Jde opravit cidlo teploty chladici kapaliny? JAK?

Více
18 roků 2 měsíců zpět #16 od vejvy.f
odpor čidla měř, když máš odpojenej drát od čidla!!!
A napětí naopak, to musíš měřit na čidle s připojenym drátem!!
Jasný??

Jinak nový čidlo stojí cca 200kč

FIAT TIPO 1.9TD, FIAT PUNTO 1.7TD, PUNTO S 1.1 , PUNTO 1.2 60SX, Lancia kappa SW 2.4i

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
18 roků 2 měsíců zpět #17 od petr1978
Tak to mě poser :? Originál čidlo do 1.6 DOHC SPI jsem sháněl asi 3 měsíce. Sehnal jsem podobné ale neběhalo jak má. Taky mě stálo 500, což je o hodně vísc něž těch 200. Nakonec jsem si musel čidlo opravit.
5íkam na rovinu, že to jde a není to nijak složité. TNC prvek co je v čidle mě stál 20 kč a pryskiřice 60 kaček. Čidlo běhá v pohodě :D

Tipo 1.6 HF Turbo (831B7.046), r.v. 1991 digital, spotřeba kolem 8 l na 100 km:-) Tel: 732 514 955

Více
17 roků 10 měsíců zpět #18 od Vali
Mám na vás dotaz ohledně měření toho odporu na čidle, jak vzduchu, tak vody... v knížce pro skauty (jak tady kdosi psal, což jsem se pobavil) psali dva pravé krajní kontakty vedle sebe, tady na foru jsem někde četl, že je to špatně či co a že se odpor měří na krajních protilehlých kontaktech. Já to minule měřil tak i tak, no a nesmysl mi to připadal v obojích případech (hodnoty, co to ukazovalo). každopádně jedna možnost je správná, kdo mi poradí, ať měřím na jisto :roll: :roll:

Co se týče těch napětí, tak na vzduch je cca 5V a voda 12V???? Jak jsem to tu pročítal, už v tom mám hokej. :(
Díky moc za rady :wink:

Fiat Tipo 1.6 i.e. , 1990, černá barva,
prej 130 000km...což už vím, že nejní pravda
Ale šlechtím ,co se dá, přirostl k srdci mrška
fiattipo.net/modules/gallery2/main.php?g2_itemId=651

Více
17 roků 10 měsíců zpět #19 od Vali
Tak jaké kontakty měřit už vím, změřil jsem zatím jen čidlo na vzduch, při venkovní teplotě cca 10 stupňů mi to ukazuje něco přes 10 000 ohmů, což se mi zdý docela dost. Ale nějak nemůžu pořád najít kontakt čidla vody, ať koukám do motoru jak koukám, prostě nevidím :( Kdyžtak udělám foto, ale podle popisu v článku ho najít nemůžu, podle fotek umístění v jak na to taky ne, už jsem z toho blázen, mám to tam nějak vše naopak.. kdyžtak pisněte nějak podrobněji, kde ho najdu... díky. Má mí taky 4 kontaktovej konektor jako čidlo na vzduch? :roll:

Více
17 roků 10 měsíců zpět #20 od Augustin

Tak jaké kontakty měřit už vím, změřil jsem zatím jen čidlo na vzduch, při venkovní teplotě cca 10 stupňů mi to ukazuje něco přes 10 000 ohmů, což se mi zdý docela dost. Ale nějak nemůžu pořád najít kontakt čidla vody, ať koukám do motoru jak koukám, prostě nevidím :( Kdyžtak udělám foto, ale podle popisu v článku ho najít nemůžu, podle fotek umístění v jak na to taky ne, už jsem z toho blázen, mám to tam nějak vše naopak.. kdyžtak pisněte nějak podrobněji, kde ho najdu... díky. Má mí taky 4 kontaktovej konektor jako čidlo na vzduch? :roll:

Prosim Te rekni mi co vubec chces zmerit. Ty cidla maji pouze kontakty dva, zadne jine.
Cidlo vzduchu mas mit (pokud je to OHC) ve vstrikovani umistene nahore. Pokud mas DOHC, tak je pod mechanismem plynoveho lanka.
Cidlo vody je umisteno zespodu na sacim potrubi (na strane vody), kdyz sahnes pod saci potrubi, tak je umisteno ve stredni casti. Ma konektor ve tvaru hribu.

