nejde mi lave predne svetlo - stretavacky - vyriesene

Více
15 roků 11 měsíců zpět #1 od drto
ahoj. nejde mi lava stretavacky. ked prepnem na dialkove tak ide ale stretavacka nejde. poistku som pozeral je dobra, ziarovka je tiez dobra a skusal som aj inu a robilo to to iste. v poistkovke prud je ale ked som skusal zmerat prud na patici co ide na svetlo tak som mal prud len na jednom konektore a to na vrchnom. ostatne dva nemali stavu. kde moze byt problem? diky moc za pomoc
este potom skusim za svetla premerat kable od poistkovky do svetla. teraz uz som mal toho plne zuby a je tam vonku kosa ako slak a pri baterke ma to uz prestavalo bavit :roll:

Fiat Tipo, 1.4 karbec, r.v. 1990, 210 000 km - predané

Fiat Brava, 1,6 16V, r.v. 1998, na tacho 61 500 km

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
15 roků 11 měsíců zpět #2 od michalkulistak
Odpověděl michalkulistak pro téma světla
chyba bude asi v té patici. mě to na tech původních plastových dělalo taky, tak jsem je vyměnil za bakelitové ze Š120 a byl klid

fiat tipo 1,7DGT 1989, už jen ve vzpomínkách
FIAT PUNTO II 1.8 16V HGT 96kW, 3 dveř,klima a plno dalších vymožeností. azurový démon 8-)

Více
15 roků 11 měsíců zpět #3 od scherer012

ostatne dva nemali stavu. kde moze byt problem? diky moc za pomoc
este potom skusim za svetla premerat kable od poistkovky do svetla. teraz uz som mal toho plne zuby a je tam vonku kosa ako slak a pri baterke ma to uz prestavalo bavit :roll:

jeden z nich je kostra, takže namerať by si mal iba na dvoch kábloch
skús si zmerať napätie na kábloch, keď ich vyberieš z pätice, ak tam nameriaš, tak je to isté- vymeniť päticu- ak nie- niekde je prerušený kábel

Fiat Tipo 1.7D
pomaly dávaný dokopy

po tráve sa nechodí- po tráve sa smeje
práca ma fascinuje- dokážem sa na ňu dívať celé hodiny

Více
15 roků 11 měsíců zpět #4 od drto
skusim to dnes pozriet ak to stihnem za svetla lebo som do tretej v praci a este pokial pridem domov tak bude urcite zasa tma :? mozno pockam do nedele. diky za rady :wink:

Více
15 roků 11 měsíců zpět #5 od skvelejmira
Odpověděl skvelejmira pro téma Re: světla

chyba bude asi v té patici. mě to na tech původních plastových dělalo taky, tak jsem je vyměnil za bakelitové ze Š120 a byl klid

Michale, oni blbnou i ty ze skodovky,dnes s tim ma ke mne prijet, protoze to chvili jde a chvili nee

ahoj

Více
15 roků 11 měsíců zpět #6 od majster
ja som mal tiez problem s paticou, roztavila sa, ale pricina bola v ziarovke, zle privareny kontakt na ziarovke a patica sa zohrievala az sa roztavila.

zapečeny fiaťak
marea 1.9 JTD 77/105
tipo 1.9 TDS 66/90-predane-s lutostou spominam
favo-lpg
favo-be - zosrotovane

Více
15 roků 11 měsíců zpět #7 od drto
tak problem je vyrieseny. nakoniec bola zistena chyba priamo v pistkovke. na poistke este bolo napätie ale potom dalej uz napätie neslo. kabel bol v poriadku to som so svokrom premeral (este ze ho mam je elektrikar a byvam s manzelkou u nich :D ) takze sme prerusili kabel co ide na svetlo a medzi to sme dali dalsiu poistku aby to svietilo a teraz to ide vsetko v poriadku. inak by som musel zhanat novu pistkovku a to sa mi ozaj uz nechce :roll:
teraz to svieti a musi to vydrzat aspon este rok a potom asi pride na rad nove auticko. samozrejme fiat :lol: :lol:
mam zalusk na fiat brava 1,6

• jumbo
12 roků 10 měsíců zpět - 12 roků 10 měsíců zpět #8 od jumbo

majster napsal: ja som mal tiez problem s paticou, roztavila sa, ale pricina bola v ziarovke, zle privareny kontakt na ziarovke a patica sa zohrievala az sa roztavila.

To samé se stalo i mně. Vyzkratovali sa kontakty v žárovce a patice byli na uhel.(žárovka od fy Starline za 50 Kč). Jak mi poradil Charles, tak tam hodím keramické a bude klid.
Poslední změna: 12 roků 10 měsíců zpět uživatelem jumbo.

• jumbo
12 roků 9 měsíců zpět #9 od jumbo
Dotaz:

Při svícení potkávačkami jsem na patici na konektorech ,, potkávačky-kostra " naměřil 12V. To je v pořádku.
Ale na konektorech ,, dálkové - kostra" asi 5 V. Je to v pořádku?

Není to tak udělané schválně aby se jen přižhavovalo vlákno na dálkových, aby při přepnutí na dálkové světla nedošlo vlyvem proudového a tepelného zatížení k jeho propálení?

Při přepnutí na dálkové tam je 12V.

• jumbo
12 roků 9 měsíců zpět #10 od jumbo
Nechal jsem svitit potkávačky a vytáhnul patici ze žárovky a na patici jsem naměřil:

Potkavačky-kostra 12V
Dálkové-kostra O,4v

Těch O,4V mi hlava nějak nebere. V této zimě se mi vůbec nechce rozebírat pojistkovou skřiňku, abych zkontroloval vodiče jestli nejsou náhodou někde přiškvařené.

Relátka cvakají jak mají,světla přepínají, tam bych chybu nehledal. A světla svítí taky v pořádku.

Více
12 roků 9 měsíců zpět #11 od Martinni
Při tlumených mám na dálkové-kostra 0,30 Volt taky to nechápu ale asi je to ok.Vše maká jak má.Asi bych neřešil.Ikdyž by mě taky zajímal důvod proč to tak je.

F 128 Speciál 1100,F127 900C F Tipo 1,4 Karb. Stará míchačka

• jumbo
12 roků 9 měsíců zpět #12 od jumbo
I když jsem vytáhnul parkovací žárovky tak to napětí tam je pořád. :silly:

• jumbo
12 roků 9 měsíců zpět #13 od jumbo
A jak uvidíte žárovky Starline, tak je hned rozdupejte. Ušetříte si nervy, čas a peníze nad bádáním proč nesvítí ani nová žárovka. A napětí 0,4V už jsem přetal řešit.

Vygenerováno za 0.477 sekund