Cuká a nechce jet

Více
18 roků 5 měsíců zpět #16 od Mattoni
Odpověděl Mattoni pro téma Re: Cuká a nechce jet
Kolik jsem dal za dily... Doufam, ze manzelka nechodi na tohle forum, jinak mam rozvod na krku... :-)
Altik vysel na 8, tlumice asi na 6t., pera byly docela levny asi 2t., za spojku, tyce razeni a praci 8,5t.,vyfuk byl asi za 4t.,pletenec za3t., ramena myslim za 1,5t./ks, homokineticky kloub 2t./ks. Takovy ty filtry apod., to vubec netusim, ale nemyslim, ze by to bylo zasadni.

Zkusim se na to mrknout. Cerpadlo uz cistili a taky nadrz a vstrikovani. Pak to slo a za 3 mesice je to zpet. Myslim, ze se nekde neco uvolnuje, co to zadelava a pak nekam nejde bud benzin nebo vzduch...
Filtry jsou samozrejme novy...

Cuka to skoro pora, na dalnici to nechce jet vic jak 110, coz je des. Dnes rano taky, a to jsem jel mezi 40-60km/h, takze vlastne uz porad. Cim vic jde motor do otacek, tim je to horsi...
M.

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
18 roků 5 měsíců zpět #17 od MichalW
Odpověděl MichalW pro téma Re: Cuká a nechce jet
Je to možná blbost, ale jednou se mi to stalo. Na mém bývalém autě (Talbot Horizon - super kočár :) ) jsme měnili nádrž a hadice k té nádrži jsme dodatečně těsnili nějakým silikonem (nebo čím). Po pár týdnech začalo auto cukat, někdy zdechlo úplně. Vytáhli jsme benzínovou pumpu a byla plná rozmělněného těsnění - ten benzín to rozpouštěl.

V tvém případě to ale asi nebude ono, protože určitě jsi to měl rozdělané několikrát a to bys viděl.

Více
18 roků 5 měsíců zpět #18 od Mattoni
Myslim, ze necim takovym to bude. Kdyz se to vycistilo, tak fiat slapal dobre, ale zhruba tak za 3 mesice se to zase zaneslo. To i kdybych bral super podradny benzin, jako ze nikoliv, tak by tohle nedokazal. Proto si myslim, ze mozna nejaka shnila hadicka, co se droli nebo neco jineho, co se droli, uvolnuje. Nebo jestli se treba v nadrzi muze neco uvolnovat...
M.

Více
18 roků 5 měsíců zpět #19 od Augustin
Odpověděl Augustin pro téma Re: Cuká a nechce jet
A mel jsi to Ty osobne rozdelane, nebo pouze spolehas na praci servisu? Mne jde o to, zda jsi skutecne mel moznost videt v jakem stavu jsou ty jednotlive komponenty - nadrz, paliv. cerpadlo, paliv. hadice, paliv. filtr, regulator tlaku, vstrikovac. TO vsechno Ti to muze ovlivnit.
Osobne si nemyslim, ze pres sitko paliv.cerpadla by Ti neco extremniho mohlo projit, ale chce to videt. Uz jsi zkousel tu vizualni kontrolku prutoku paliva (sundanim hadice od vstrikovani)???

Více
18 roků 5 měsíců zpět #20 od Mattoni
Ja spoleham na praci sveho servisaka - on dela mechanika u Volva, ale fiati jsou jeho osudem. Cela jeho rodina ma fiaty - 2tipa, mareu, scudo a vim ja jaky jeste. O fiatech vi prakticky vsechno a myslim, ze tomu vazne rozumi. Vsechny stare dily mi po vymene vzdycky priveze a ukzuje mi, pokud to jde, co vymenil, takze ja mu verim. Cena za jeho praci je samozrejme uplne jinde nez v beznem servisu. Krome toho je velmi ochotny - kdyz se podelala spojka a ja auto druhy den potreboval, delal na tom pres noc a rano v 5 bylo auto zpet pred barakem!!!
Nezkousel - vytahuji si tady namety, ktere mu predam, proto dekuji za vsechny namety.
M.

Více
18 roků 5 měsíců zpět #21 od Augustin
Odpověděl Augustin pro téma Re: Cuká a nechce jet

Ja spoleham na praci sveho servisaka - on dela mechanika u Volva, ale fiati jsou jeho osudem. Cela jeho rodina ma fiaty - 2tipa, mareu, scudo a vim ja jaky jeste. O fiatech vi prakticky vsechno a myslim, ze tomu vazne rozumi. Vsechny stare dily mi po vymene vzdycky priveze a ukzuje mi, pokud to jde, co vymenil, takze ja mu verim. Cena za jeho praci je samozrejme uplne jinde nez v beznem servisu. Krome toho je velmi ochotny - kdyz se podelala spojka a ja auto druhy den potreboval, delal na tom pres noc a rano v 5 bylo auto zpet pred barakem!!!
Nezkousel - vytahuji si tady namety, ktere mu predam, proto dekuji za vsechny namety.
M.

Okay, takze laboruj dal, mozna na to prijdes.
P.S. Osobne mam takovou zkusenost, ze pokud to nema clovek jako "srdecni zalezitost" nikdy to nebude ono, a co si neosaham sam tomu neverim.
P.S.S. A take se mi 7litru za vyfuk a pletenec zda hodne, to bych nedal (hlavne ty tri litry za ten pletenec).

