průměr brzdových kotoučů

Více
17 roků 3 měsíců zpět #1 od Max-el
nemam upravovanej motor ani se na to nechystám, jen bych chtěl, aby auto brzdilo víc. Přemýšlel jsem o montáži brzdových kotoučů z 2.0 16V už jsem to měl i připravený, ale uvnitř třmenů byla rez. Jsou tam docela velké díry, ani brusná pasta to nevzala.

Dělám komplet opravu brzdového systému (novej regulátor, brzdovej válec, brzdový rozvody. Co myslíte že je lepší? Nechat tam starý třmeny, nebo tam dát větší? Bude auto brzdit o tolik víc?

Zkoušeli jste někdo srovnat délky brzdných drah? Váhový rozdíl mezi 2.0 16V a 1.8 asi tolik neni

Fiat Tipo 1.8 GTI 3 dveře r.v.12/94
Fiat Stilo 1.9 JTD Multi Wagon r.v.12/05

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
17 roků 3 měsíců zpět #2 od Honza
brzdná dráha se o moc nezmění, jedinej rozdíl bude v tom že je jen tak neuštveš- ale to se mi zatím nestalo ani na seriovejch brzdách na 2.0 8v...sice 1.8ma má zřejmě kotouče plný, takže výměna za větráný by mohla bejt přínosem..otázka je ta, jestli se ti povedlo stávající brzdy uštvat tak, že si pak nešlapal na brzdovej pedál,ale do žvejkačky...

coupe 2l 16V ... no cement
tipo 2l 8V RIP-> 2l 16V alive
stilo 1.8 16v
156 2.5 V6
bravo HGT 175 alive

Více
17 roků 3 měsíců zpět #3 od michal_tipar
Já sem udělal zkušenost takovou, že nejvíc záleží jaké použiješ desky, když dáš nějaký shit tak to nebrzdí vyměnil sem kotouče za ATE power disk - ty frézovaný a na to kloudný desky (Lucas) a brzdí to o poznání líp předtím na starých kotoučích a destičkách ICER to nebrzdilo vůbec. Když jsem měnil zadek dal sem tam už obyč Brembo kotouče a desky zase Lucas a i to suběktivně lépe brzdí - na ručku, jinak to nepoznám

Více
17 roků 3 měsíců zpět #4 od Max-el
sériovnky se mi uštvat nepovedlo. Hlavně mi taky nefungoval zátěžovaj regulátor brzd, tak si myslím, že už to zvedne brzdnej účinek. Na ATE powerdisky jsem taky koukal a k tomu teda vezmu nějaký kvalitní destičky a uvidíme co se stane.

Fiat Tipo 1.8 GTI 3 dveře r.v.12/94
Fiat Stilo 1.9 JTD Multi Wagon r.v.12/05

Více
17 roků 3 měsíců zpět #5 od michal_tipar
nejlíp by k nim pásly pochopitelně ATE powerdisk destišky ale cena je trochu moooc vysoká...

Více
17 roků 3 měsíců zpět #6 od Kenny
Michale nemáš nějakej odkaz,kde to sehnat?

Prodej použitých i nových náhradních dílů Fiat Tipo

Prodej nových ND na všechny osobní automobily za velice příznivé ceny

Italiano Bastardo

Více
17 roků 3 měsíců zpět #7 od mk-tec
...mělo by to normálně mít Autokelly... Ale stačí bohatě chlazený kotouče 257mm bez drážek - drážky zbytečně moc žerou desky a není v tom tak citelný rozdíl... Důležitá je kvalita kotoučů i desek! :wink:

FIAT TIPO - 1,6 MPI, r.v 1994 ...zatím

Více
17 roků 3 měsíců zpět #8 od michal_tipar
Zaslechl jsem něco o tom, že se v neventilované verzi průměru 257 už nedají koupit, nevím co je na tom pravdy, kupoval jsem to v MJ auto v Brně www.mjauto.cz zkus to tam...

Více
17 roků 3 měsíců zpět #9 od Honza

Zaslechl jsem něco o tom, že se v neventilované verzi průměru 257 už nedají koupit, nevím co je na tom pravdy, kupoval jsem to v MJ auto v Brně www.mjauto.cz zkus to tam...

blbost- co yb asi dávali bravaři na jejich 1.6tky? :wink:

coupe 2l 16V ... no cement
tipo 2l 8V RIP-> 2l 16V alive
stilo 1.8 16v
156 2.5 V6
bravo HGT 175 alive

Více
17 roků 3 měsíců zpět #10 od michal_tipar
No říkal mi to na jaře kamarád, co dodává Štangla... tak nevím...

Více
17 roků 3 měsíců zpět #11 od Dresik
Já mám na deltě hpe průměr 257..normálně se koupit dají :wink:

AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Lancia Delta HPE HF Turbo
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz
eSHOP-vybavení dílen, nářadí,nástroje.Pište co potřebujete:)

Více
17 roků 2 měsíců zpět #12 od Criton
trochu mimo mísu, ale prosim o radu, jakej průměr kotoučů má 1.6 DOHC? teď sem chtěl kupovat koutouče a vkatalogu mi našli dva rozměry, tak ať si to prý raději změřím, jakej mám.. jenomže je hnusně a já sem kvůli tomu línej sundávat kolo...

Už je pryč: Fiat Tipo 1.6 DOHC r.v. 1989
Nyní: Škoda Octavia 1.9TDi

Více
17 roků 2 měsíců zpět #13 od michal_tipar
měla by tam být 257mm, menší 240 se dávají dozadu nebo na 1,1 tuším i dopředu a větší ventilované se dávali na 2,0 16V tuším že mají 284mm

Vygenerováno za 0.501 sekund