dekarbonizace

Více
18 roků 1 měsíc zpět #31 od michal_tipar
Odpověděl michal_tipar pro téma Re: dekarbonizace
chlapy kolik je tak tlak ve válcích??? Já mám takový pocit, že se tu psalo něco o 10 - 13 atmosférách... Máme v práci komprasor co tlačí 30 atmosfér a rozhodně do něj nejde sušený vzduch, pokud by dokázal rozložit vodu (která tam vždycky bude...) na vodík a kysklík, tak už tu s váma dávno nepovídám a lítám si někde po okolí :lol:
Vodík se z vody vytváří elektrolyticky nebo katalyticky nikoli termicky. Víc to nebudu rozpitvávat...
Jedině co by mohlo mít vliv, tak přehřátá pára, která se tam tvoří :idea: ve větší míře než při spalování benzínu a tomu stejně nevěřím... :wink:

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
18 roků 1 měsíc zpět #32 od csala
Odpověděl csala pro téma Re: dekarbonizace

Fiat Croma TDid

Více
18 roků 1 měsíc zpět #33 od petr1978
Odpověděl petr1978 pro téma Re: dekarbonizace

chlapy kolik je tak tlak ve válcích??? Já mám takový pocit, že se tu psalo něco o 10 - 13 atmosférách... Máme v práci komprasor co tlačí 30 atmosfér a rozhodně do něj nejde sušený vzduch, pokud by dokázal rozložit vodu (která tam vždycky bude...) na vodík a kysklík, tak už tu s váma dávno nepovídám a lítám si někde po okolí :lol:
Vodík se z vody vytváří elektrolyticky nebo katalyticky nikoli termicky. Víc to nebudu rozpitvávat...
Jedině co by mohlo mít vliv, tak přehřátá pára, která se tam tvoří :idea: ve větší míře než při spalování benzínu a tomu stejně nevěřím... :wink:

Jenomže, ten tlak 13 atm je kompresní tlak při nízkých otáčkách. Pracovní tlak je mnohem vyžší. Jak to přesně funguje s tou přídavnou forsáží to fakt nevím. Jen se to používalo u letadel a opravdu to nebylo kvůli chlazení.

Tipo 1.6 HF Turbo (831B7.046), r.v. 1991 digital, spotřeba kolem 8 l na 100 km:-) Tel: 732 514 955

Více
17 roků 8 měsíců zpět #34 od Eda_46
Odpověděl Eda_46 pro téma Re: dekarbonizace
Po přečteni tohoto tématu sem se docela i zasmal :D .Ale muzu vam řict že ta dekarbonizace pomoci vody neni žadnej výmysl a opravdu to funguje!!! ja to vim na vlastnim autě jsem to zkoušel! A jestli se nekdo bojite lejt si do auta vodu tak se nebojte fakt to funguje... Jo a jestli mi nevěřite tak tu mam takovej jeden dukaz. Když sem měl spatny tesneni pod hlavou a žralo mi to vodu z chlazeni, tak když sem to těsneni potom měnil tak ten jeden valec co mi tu vodu žral tak byl fakt dost huste vyblejskanej a ty ostatni tři byli černy od karbonu...! tak takova je moje zkušenost a věřte že to opravdu funguje na autě si tim nic nezničite ale spíš mu pomužete... 8)

Vygenerováno za 0.333 sekund