-
Fórum
-
Technické fórum
-
TUNING
-
Možná ujetý nápad - brzdové kotouče - a vrtačka
17 roků 1 měsíc zpět #1
od stiglitz
Včera po noční mě napadlo, když jsem se díval na kotouče po deštíku trošičku orezlý, že je navrtám. prostě položím kotouč, a budu měřit a dělat tečky pro díry, a pak důlčik, ale udělal bych to tak že vždycky ta další řada dírek by byla posunutá o něco tak aby to bralo celou tu destičku, celou její výšku. Ale na kotoučích co jsou takto z výroby je ještě taková drážka frézovaná a celý to má strhávat nějakou tu vrstvu nějakýho humáče aby ten povrch nezesklovatěl a udržovat ty destičky. Tak to byl praštěnej nápad, tak se loučím pusťte to z hlavy. Ale stejně to na těch starých kotoučích zkusím
stiglitz.
/////
TIPO 1.6 i SX, 1993, 55 kW.
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
17 roků 1 měsíc zpět #2
od mk-tec
...a jak je pak chceš dovážit, aby ti neházely...?
FIAT TIPO - 1,6 MPI, r.v 1994 ...zatím
17 roků 1 měsíc zpět #3
od stiglitz
To právě nevím, co to udělá. Ale když bude vše naprosto rovnoměrné, neměly by házet, já nevím. Spíš aby se nekroutily, ale taky to nebude tak drasticky vrtaný aby k tomu docházelo.
stiglitz.
/////
17 roků 1 měsíc zpět #4
od tom.podluzak
problem bude s tim dovazenim ventilek vazi pri 100 km/h pomalu 7 kg
Fiat Tipo 1,9td r.v 92
Skoda Octavia combi 1,9tdi 170PS r.v 04
17 roků 1 měsíc zpět #5
od geeny666
nad tím stejným jsem přemýšlel i já. proč by to nešlo? stolní vrtačka a je to... proč by měl vadit ventilek? však to se vyvážuje cele kolo ne? však jak se muže vyvažit ventilek vůči kotouči? prostě nakreslit a vrtat. ale musí to být rovnoměrné
fiat Tipo 3DV červené 2,0 8VT
17 roků 1 měsíc zpět #6
od Honza
kámoš to tak dělal a no problem.. musíš ale na to mít vybavení - nejlíp stolní vrtačku, v lepším případě frézku s deličkou (onis e ty díry tam ani jinak nevyráběj..) jinak bacha, vrtaný kotouče rády prasklj - a to i od renomovaných výrobců.. proto mam zálusk OMP sk. N , který jsou plný...
coupe 2l 16V ... no cement
tipo 2l 8V RIP-> 2l 16V alive
stilo 1.8 16v
156 2.5 V6
bravo HGT 175 alive
17 roků 1 měsíc zpět #7
od michalkulistak
přesně jak říká Honza je velký risk že prasknou. to vyvážení je taky problém. sice směrem ke středu se obvod snižuje, ale i tak si myslím že kdyby se to vrtalo jen tak, tak to bude vadit
fiat tipo 1,7DGT 1989, už jen ve vzpomínkách
FIAT PUNTO II 1.8 16V HGT 96kW, 3 dveř,klima a plno dalších vymožeností. azurový démon
17 roků 1 měsíc zpět #8
od michalkulistak
nad tím stejným jsem přemýšlel i já. proč by to nešlo? stolní vrtačka a je to... proč by měl vadit ventilek? však to se vyvážuje cele kolo ne? však jak se muže vyvažit ventilek vůči kotouči? prostě nakreslit a vrtat. ale musí to být rovnoměrné
no jo ale pak je risk, že budeš mít na ráfku lem ze závaží, při jejich velikosti
FIAT PUNTO II 1.8 16V HGT 96kW, 3 dveř,klima a plno dalších vymožeností. azurový démon
17 roků 1 měsíc zpět #9
od stiglitz
Jen pro info, jak velký průměr těch děr máte na mysli?
stiglitz.
/////
17 roků 1 měsíc zpět #10
od michalkulistak
myslím že normálně budou tak 3 - 4mm max, možná 5mm
17 roků 1 měsíc zpět #11
od petr1978
Neriskoval bych to. Kotouče s dírama jsou z pevnějšího materiály než plné. Když ti prdne při brždění kotouč, klidně se můžeš...
Tipo 1.6 HF Turbo (831B7.046), r.v. 1991 digital, spotřeba kolem 8 l na 100 km:-) Tel: 732 514 955
17 roků 1 měsíc zpět #12
od michal_tipar
jestli má někdo zájem leží a překáží mi zadní kotouče v garáži, na pokusy nebo na nečisto, po ofrézování budou určitě ještě super. Za odvoz...
-
Fórum
-
Technické fórum
-
TUNING
-
Vygenerováno za 0.456 sekund