Spotřeba!

18 roků 8 měsíců zpět #1 od Anonymní
Spotřeba! vytvořil uživatel Anonymní
Mám Tipo 1.6 ie DGT r.v.1989, spotřšeba je úplně ukrutná, ani nemá cenu tady říkat, kolik mi to spapá, to co někomu na sto kiláků, já hravě zvládnu za 20 km. Jezdim úplně normálně, netočim motor do velkejch otáček, moc to nehulim... Dával sem nový vstříkování, ale to nepomohlo, natankuju za 700, na ukazateli stavu paliva se mi rozsvítěj dvě-tři čárky a po dvaceti kilometrech už mi bliká rezerva.. Neví někdo, co s tim? Prosím, piště na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. jsem vděčnej za každou radu, díky!

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
18 roků 8 měsíců zpět #2 od podry
Odpověděl podry pro téma Re: Spotřeba!
zdravim všechny,mám stejný problém,dnes jsem počítal spotřebu a vypočítal jsem deset litrů,cožmě dostalo do kolen.nikdy před tím to tak nepapalo,mám děravej vejfuk,ten už mám objednanej,ale nezdá se mi že by měl na svědomí tak velkej rozdíl(rozdíl je minimálně 3 litry).nemáte s tím někdo zkušenost?Kamarád mi radí,ať zkusím odpojit lambda sondu,má to nějaký význam poraďte,díky moc

Fiat Tipo,1.4ie,r.v.91,naj.102000 km

Více
18 roků 8 měsíců zpět #3 od Pavel
Odpověděl Pavel pro téma Re: Spotřeba!
Jo pokud odpojíš lambdu tak to bude buď stejně (pokud bude špatná) a pokud bude dobrá tak to bude mnohem horší :D :?

my car:
Fiat 131 CL Mirafiori 1,4 rv.83
Fiat Tempra 1,6ie rv.90
Fiat Tempra 1,6 MPI rv.96
Fiat Bravo 1,8 16V GT rv.96
Fiat Bravo 1,9 JTD GT rv.99
Fiat Stilo - 1,9 MultiJet 110kw!!

Více
18 roků 8 měsíců zpět #4 od podry

Jo pokud odpojíš lambdu tak to bude buď stejně (pokud bude špatná) a pokud bude dobrá tak to bude mnohem horší :D :?

a co tedy radíš jinak?

Více
18 roků 8 měsíců zpět #5 od petr1978
Odpověděl petr1978 pro téma Re: Spotřeba!
Výfuk zdělá celkem dost :( Když máš díru ve výfku, sníží se ti odpor ve výfukovém potrubí. Lambda to vyhodnotí jako chudou směs a přidá palivo. Tak klidně vzroste spotřeba i o 3 l na 100. Mám taky 1,6 DOHC a spotřeba je pod 9l přes zimní období.
Taky může být vadná lambda a vyhodnocovat špatně směs. Ale pokud je vadná, tak spotřeba vzroste ukrutně:-(
Vadnou lambdu v podstatě ani nepoznáš, pokud není ůplně odpálená nebo namáš doma tester. A to je celkem problém :cry: D
Zkus připojit na lambdu voltmetr a změřit napětí. Když budeš přidávata ubírat plyn, měloby se měnit napětí.Bohužel ani tak nemáš jistotu, že běží lambda správně:-(
Zkoušel jsi se taky podívat na vzduchový filtr?I ten udělá celkem dost.
Jaké máš volnoběžné otáčky?
Zkus se na tohle všechno podívat, a snad ti to pomůže.

Tipo 1.6 HF Turbo (831B7.046), r.v. 1991 digital, spotřeba kolem 8 l na 100 km:-) Tel: 732 514 955

Více
18 roků 8 měsíců zpět #6 od Augustin
Odpověděl Augustin pro téma Re: Spotřeba!
To je jasne, pokud je vetsi spotreba tak to ma na svedomi lambda sonda. To chce si ji predbezne promerit (navody jsou ulozeny v sekci clanky, nebo download). Pokud chces mit jistotu, zda je problem v lambde, tak zajed na emise a nech si to zmerit, to ti to potvrdi.
Rada jednoducha - zajistit problem, vymenit vadny dil. Nedoporucuji delat nejake mezireseni, stejne se Ti to vrati zpetne.

Universal lambda cca 1500Kc, zivotnost cca 60tis km.

18 roků 8 měsíců zpět #7 od Anonymní
Odpověděl Anonymní pro téma Re: Spotřeba!
Jo, lampda mě taky napadla, ale ta rada s tim vejfukem není od věci, Tipo mám jen krátce a koupil sem ho bez koncovýho dílu vejfuku, teď je tam navařenej z Rencka 19, navíc katalyzátor má bejt plnej filtrů, přes ten můj se díváš jak přes dalekohled...

Více
18 roků 8 měsíců zpět #8 od jirkaR
Odpověděl jirkaR pro téma Re: Spotřeba!
lambda dělá hodně mám 2.0 ie 8v ted jezdím za 8 až 9l předtím snad za 13l :wink:

Fiat Tipo
2.0.Ie Po GO Motoru r.1990 zel.metal

Více
18 roků 8 měsíců zpět #9 od podry

lambda dělá hodně mám 2.0 ie 8v ted jezdím za 8 až 9l předtím snad za 13l :wink:

to znamená,že jsi ji vyměnil,nebo odpojil?

Více
18 roků 8 měsíců zpět #10 od jirkaR
vyměnil stála 2800 neorigo

Fiat Tipo

Více
18 roků 8 měsíců zpět #11 od podry
nová předpokládám.Upřímně řečeno,moc se mi nechce jí kupovat,navíc to nemusí tím být.Myslíš,že diagnostika by mi takovou závadu nahlásila?

Více
18 roků 8 měsíců zpět #12 od jirkaR
no měla by . tak ji zkus proměřit jestli má požadované hodnoty

Fiat Tipo

Více
18 roků 8 měsíců zpět #13 od jirkaR
anebo si tu diagnostiku udělej sám někdo to tu popisoval myslím že je to v sekci downloads :idea:

Fiat Tipo

Více
18 roků 8 měsíců zpět #14 od podry
no popravdě,ani vlastně nevím,jak ji mám změřit?to ji asi musím vyšroubovat?to bude asi problém,protože ji mám už od minulího majitele přivařenou na tvrdo

Více
18 roků 8 měsíců zpět #15 od jirkaR
vyšroubovat né stačí jen odpojit konektor

Fiat Tipo

Vygenerováno za 1.686 sekund