blbne mi dgt palubka

Více
15 roků 8 měsíců zpět #1 od MarianBarton
blbne mi dgt palubka vytvořil uživatel MarianBarton
Dobrého den. Odešla mi palubka, tak sem pořídil jinou. Jenže 2 dny potom, skočím do co jsem ji tam dal, začala blbnout. z ničeho nic. každou vteřinu blikne. a na tachometru se objevuje 8 a 15 km, přičemž tachometr mi nefunguje. Chyba nědkde na převodovce nebo v kabelu... Nevíte někdo, proč může takto blikat? Děkuji za radu...

TIPO 1.6 DOHC 90hp (149.C2.046) - r.v. 1989

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
15 roků 8 měsíců zpět #2 od nuni
Odpověděl nuni pro téma Re: blbne mi dgt palubka
Pokud není vyskratovaná,tak vystříkej konektory+ukostření.

tipo 1,6DOHC najeto 180000km
....a prece se toci!

Více
15 roků 8 měsíců zpět #3 od Vali
Odpověděl Vali pro téma Re: blbne mi dgt palubka
Tak jak psal nunni + koukni se, jestli nemáš vyjetej konektor napájení přístrojovky, nikoli vzadu na přístrojovce, ale na pojistkové skříni. Je to plochý konektor, červený drát, nasunovací koncovka, když vlezeš pod volant, tak je to na pravé straně-blíž ke dveřím spolujezdce a uplně vzadu na pojistkovce. Pak kostra palubky je vlevo od pojistkové skříně, né na boční straně vozu, ale jakoby směrem nahoru na kovové přepážce -taky jsem ji minule docela dlouho hledal :lol: No a pak ještě samotné konektory veddoucí vzadu do přístrojovky, kukni do vnitř, do těch konektroů, jestli tam není moc velká vůle a stříkni kontaktolem. Ale to už vše psal nunni :wink:
Co se týče toho tacho, pokud by to nebylo tím, mohlo by to být převodníkem na převodovce, ale že by odešla zaráz palubka a i tohle??? Ale i tohle se může stát.

Fiat Tipo 1.6 i.e. , 1990, černá barva,
prej 130 000km...což už vím, že nejní pravda
Ale šlechtím ,co se dá, přirostl k srdci mrška
fiattipo.net/modules/gallery2/main.php?g2_itemId=651

Více
15 roků 8 měsíců zpět #4 od MarianBarton
Odpověděl MarianBarton pro téma Re: blbne mi dgt palubka
Odešel mi tachometr, potom palubka, tak se ji vymenil. Kontakty sou o.k. Dneska rano to bylo zase o.k. Nebliká to, jako kdybych jel a podle děr na silnici by to blikalo, ale pravidelně...

K té palubce, dal sem auto do servisu 1, mi odešel ekonometr, tachometr(na převodníku) a časem rozdělovač 2, mi pán řekl, že odejde palubka a co se nestalo... Dokud sem tam nedal auto, vše bylo o.k. Jakmile ho tam dám, rozbije se něco nového aneb, jak říká kámoš, dejte si auto k nám do servisu a stanete se naším trvalým zákazníkem...

TIPO 1.6 DOHC 90hp (149.C2.046) - r.v. 1989

Více
15 roků 8 měsíců zpět #5 od Vali
Odpověděl Vali pro téma Re: blbne mi dgt palubka
Ano to potěší, proto se držím zásady do servisu nelez, dokud není jiná možnost. Pokud ti to poblikává podle nerovnostia děr, tak je někde špatnej kontakt. Možnosti jsou dvě, na kontaktech, jak říkám, jukni dovnotř toho konektrou, jestli jak to tahali ven, tak to nějak nedoohývali a není tam tím pádem špatný kontakt. Prostříkat pak kontaktolem a jukni na to napájení na té přístrojovce. Nic jiného bych v tom neviděl.

Fiat Tipo 1.6 i.e. , 1990, černá barva,
prej 130 000km...což už vím, že nejní pravda
Ale šlechtím ,co se dá, přirostl k srdci mrška
fiattipo.net/modules/gallery2/main.php?g2_itemId=651

Více
15 roků 6 měsíců zpět #6 od Tonny Tempra SW
Tento rok si asi moja tempra robi dobry den :cry: ,dnes rano mi odysla palubovka(Ukazovatele Otackomera,Palivomera,Rychlomera,Tlaku turba,Mnozstva nafty,Kilometrovnik,Hodiny a check panel),kontrolky smeroviek a vsetkeho ostatneho funguju len sa poblaznili,zapnem svetla tak kontrolky zhasnu-vypnem tak zasvietia,ked mam pri jazde tlmene svetla tak mi svieti kontrolka dialkovych.Jedine co funguje na 100% su kontrolky smeroviek.Skusim pozriet ukostrenie ale nejde mi do hlavy preco to zacalo takto rozsiahle.Moze to sposobovat este nieco ine ako ukostrenie?

TEMPRA SW 1,9 tds 66Kw 303000km
r.v:96
5l na 100km

Více
15 roků 6 měsíců zpět #7 od zefo
Odpověděl zefo pro téma Re: blbne mi dgt palubka

Tento rok si asi moja tempra robi dobry den :cry: ,dnes rano mi odysla palubovka(Ukazovatele Otackomera,Palivomera,Rychlomera,Tlaku turba,Mnozstva nafty,Kilometrovnik,Hodiny a check panel),kontrolky smeroviek a vsetkeho ostatneho funguju len sa poblaznili,zapnem svetla tak kontrolky zhasnu-vypnem tak zasvietia,ked mam pri jazde tlmene svetla tak mi svieti kontrolka dialkovych.Jedine co funguje na 100% su kontrolky smeroviek.Skusim pozriet ukostrenie ale nejde mi do hlavy preco to zacalo takto rozsiahle.Moze to sposobovat este nieco ine ako ukostrenie?

Presne tie iste priznaky robil u mna konektor. Strekol som to kontakt sprejom, dotlacil konektor ktory bol povytiahnuty a odvtedy vsetko Ok. Drzim palce aby to podobne jednoducho islo opravit aj tebe.

Fiat Tipo 1.7D, 1989, 112.000 km

Více
15 roků 6 měsíců zpět #8 od Tonny Tempra SW
Veru pomohlo,dal som dolu palubku pohybal konektormi nastriekal konkorom a teraz ide.Dufam ze aj pojde.Dik za radu :wink:

TEMPRA SW 1,9 tds 66Kw 303000km
r.v:96
5l na 100km

Vygenerováno za 0.346 sekund