Voda v benálu

Více
18 roků 6 měsíců zpět #16 od Augustin
Odpověděl Augustin pro téma Re: Voda v benálu

Mohl bys mi prosim jeste upresnit kde ten filtr je?jestli mam sundat kolo nebo z kufru?v knizce mam jen ze u 1.4 je dole na podvozku ale dvoulitr tam neni!dík

dvoulitr má filtr na straně spolujezdce před zadní nápravou - je tam takovej plastovej kryt a pod ním je filtr ve tvaru plechovýho válečku...

Na svoji 1,6 mam to taky tak stejne. Mel jsem podobny problem, ale navic mi to delalo to, ze mi kompletne zhasinal motor. Problem byl vyresen, kdyz jsem za 2800Kc koupil nove pal.cerpadlo. To cerpadlo je mozno take odzkouset tak, ze musis premostit kontakty na rele pal.cerpadla, odmontujes hadici na privodu a strcis ji do flasky a meris kolik paliva pritece. Melo by tam byt okolo 1,5l/min, ale nejsem si 100pro jisty (podivej se na starsi prispevky, tam uz se to resilo).
Jinak bych mozna taky zkusil nejaky pripravek na cisteni trysek vstriku (napr. vyrobky STP, cerna lahev 250ml, okolo 130Kc), to by mohlo taky pomoci.

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
18 roků 6 měsíců zpět #17 od petr1978
Odpověděl petr1978 pro téma Re: Voda v benálu

MAm problem!porad mi Tipo 2,0 83kw šileně cuká a už nevím co stím!je to na provaz!ted mi znamej poradil at vypustim benzin a vymenim palivovej filtr ze se tam usazuje voda a ta pry zpusobeje to cukání!nevite jak nejlip benal vypustit?a kde presne je ten palivový filtr?popřípadě co jeste by mohlo byt příčinou toho cukání??Dík moc

Nez vypostíš benzín, zkus tam nalít trochu lihu. Líh váže na sebe vodu a voda jde spolu s lihem do spalování kde normálně shoří. U škodovak se to normálně dělalo.
Na 40 l se dával asi 1 l lihu. Nesmíš tam nalít moc, líh odmašťuje a mohl by jsi poškodit motor.
Aby jsi vypustil benzín, musíš sundat nádrž. Kdyby jsi to čerpal až do dna, asi by se ti zadřelo čerpadlo.

Tipo 1.6 HF Turbo (831B7.046), r.v. 1991 digital, spotřeba kolem 8 l na 100 km:-) Tel: 732 514 955

Více
18 roků 6 měsíců zpět #18 od stiglitz
Odpověděl stiglitz pro téma Re: Voda v benálu
Známej dává deci lihu, kdykoli jede k pumpě, jezdí denně do práce a tejdně bere za pětikilo. Taky říkal že pak nemá problém. Dává se i Velfobin ale nadávají na to...

stiglitz.
/////
TIPO 1.6 i SX, 1993, 55 kW.

Vygenerováno za 0.282 sekund