Nestartuje

18 roků 8 měsíců zpět #1 od Anonymní
Nestartuje vytvořil uživatel Anonymní
Mam Fiat Regata 1,5ie a v zime nemam sancu nastartovat musim podlievat benzinom,inac nestartnem a aj tak mi stale zdochina kym sa trochu nezahreje,a taktiez mi vychadza velka spotreba mesto 12-13 , bol som v servise napojili ma riad. jednotku a zistili ze mam vadne cidlo teploty NTC a vadnu lambdu , moze mi odstranenie tychto zavad vyriesit problem alebo to moze byt este dalej.

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
18 roků 8 měsíců zpět #2 od Max-el
Odpověděl Max-el pro téma Re: Nestartuje
Jelikož na obouch závisí množství vstřikovaného paliva, tak si myslím, že výměna bude stačit k další správné funkci.

Obě čidla můžou dávat řídicí jednotce signál, že je motor ohřátý a ta dodává málo paliva. Proto po zahřátí motoru nejsou problémy :wink:

Fiat Tipo 1.8 GTI 3 dveře r.v.12/94
Fiat Stilo 1.9 JTD Multi Wagon r.v.12/05

Více
18 roků 8 měsíců zpět #3 od placatej
Odpověděl placatej pro téma Re: Nestartuje
max má pravdu dělá to hlavně čidlo teploty( ty starty ) pokud nefunguje tak počítač bere teplotu 20 stupňů a davá strašně málo paliva na start

tempra 1,9TDs 1993,66kw

Více
18 roků 8 měsíců zpět #4 od Augustin
Odpověděl Augustin pro téma Re: Nestartuje
hlavni problem bude lambda. Ta si reguluje spravnou smes. Doporucuji vymenit obe dve.

18 roků 8 měsíců zpět #5 od Anonymní
Odpověděl Anonymní pro téma Re: Nestartuje
ty same priciny muzou byt i u naftaka? Mam fiat tipo 1.7D a v ted v zime kdyz je pod nulou startuju treba 5minut :?
Jako duvod mi bylo receno, ze je vybehany motor a ze se ve valci nevytvori dostatecny tlak pro vzniceni..
Jestli je to muze byt lambdou a cidlem teploty na kolik prijde oprava?

Více
18 roků 8 měsíců zpět #6 od placatej
Odpověděl placatej pro téma Re: Nestartuje
u té 1,7 d to nebude čidlama tam to jsou žhavicí svíčky nebo špatné tlaky

tempra 1,9TDs 1993,66kw

Více
18 roků 8 měsíců zpět #7 od Dresik
Odpověděl Dresik pro téma Re: Nestartuje

ty same priciny muzou byt i u naftaka? Mam fiat tipo 1.7D a v ted v zime kdyz je pod nulou startuju treba 5minut :?
Jako duvod mi bylo receno, ze je vybehany motor a ze se ve valci nevytvori dostatecny tlak pro vzniceni..
Jestli je to muze byt lambdou a cidlem teploty na kolik prijde oprava?

No jasný, tam žadná lambda není, nech si změřit tlaky uvidíš na čem jsi..Ale evidentně budou špatné , pokud teda jak bylo řečeno nejsou špatné žhavičky..Další možnost je, že bude špatné to čidlo, které hýbe s bovdenem vedoucím do čerpadla(obdoba sytiče)..Ale zima pomalu končí a tak by se ti mělo startovat už lépe..

AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Lancia Delta HPE HF Turbo
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz
eSHOP-vybavení dílen, nářadí,nástroje.Pište co potřebujete:)

18 roků 8 měsíců zpět #8 od Anonymní
hmm.. pochopil jsem ze lamba je v naftacich.. ?? :(

zhavici svicky jsme promerovali a meli by byt v cajku.. btw. je toto spravny postup? zmerit odpor, ktery musi byt 0 Ohmu na kazde svicce a dale merit jestli do kazde svicky jde napeti 12V po stejne dlouhy cas (myslim, ze kolem 25 vterin nebo taknak..)

s tim cidlem se optam, zatim vubec netusim kde to presne je a jak to vypada :D

pokud jsou spatne ty tlaky - da se s tim neco delat? jinak by to auto pres zimu bylo trochu otravne :cry:

Více
18 roků 8 měsíců zpět #9 od Dresik
Jasný, hlavně ty žhavičky měřit vyndané, resp. neměřit, když jsou zapojené do serie..No pokud jsou špatné tlaky, tak rozdělat motor, vyměnit kroužky...rovnou můžeš udělat plno dalších věcích..
Lambda je u benzínu, podle ní se určuje bohatost směsi. Samo, že jen u stříkaček.
Do čerpadla by měly vést dva bovdeny- jeden je plyn. lanko a to druhé je ten sytič, když je mráz, tak se to v tom čerpadle přestavý na pozici, kdy to dává bohatší směs...když máš nastartováno a hýbneš s tou páčkou, uslyšíš, že se ti zvednou otáčky a změní trochu zvuk..tohle se tady někde myslím už probíralo...

AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz

18 roků 8 měsíců zpět #10 od Anonymní
parada, na to cerpadlo kouknu jestli se tam da neco stelovat.. motor jsem u auta jeste rozdelanej nemel, takze to bude zabava 8)

diky za pomoc

Více
18 roků 8 měsíců zpět #11 od MichalW
Odpověděl MichalW pro téma Re: Nestartuje

parada, na to cerpadlo kouknu jestli se tam da neco stelovat.. motor jsem u auta jeste rozdelanej nemel, takze to bude zabava 8)

diky za pomoc

Jednoznačně máš vyběhaný motor. To ovládání předvstřiku je u 1,7D řešeno bovdenem a táhlem z přístrojovky, je to jak je u benzínu sytič - pod volantem vpravo. Jinak vyměnit pístní kroužky asi moc nepomůže, je třeba udělat výbrus a dát nové písty. Při tomto najdeš spoustu dalších skrytých problémů takže si připrav tak 15000,-Kč. Kdyby jsi měl zájem, mám navíc jedny písty na 1,7D na druhý výbrus (teď nevím ten přesný průměr, musel bych se doma podívat), nové stály 10000,- a dal bych je za 7000,-Kč.

Ale v první řadě zkontroluj ten předvstřik a nech si změřit tlaky. Tam ti řeknou, jestli je to na generálku motoru...

Více
18 roků 8 měsíců zpět #12 od Dresik
Aha, tak já myslel, že ten bovden, už není z kabiny, ale z motoru jako u 1.9..

AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz

Více
18 roků 8 měsíců zpět #13 od csala
Odpověděl csala pro téma Re: Nestartuje

Aha, tak já myslel, že ten bovden, už není z kabiny, ale z motoru jako u 1.9..

Ja mam bowden v kabine pod volantom a taha iba plynovy pedal - je to vlastne rucny plyn. Jasne, ze je to celkom iny motor.

Fiat Croma TDid

Více
18 roků 8 měsíců zpět #14 od Dresik
V tipu ho už nemám, ale v Lancii ano..otáčením se regulují otáčky (pohubuje se pedálem) a vytáhnutím se zapíná ten "sytič"..

AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz

Více
18 roků 8 měsíců zpět #15 od csala
Odpověděl csala pro téma Re: Nestartuje

V tipu ho už nemám, ale v Lancii ano..otáčením se regulují otáčky (pohubuje se pedálem) a vytáhnutím se zapíná ten "sytič"..

A ten sytic co reguluje, nejaky predvstrek?
Ja som za to koliesko tahat este neskusal, iba s nim otacam, asi je to v mojom pripade len rucny plyn.

Fiat Croma TDid

Vygenerováno za 0.501 sekund