Vysoká spotřeba
14 roků 6 měsíců zpět #16
od Funman
Robert
Bývalé: FIAT TIPO 1.6ie DGT DOHC 90ps r.v.90 - zůstane mi v srdci hodně dlouho...
Současné: Mazda 323F BA 1.8i DOHC 16V 85kW 115ps r.v.97 - jezdí fakt dost dobře...
www.fiattipo.net/modules.php?name=gallery2&g2_itemId=22522
Odpověděl Funman pro téma Re: Vysoká spotřeba
No na svém motoru si nic nevybliká. To jde totiž jenom na 1,6 DOHC...a vyblikej si poruchy. návod je tady:
fiattipo.net/modules.php?name=News&file=article&sid=11
Robert
Bývalé: FIAT TIPO 1.6ie DGT DOHC 90ps r.v.90 - zůstane mi v srdci hodně dlouho...
Současné: Mazda 323F BA 1.8i DOHC 16V 85kW 115ps r.v.97 - jezdí fakt dost dobře...
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
14 roků 5 měsíců zpět #17
od libor
Odpověděl libor pro téma Re: Vysoká spotřeba
a mate nekdo nejaky navod jak proměřit čidla na tipu 1,6 66kw, a ještě dotaz jaky je rozdil mezi verzi agt a dgt?
14 roků 5 měsíců zpět #18
od Funman
www.fiattipo.net/modules.php?name=Downlo...ewdownload&cid=7
Jinak hodnoty čidel na 1.6 DOHC jsou tady (třetí shora):
www.fiattipo.net/modules.php?name=Downlo...ewdownload&cid=8
A rozdíl mezi agt a dgt je ten, že:
agt - analogová palubní deska, nebo-li ručičky
dgt - digitální palubní deska
Robert
Odpověděl Funman pro téma Re: Vysoká spotřeba
No nějaký návod na proměření čidel je v článcích (druhý od spodu):a mate nekdo nejaky navod jak proměřit čidla na tipu 1,6 66kw, a ještě dotaz jaky je rozdil mezi verzi agt a dgt?
www.fiattipo.net/modules.php?name=Downlo...ewdownload&cid=7
Jinak hodnoty čidel na 1.6 DOHC jsou tady (třetí shora):
www.fiattipo.net/modules.php?name=Downlo...ewdownload&cid=8
A rozdíl mezi agt a dgt je ten, že:
agt - analogová palubní deska, nebo-li ručičky
dgt - digitální palubní deska
Robert
14 roků 5 měsíců zpět #19
od Ram512
Fiat Tipo 1.4ie ,1989 ,190000 km. STK 5/2012
[/URL
Odpověděl Ram512 pro téma Re: Vysoká spotřeba
někdo z okolí Karviné kdo by se mi mrknul na Tipo a poradil s tou spotřebou?? Zápasím stím taky
Fiat Tipo 1.4ie ,1989 ,190000 km. STK 5/2012
14 roků 5 měsíců zpět #20
od tommy
1.6ie 93"
Odpověděl tommy pro téma Re: Vysoká spotřeba
tak mám to samé tipo 1,6 55kw a mám ten samí problém a řeším ho už rok.
Uplně ta samá závada stejně velká spotřeba a všechny víše popsané věci ok. Diagnostika neukazuje žádný problém na čidlech.
Jediný co mi řikali ve fiatu je to,že to muže být netěsný nebo váznoucí vstřikovací ventyl na saní. Jiný nemám,takže jsem to nezkoušel. Vyměněná lambda,čidlo vzduchu,vody,palivovej filtr,vzduchovej,svíčky,těsnění na svodech. Beze změny!!!
Uplně ta samá závada stejně velká spotřeba a všechny víše popsané věci ok. Diagnostika neukazuje žádný problém na čidlech.
Jediný co mi řikali ve fiatu je to,že to muže být netěsný nebo váznoucí vstřikovací ventyl na saní. Jiný nemám,takže jsem to nezkoušel. Vyměněná lambda,čidlo vzduchu,vody,palivovej filtr,vzduchovej,svíčky,těsnění na svodech. Beze změny!!!
1.6ie 93"
Méně
Více
13 roků 5 měsíců zpět #21
od sivá fiatka
Odpověděl sivá fiatka pro téma Re: Vysoká spotřeba
zdarec milovníci našich talianskych tátošov,potrebuem maly help....taktiež samozrejme ta slavna spotreba,mam 1.4 i.e...druhy krat za posledne dva dni mi došiel benzin. Spotreba mi vychadza na 9,9 - 12,5 litra,čo fakt poteši.. Chybu zatiaľ vidim v teplote,resp. chladení. Cez zimu som ten problem nemal,až teraz sa to začalo. Ručička teploty (motoru myslim) ta mala vedľa "ekonometra" po dvoch kilometroch hned 90 stupňov a potom sa to udržiava už len na cca 100-115 stupňoch... bol by som rad,keby ste mi niekto dali nejaku konštruktivnu radu aby som nemusel isť zaťažovať automechanika
- jumbo
13 roků 5 měsíců zpět #22
od jumbo
Odpověděl jumbo pro téma Re: Vysoká spotřeba
Méně
Více
13 roků 5 měsíců zpět #23
od strouhalik
Odpověděl strouhalik pro téma Re: Vysoká spotřeba
Snad vám to některým pomůže..ja jsem problem se spotřebou konečně vyřešil...Měl sem vadný termostat + čidlo teploty vody...čidlo teploty vody sem odpojil a jezdil sem na nouzak nakej ten den, akorat to nechtělo nastartovat tak sem ho na chvíli zapojil..a jak se malinko zahralo, tak sem ho vypojil a jezdil sem, auutu znatelně klesla spotřeba, jestli si čidlo myslí že má -30, tak to potom krmí, jako tomu bylo u mě..koupil jsem nové čidlo a vypadá to , že to bude ok..i když me to čidlo + termostat stalo 1000korun. Držím palce, snad se to taky nejak vyřeší ...jeste potřebuju pomoct nastavit nejak polohu potenciometru škrtící klapky, nastavil jsem to jen podle ucha, jak mi nejlíp seděly otáčky...takže jestli někdo ví...šup sem s radou.
Vygenerováno za 0.366 sekund