Žárovky v palubovce
Hele, to buď rád. Mně se to taky stává, takže rád vyměním takovou žárovku za novou. Jinak check panel je sice jednoduchej nápad, ale funkčníJá nevím jak vám, ale mě check signalizuje jakékoliv změny a zvláštnosti v osvětlení. Jednou jsem neměl zadní žárovku úplně prasklou, ale svítila mizerně a byla černá. Check panel mi to ukazoval jako, že je po smrti úplně.
FIAT Tipo 1.9TDsX Gran Turismo (přenecháno rodičům)
Mitsubishi Galant 2.0 GLX
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
A nedalo by se to nějak ošulit .. aspoň s těma obrysovkama?
Takže když to shrnu, tak check panel funguje na protékajícím proudu, ne na přerušeném obvodu. Jestliže tam nacpu LED, tak bude házet chybu. Řešením je tedy vybrat žárovičku z check panelu (stejně ukazuje jen ty obrysovky) nebo ošulit to tím způsobem, že paralelně napatlám žárovku třeba na osvícení motoru
www.graficar.cz/produkt.php?id=1814
Do těchto budíků, jeden už ukazuje divně, voltmetr, viním z toho to mlžení.
stiglitz.rajce.idnes.cz/Budiky/#DSCF2995.JPG
stiglitz.
/////
TIPO 1.6 i SX, 1993, 55 kW.
ošulit jde skoro fšechno, jen vjedjet jakna to...
dát do obrysovek, či koncovek, či jinam kamkoliv co by mohlo co koliv signalizovat, a to třebas i led žárovičky
stačí měřák odporu, a dosadit do okruhu odpor o určité velikosti
viděl jsem to na stilu, sufitové žárovky osvětlení spz ohřívaly okolí, v zimě sůl - teplotní změny ( teplo-mráz ) 4 roky staré stilo a už zalomil šroubky, dal tam ledky + odpor a na palubce už nic nesignalizovalo
tak že věřím tomu, že pokud si někdo dá tzv modré led rozptylky do předních parkovaček + odpor = check panel nebude svítit
mnoho zdaru při měření
jura
TEMPRA 1,6ie soc ....tam kde jiní končí, Fiat začíná...
ALF AR156 2,0TS SW lpg... 155 živých koníků...
Romik Tipo 1.6 DOHC
Nissan Primera P10 2.0 GT 110kw
Nissan Primera P11 2.0 GT 110kw
stiglitz.
/////
Tys asi myslel v sériovém zapojení. V tom případě by dioda nesvítila naplno, ale když dáš odpor paralelně k diodě, tak zůstává napětí stejné, jen se zvýší odběr proudu a o to jde.Odpor... když ho tam zapojím, bude ta dioda mít dost šťávy, když je dělaná na 12 voltů?
stiglitz.
/////
ale pokud to dáš paralélně, kladl bych si diskutabilní otázku? bude ti pak po vypálení ledky signalizovat chek panel? bude tam až tak znatelný pokles? po vypálení ledky pochopí ten ital oco go?
panel nepanel, obávám se, že si to pak bude muset hlídat poctivě každý sám jestli svítí nebo né a nespoléhat se na techniku,
jako v té scéně z filmu, ... ostřikovače stříkají... stěrače stírají...
Pak i kdyby nesvítila, tak vizuálně zrakem zjistím že nesvítí. Navíc obrysovky stejně nejsou vidět přes klasické žárovky. Obrysovky používám jen když stojím na místě ve tmě, aby mě bylo vidět. Třeba když někomu dávám přednost na úzké silnici.
Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - Killer on The Road Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek
Vtip je v tom, že když ti prdne H4 tlumená, tak se to nerozsvítí Funguje to jen na obrysovky ...ani envim, jestli to funguje i na potkávací a dálkový nebo jen na parkovačky
to neřeš že ti něco svítí červeně na palubce, dokud to jede...
mi pořád něco svítí na palubce červeně, u minulé tempry tam byla jedna taková zbytečná červená kontrolka... nechtělo se mi ji vyšroubovávat, tak jsem na vrakáči nožem přeříznul jeden bezpečnosní pás a ten zasunovací kousek vsunul do té zásuvky mezi zicem a ruční brzdou.. problém vyřešen - žárovka přestala svítit..
a na té tempře co mám teď mi taky svítí už skoro dva měsíce červená kontrolka, údajně málo brzd kapaliny, budu to řešit v dubnu... z kufru vytáhnu jednu brzd trubku ( mám tam hned dvě o různých délkách ) která bude více vyhovovat, namontuji ji, doliju kapalinu, odvzdušním... a přestane mrška jedna svítit
a pojedu na stk