Jde opravit cidlo teploty chladici kapaliny? JAK?

Více
18 roků 2 měsíců zpět #1 od sega
Piste,jak se da opravit cidlo teploty chladici kapaliny.

Fiat tipo 1,6 DOHC 66kW r.v.90

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
18 roků 2 měsíců zpět #2 od MagicMisel

Piste,jak se da opravit cidlo teploty chladici kapaliny.

Ja si osobne myslim že tyhle cidla a snimace nelze spravovat!!

bmw 530i V8 www.ms-auto.cz

Více
18 roků 2 měsíců zpět #3 od andreapipo
Odpověděl andreapipo pro téma Oprava čidla
Proč řešíš takovéhle věci, kup si nové, stojí pár korun. :)

andreapipo
Fiat TIPO 1.4 DGT cat. i.e., r. v. 1990, 185.000 km, 6,9
l/100 km.

Více
18 roků 2 měsíců zpět #4 od pavelZet
já bych to opravil. jen jestli to potřebuješ hned, možná by to šlo vyleštit, aby bylo přesnější.

F Tipo 1.6 i.e., rv. 94

Více
18 roků 2 měsíců zpět #5 od Augustin

já bych to opravil. jen jestli to potřebuješ hned, možná by to šlo vyleštit, aby bylo přesnější.

Jak chces "lestit" spaleny termistor??? :o Vylestit si muzes tak leda kapotu na aute. :wink:

Více
18 roků 2 měsíců zpět #6 od sega
A myslite ze to cidlo teploty chladici kapaliny by mohlo mit vliv na ty otacky?? A JAK zjistim, ze je v prdeli...

Více
18 roků 2 měsíců zpět #7 od Augustin

A myslite ze to cidlo teploty chladici kapaliny by mohlo mit vliv na ty otacky?? A JAK zjistim, ze je v prdeli...

To urcite. Zjisti to vyblikanim kodu, to je jedna z mala vyhod toho hybrida (samodiagnostika - popis v clancich).

Více
18 roků 2 měsíců zpět #8 od sega
No to jsem prave vyblikal,ale neda se to zjistit nejakym promerenim? Nerad bych to vymenil a delalo to dal. Muze to mit vubec vliv na ty otacky??

Více
18 roků 2 měsíců zpět #9 od Augustin

No to jsem prave vyblikal,ale neda se to zjistit nejakym promerenim? Nerad bych to vymenil a delalo to dal. Muze to mit vubec vliv na ty otacky??

Uz jsem napsal, ze urcite ma. Ma to vliv na otacky. Zjistit to muzes promerenim (odpor se musi pravidelne menit, pri zmene teploty (teplota jde nahoru odpor dolu, a naopak). Pokud je to mrtve, tak shanej nove.

Více
18 roků 2 měsíců zpět #10 od sega
DOTAZ...kolik ma mit cidlo teploty chladici kapaliny odpor pri studenym motoru??? Ja mam asi 220-230 ohmu... na 1,6 DOHC

Více
18 roků 2 měsíců zpět #11 od sega
A jeste jeden dotaz...Kolik ma jit privod k tomu cidlu teploty chlad. kap. na dohc? Je mozny ze by tam slo pres 12V???

Více
18 roků 2 měsíců zpět #12 od Augustin

A jeste jeden dotaz...Kolik ma jit privod k tomu cidlu teploty chlad. kap. na dohc? Je mozny ze by tam slo pres 12V???

Co si pamatuji, tak by tam melo byt 5V (standartne z ECU), urcite ne 12V primo z baterie.
Tech 230Ohm se mi taky jevi dost malo, melo by tam byt desetkrat tolik (tech 200Ohm, tam ma byt pri 80-90°C). Muzes vyzkouset tam dat nejaky predradny odpor 2-3kOhm - napajet na na kontakty, tak muzes vyzkouset, jestli to funguje a nehazi to chyby, pokud se to osvedci, pak kup nove).
Btw meni se ten odpor pri zmene teploty, kdyz jej ve vode ohrivas a pak ochlazujes???

Více
18 roků 2 měsíců zpět #13 od sega
Nechapu to jak jsi napsal jak to mam vyzkouset...Do tech kontaktu mi jde urcite 12V, asi 12,35V a vic...Tech 5V mi jde k cidlu teploty nasaveneho vzduch,to jse i cetl,ale o tomlhe cidle prave nevim. Ten odpor nevim jestli merim spravne,co mam nastavit na to multimetru???Merim to primo na aute. Proste kdyz prilozim ty kontakty od multimetru na to cidlo,tak mi to ma ukazat kolik?

Více
18 roků 2 měsíců zpět #14 od sega
Tak tam ma byt opravdu jen 5V...Nevis cim by to bylo??? Nespis ridici jednotkou ne??? pri 20°C tam ma byt 2000-3000 ohmu a pri 90°C 200-300 ohmu...Mam diagnostiku....jsem si vzpomel. :oops: ale to cidlo bude nejspis tak v pr....

Více
18 roků 2 měsíců zpět #15 od sega
prosim te nemas ICQ??? moje je: 212390345

Vygenerováno za 0.590 sekund