Uz nevim co dal
Ja si taky myslim!bude se snazit jezdit min a pak se uvidí!!pri kolika otackach tak radis na vyssi kvalt?
Já řadím tak při 2500 otáček. To bohatě stačí. Ten dvoulitr má obrovskou sílu ( 156 N.m není málo i když dnes takového krouťáku dosahujou i zážehový jednaosmičky ) a při přeřazení na vyšší kvalt ti tu váhu utáhne.
Otec má Seata Ibizu. 1.4 16V 55 kW. Tamk de já jedu z dvoulitrem 55 na 4. rychlost ( 2200 ot ) tam on musí jet na trojku a musí ten šestnáctiventil točit. Když si to auto koupil,tak sem mu hned řekl - i když bylo nový,tak ať přeřazuje tak při 3300. Šestnáctiventily se hrozně rádi vytáčí ale u 1.4 máš malý krouťák a musíš řadit víc aby ti ten motor ten vyšší kvalt utáhl.
Já couvám do garáže bez plynu a u Seatu tam musím mít aspoň 1200 ot, aby mi to nescíplo.
Tempra je už bohužel pryč - ale zůstává v mém srdci na věky. Zlatý 2.0 8V.
Nový tel kontakt 774 688 475
mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
I LOVE YOU TEMPRA.
- nyní BMW 525 TDS -
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
- MagicMisel
- Autor tématu
Ja si taky myslim!bude se snazit jezdit min a pak se uvidí!!pri kolika otackach tak radis na vyssi kvalt?
Já řadím tak při 2500 otáček. To bohatě stačí. Ten dvoulitr má obrovskou sílu ( 156 N.m není málo i když dnes takového krouťáku dosahujou i zážehový jednaosmičky ) a při přeřazení na vyšší kvalt ti tu váhu utáhne.
Otec má Seata Ibizu. 1.4 16V 55 kW. Tamk de já jedu z dvoulitrem 55 na 4. rychlost ( 2200 ot ) tam on musí jet na trojku a musí ten šestnáctiventil točit. Když si to auto koupil,tak sem mu hned řekl - i když bylo nový,tak ať přeřazuje tak při 3300. Šestnáctiventily se hrozně rádi vytáčí ale u 1.4 máš malý krouťák a musíš řadit víc aby ti ten motor ten vyšší kvalt utáhl.
Já couvám do garáže bez plynu a u Seatu tam musím mít aspoň 1200 ot, aby mi to nescíplo.
Ok!!tak ja skusim trosku zvolnit!!i kdyz nevim nevim!!je to strasne návykoví!!asi ta spotreba bude fakt tim!

bmw 530i V8 www.ms-auto.cz
- MagicMisel
- Autor tématu
- MagicMisel
- Autor tématu
Chlapy kolik vam to tak zere pri ostrejsi jizde vy co mate motor 2,0 8V??

coupe 2l 16V ... no cement
tipo 2l 8V RIP-> 2l 16V alive
stilo 1.8 16v
156 2.5 V6
bravo HGT 175 alive
"MagicMisel napsal: Ok!!tak ja skusim trosku zvolnit!!i kdyz nevim nevim!!je to strasne návykoví!!asi ta spotreba bude fakt tim!
No jasně. Ta spotřeba je velmi náchylná k omu,jak šlapeš na plyn.

Zkus zvolnit tempo - neříkám aby jsi jezdil pomalu ale zkus zrychlovat pomaleji a motor tolik netoč - zkus do těch třech tisíc a uvidíš. Průměrná spotřeba u 2.0 8VALVE je dle papírů 8.8 l/100 km.
mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
I LOVE YOU TEMPRA.
- nyní BMW 525 TDS -
- MagicMisel
- Autor tématu
"MagicMisel napsal: Ok!!tak ja skusim trosku zvolnit!!i kdyz nevim nevim!!je to strasne návykoví!!asi ta spotreba bude fakt tim!
No jasně. Ta spotřeba je velmi náchylná k omu,jak šlapeš na plyn.![]()
Zkus zvolnit tempo - neříkám aby jsi jezdil pomalu ale zkus zrychlovat pomaleji a motor tolik netoč - zkus do těch třech tisíc a uvidíš. Průměrná spotřeba u 2.0 8VALVE je dle papírů 8.8 l/100 km.
Tak za dnesek mam 60km a ani jeden dilek neubil!!tocim to do tech 3000 aby svitilo economy a zda se to byt dobry!
"MagicMisel napsal: Tak za dnesek mam 60km a ani jeden dilek neubil!!tocim to do tech 3000 aby svitilo economy a zda se to byt dobry!
No jasně. Skus točit motor kolem nejvyššího krouťáku což je u tohoto motoru 156 N.m při 3300 a uvidíš že spotřeba bude kolem těch 9 litrů.
I LOVE YOU TEMPRA.
- nyní BMW 525 TDS -
- MagicMisel
- Autor tématu
"MagicMisel napsal: Tak za dnesek mam 60km a ani jeden dilek neubil!!tocim to do tech 3000 aby svitilo economy a zda se to byt dobry!
No jasně. Skus točit motor kolem nejvyššího krouťáku což je u tohoto motoru 156 N.m při 3300 a uvidíš že spotřeba bude kolem těch 9 litrů.
Doufam že to bude v pohodě!!!potrebuju jezdit a kdybych zas musel dat auto spravit tak by mě šlehlo!!

:
9l
Fiat Tipo
2.0.Ie Po GO Motoru r.1990 zel.metal
- MagicMisel
- Autor tématu
:
9l

- MagicMisel
- Autor tématu

- MagicMisel
- Autor tématu
Na dílky se vykašli.Při kvalitě palivoměrů u Fiat je to jen hodně hrubý orientační údaj.Nádrž má 55 litrů-podle orig.manuálu(r.v. 90).
Na 55 litru to nemuže mít!!když byla skoro prazdna tak sem tam dal 41,5 litru a to už nesvítilo nic!!Jen obcas blikl 1 dílek a to jen kdyz to stalo z kopca!

I LOVE YOU TEMPRA.
- nyní BMW 525 TDS -