kontrolka dobíjení svítí pří vypnuté spínačce

Více
16 roků 3 měsíců zpět #1 od Stepan
Dobrý den, dnes se mi na mojim Tipu objevila závada. Když je zhasnutý motor a vyplá spínačka(prostě vytažene klíček) tak mi svítí kontrolka dobíjení. Za jízdy však nesvítí. Zatím jsem nezkoušel proměřovat altik a ješte sem po tom nejak moc nepátral kvůli nedostatku času, ale chci se Vás zeptat jestli jste se s tím už někdo nesetkal a nevíte čím by to mohlo být. Děkuji za odpověď..

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
16 roků 3 měsíců zpět #2 od Freedom
to jako svítí když máš vyndanej klíček a vypnutej motor? jestli jo tak to slyšim poprvý. ale zaprvý zkus kostry :wink:

Fiat Tipo 1.7D 88 v karoserii 2.0 z roku 92
Nyní Lancia Delta HPE 1.6 76kW

Více
16 roků 3 měsíců zpět #3 od Stepan
jo přesne tak, mam vypnutej motor, vytaženej kliček, ale kontrolka svití. za jizdy však ne, a nesvití už když otočím klíčkem do první polohy na žhavení

Více
16 roků 3 měsíců zpět #4 od Freedom
jako první co můžeš je prostříkat kostry. palubku máíš digi nebo analog?

Více
16 roků 3 měsíců zpět #5 od Stepan
palubka je digi..ta kostra me nejde do hlavy, to by pak muselo svitit i normalne za jizdy,ne?

Více
16 roků 3 měsíců zpět #6 od Freedom
u těhle aut nejde do hlavy elektrika nikomu hele......je to to první co můžeš zkusit....prohledat kostry....

Více
16 roků 3 měsíců zpět #7 od Charles
Kontrolní otázka: Dobíjí ti to vůbec?

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek :)

Více
16 roků 3 měsíců zpět #8 od Stepan
ted se na to jdu poradne mrknout, podle me bude prorazena jedna z kladnych diod na altiku.

Více
16 roků 3 měsíců zpět #9 od TDGT

ted se na to jdu poradne mrknout, podle me bude prorazena jedna z kladnych diod na altiku.

je to pravda ,to samy delalo i bratrovi na tipu,zkus jen odpojit kontakty od baterky a dat znovu zpatky,jakoby proste reset,mu to pomohlo a vsechno zas funguje jak ma

/F/I/A/T/ Tipo 1.6 DOHC (krásnej začátek)
/F/I/A/T/ Tipo 1.9 TD GranTurismo . . . my first big love . . .
Alfa Romeo 145 1.9 JTD Limited Edition 500 (461 kus této pouze 500 kusové série) chip 100kw a 306 NM :)

Více
16 roků 3 měsíců zpět #10 od Stepan
to odpojeni baterky jsem zkosel jako prvni, ale nepomohlo to, tak sem odpojil kable od altiku, a kontrolka pri vypnutym zapalovaní uz nesviti, pri zhaveni uz normalne sviti(predtm nesvitila) a pri nastartovani porad sviti(to kvuli tem odpojenym kablum od altiku,protoze to nedobiji bez kablu, ale to je jasny) tak sem altik vymontoval(byl to hroznej porod.. :D ) a zetra ho vezu na opravu. Mam takovou knizku o Tipu("Jak na to?") a tam sem ted ten muj problem nasel a pise se tam ze to dela prorazena dioda.

Více
16 roků 3 měsíců zpět #11 od Freedom
tak vidíš......ale gty kostry můžeš udělat tak jako tak.... :lol:

Více
16 roků 3 měsíců zpět #12 od Stepan
to jo, to muzu.. jeste se chci zeptat jestli nemate nekdo zkusenosti s vymenou digitalni palubovky za analogovou..ja mam totiz digitalni, ale moc se mi nelibi a je podle me neprakticka, protoze kdyz blbe zasviti slunko tak z ni nejde nic precist..hlavne by me zajimalo jak je to s tachometem a otáčkomerem, pac nevim jestli v analogovym proveeni je tam nejakej lankovej nahon nebo je to rizeny taky nejak elektronicky.

Více
16 roků 3 měsíců zpět #13 od Charles
všechno mám spracované v článku....musim ho někde uploadnout a pak ti pošlu odkaz, abys věděl co všechno to obsahuje, předem říkám, není to sranda, dělal jsem to. Ale já mám možnost mít oboje ;)

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek :)

Více
16 roků 3 měsíců zpět #14 od Freedom
zkusil si sluníčko na zesvětlení palubky? :wink:

Více
16 roků 3 měsíců zpět #15 od Stepan
pro Charles: Byl bych Ti vdečnej za ten članek na překuchaní palubovky. Kdyžtak to teda někam upni a pak pošli ten link.. dik moc.

Vygenerováno za 0.076 sekund