat se na techniku,
jako v té scéně z filmu, ... ostřikovače stříkají... stěrače stírají... :D :D :D

Více
15 roků 7 měsíců zpět #26 od BlackJack
LED žárovky mají životnost zhruba od 30tis. - 100tis. hodin
Pak i kdyby nesvítila, tak vizuálně zrakem zjistím že nesvítí. Navíc obrysovky stejně nejsou vidět přes klasické žárovky. Obrysovky používám jen když stojím na místě ve tmě, aby mě bylo vidět. Třeba když někomu dávám přednost na úzké silnici.

Více
15 roků 7 měsíců zpět #27 od jipaf
parkovačky nebo obrysovky... to máš fuck, hlavně že víme o co jde, vizuální kontrola osvětlení vozidla se provádí před každou jízdou... alespoň tak mě to učili v poctivé bolševické carschool... ty to snad nekontroluješ???? [smilie=bluecolorz5_pdt_07.gif] [smilie=bluecolorz5_pdt_07.gif] [smilie=bluecolorz5_pdt_07.gif]

Více
15 roků 7 měsíců zpět #28 od Charles
Odpověděl Charles pro téma Re: Žárovky v palubovce
já je tam mám normálně taky, diodové parkovačky, takže jsem si zvykl na červenou vepředu na check panelu, takže když mi praskla normální potkávačka, tak jsem to ani neregistroval :) ani envim, jestli to funguje i na potkávací a dálkový nebo jen na parkovačky

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek :)

Více
15 roků 7 měsíců zpět #29 od BlackJack

ani envim, jestli to funguje i na potkávací a dálkový nebo jen na parkovačky

Vtip je v tom, že když ti prdne H4 tlumená, tak se to nerozsvítí :lol: Funguje to jen na obrysovky ...

Více
15 roků 7 měsíců zpět #30 od jipaf
Charles...
to neřeš že ti něco svítí červeně na palubce, dokud to jede...
mi pořád něco svítí na palubce červeně, u minulé tempry tam byla jedna taková zbytečná červená kontrolka... nechtělo se mi ji vyšroubovávat, tak jsem na vrakáči nožem přeříznul jeden bezpečnosní pás a ten zasunovací kousek vsunul do té zásuvky mezi zicem a ruční brzdou.. problém vyřešen - žárovka přestala svítit..
a na té tempře co mám teď mi taky svítí už skoro dva měsíce červená kontrolka, údajně málo brzd kapaliny, budu to řešit v dubnu... z kufru vytáhnu jednu brzd trubku ( mám tam hned dvě o různých délkách ) která bude více vyhovovat, namontuji ji, doliju kapalinu, odvzdušním... a přestane mrška jedna svítit
a pojedu na stk :) :) :)

Vygenerováno za 0.495 sekund