Více
18 roků 5 měsíců zpět #22 od Mattoni
No, vidim to tak, ze mu dam mesic na odstraneni zavady (jak fiatu, tak servisakovi). Pokud na to neprijde, mam celkem dve moznosti. Fiata prodat nebo koupit nejake jine a udelat z nich jedno lepsi, uz treba novejsi - do kdy se Tipa vyrabely? Otazka je, zda se zavada nebude opakovat...
Ja nejsem auto-mag, jsem ryzi uzivatel, co se deje pod kapotou me celkem nezajima, ale pozaduji od auta 100% spolehlivost. Proto do auta investuju penize, byt se jedna o ztratovou investici. Ale mam radeji drazsi provoz a spolehlivost, nez auto sice levne, ale "nejak" podivne zflikovane...
M.

18 roků 5 měsíců zpět #23 od Anonymní
Odpověděl Anonymní pro téma Re: Cuká a nechce jet
Kdyby jsi zjistil neco novýho ohledne toho cukání tak dej vedet!zajímá me to

Více
18 roků 5 měsíců zpět #24 od petr1978
Odpověděl petr1978 pro téma Re: Cuká a nechce jet

Mam Tipo 1,4ie a potykam se uz pul roku s tim, ze proste cuka pri jizde, jako by se nechce dostat do otacek. Po vymene filtru, cisteni vstrikovani, nadrze a po procistovani takovym sajrajtem na cisteni vstrikovani (prodavaji na pumpach) to prestalo a ted je to tu zase. Vcera jsem jen z ČB do Prahy... Auto proste prestane mit tah, nejde do otacek a kdyz vyradim, proslapnu a zaradim, tak se stane taky pendrek. Muj servisak rika, ze ma pocit, jako by za autem tahnul tezkej prives. Co ted s tim?

V jakém stavu máš lambdu? Neteče ti do motoru olej?
S mpodobným problémem jsem se setkal. Tekl mi do motoru olej přes ventily a zasralo mi to lambdu. Kdyžjsem nalil istič vstřikování, takto na chvíli přestalo ale pak se to objevilo znova. Vyměnil jsem lambdu a vyměnil těsněnídříků naventilech a vše je O.K. :)
Zkussepodívat na to. Zjistíš to nejlépe na svíčkách.
Pak se zkus podívat na hadičky co vedou k rozdelovači a ke kolenu sání.
Můžeš mi více popsa tvstřikovací systm co tam máš?

Tipo 1.6 HF Turbo (831B7.046), r.v. 1991 digital, spotřeba kolem 8 l na 100 km:-) Tel: 732 514 955

Více
18 roků 5 měsíců zpět #25 od reyen
Odpověděl reyen pro téma Re: Cuká a nechce jet
me to tak cuka ale jen pod plnym plynem je to docela neprijemny a uz si nevim rady...

18 roků 5 měsíců zpět #26 od Anonymní
TAK JAK,ZJISTIL SI NĚCO NOVÝHO?DĚLA TI TO FURT? ME TO ZAS ZAČALO!TAK TED BUDU ZKOUSET 1 VEC A TOU TO SNAD BUDE!UVIDÍME

Více
18 roků 5 měsíců zpět #27 od Mattoni
Dnes jde Tipko konecne do servisu, mechanik stonal. Vecer by melo byt zpeta a verim, ze v richtiku. Budu vas informovat. Mat.

18 roků 5 měsíců zpět #28 od Anonymní
JASNÝ URČITĚ NAPIŠ!NO JA MYSLIM ŽE TO MUŽE BYT VODOU V NADRŽI!KAMOŠ MÁ ALFU ROMEO 145 A CUKALO MU TO UPLNE ŠÍLENĚ!NIKDO NEMOHL PŘIJIT ČÍM TO JE A PAK NALIL DO NADRŽE VELFOBIN A JEZDI FURT!KDYŽ ČERPÁ BENAL TAK DO NADRZE NALIJE PANÁKA VELFOBINU A JE TO V POHO!TED TO TAKY BUDU ZKOUŠET.KDYBY TI TO NEPOMOHLO TAKY TO ZKUS!VELFOBIN STOJI PAR KORUN A MAJ HO I NA BENZINKÁCH!

Více
18 roků 5 měsíců zpět #29 od Mattoni
No, takze vcera probehla oprava meho cukajiciho Tipka. Vsechno profoukli, vynemuli hadicku s privodem paliva, vycistili vstrikovani. Ted jezdi jako das, nicmene ted cekame, co to udela. Uz to nekolikrat vypadalo, ze zavada byla odstranena a po nejake dalsi vyjete nadrzi se problem vratil..., mizera...
Pak by prislo na radu vyndani a vymyti nadrze a vymena pumpy, k cemu, jak pevne doufam, nedojde...
Mat.

Více
18 roků 4 měsíců zpět #30 od petr1978
Odpověděl petr1978 pro téma Re: Cuká a nechce jet

No, takze vcera probehla oprava meho cukajiciho Tipka. Vsechno profoukli, vynemuli hadicku s privodem paliva, vycistili vstrikovani. Ted jezdi jako das, nicmene ted cekame, co to udela. Uz to nekolikrat vypadalo, ze zavada byla odstranena a po nejake dalsi vyjete nadrzi se problem vratil..., mizera...
Pak by prislo na radu vyndani a vymyti nadrze a vymena pumpy, k cemu, jak pevne doufam, nedojde...
Mat.

Teď co jsi napsal, to vypadá jako voda v nádrži. Zkus nabrat u jiné benzinky a nalit tam něco.

Tipo 1.6 HF Turbo (831B7.046), r.v. 1991 digital, spotřeba kolem 8 l na 100 km:-) Tel: 732 514 955

Vygenerováno za 0.482 sekund