Více
17 roků 10 měsíců zpět #21 od Vali
No čidlo vzduchu jsem našel bezpečně, to jsem měl už předtím změřené,přeměřil jsem to znovu - dává to úplné nesmysly, nejde změřit hodnota, jde do nekonečna, takže tohle je KO. Na vodu jsem už taky našel, alespoň myslím :lol: Já jsem teda měřil čidlo na hlavě válců, tak je to napsané i v knize..
Jsi psal:
Cidlo vody je umisteno zespodu na sacim potrubi (na strane vody), kdyz sahnes pod saci potrubi, tak je umisteno ve stredni casti.... no tak podle toho, jak jsi to napsal, jsem asi měřil něco jiného :lol:
Ale spíš jsem v tom předcházejícím příspěvku to nešikovně napsal. Tak snad jsem měřil správný čidlo i hodnotově to odpovídá, jinak už nevím, nic jiného tam snad už není :D (mám OHC)

Více
17 roků 10 měsíců zpět #22 od Augustin

No čidlo vzduchu jsem našel bezpečně, to jsem měl už předtím změřené,přeměřil jsem to znovu - dává to úplné nesmysly, nejde změřit hodnota, jde do nekonečna, takže tohle je KO. Na vodu jsem už taky našel, alespoň myslím :lol: Já jsem teda měřil čidlo na hlavě válců, tak je to napsané i v knize..
Jsi psal:
Cidlo vody je umisteno zespodu na sacim potrubi (na strane vody), kdyz sahnes pod saci potrubi, tak je umisteno ve stredni casti.... no tak podle toho, jak jsi to napsal, jsem asi měřil něco jiného :lol:
Ale spíš jsem v tom předcházejícím příspěvku to nešikovně napsal. Tak snad jsem měřil správný čidlo i hodnotově to odpovídá, jinak už nevím, nic jiného tam snad už není :D (mám OHC)

No to poznas spolehlive podle toho konektoru - ma tvar hribu (takovy spravny pravak z profilu :D ).
Btw na hlave valcu je jednodrat. cidlo pro palubovku a na termostatu dvojdrat pro sytic.

Více
17 roků 10 měsíců zpět #23 od Vali
no já už asi vím, co myslíš, to bude ta jediná věc, co jsem schválně fotil, že jsem nevěděl, co to je :lol: Upravím to a pošlu foto, za chvilku a bude jasno, praváka jsem asi našel :wink:

Více
17 roků 10 měsíců zpět #24 od Vali
Tak jsem pochopil nakonec i tu galerii :D tak tady se snad už konečně domluvíme praváka je tam vidět, to je to, o čem jsi mluvil. Blbý dotaz, co je to šedé které je vpravo od hříbku?? Čidlo vody je zapouzdřené přímo v hříbku předpokládám, ptám se asi blbě, ale snad už v tom budu mít jasno :wink: Díky moc
fiattipo.net/modules/gallery2/v/club_car...li/P1030140.JPG.html

Více
17 roků 10 měsíců zpět #25 od Augustin

Tak jsem pochopil nakonec i tu galerii :D tak tady se snad už konečně domluvíme praváka je tam vidět, to je to, o čem jsi mluvil. Blbý dotaz, co je to šedé které je vpravo od hříbku?? Čidlo vody je zapouzdřené přímo v hříbku předpokládám, ptám se asi blbě, ale snad už v tom budu mít jasno :wink: Díky moc
fiattipo.net/modules/gallery2/v/club_car...li/P1030140.JPG.html

Pockej to se asi nechapeme. Ten konektor, resp. otvor pro pripojeni je ve tvaru hribu :!: (kdyz se na to cidlo podivas shora). Je jen skoda, ze nemam digi fotak, abych Ti to vyfotil, ten plast toho konektoru by mel byt hnedy.
Samotne cidlo vypada jako ampulka se zavitem a konektorem.

Více
17 roků 10 měsíců zpět #26 od Vali
No připadám si jak blbec, ale co už. No a co je tedy to na té fotce?? ten konektor a ta šedá krabička, nevíš??
Chtěl jsem se ještě zeptat na to čidlo na termostatu, jak jsi říkal, ale pochybuju, že ho najdu, když nejsem schopen najít to na vodu :( Já dneska koukal na termostat, chci ho měnit,ale žádnej konektor jsem nepohledal.

Jediný co mě napadá, tak že by sis uložil tu fotku z toho alba fiattipo.net/modules/gallery2/v/club_car...li/P1030140.JPG.html
k sobě je tam pohled na celej mot. prostor né úplně celej no lepší momentálně nemám u sebe leda zítra, v malování nebo něčem takovým udělal tečku a posla mi to na email, třeba to pak pochopím konečně, kdybys byl tak hodnej :oops:

Vygenerováno za 0.459 sekund