Jak zahřát motor

Více
18 roků 2 týdnů zpět #1 od jirkaR
Jak zahřát motor vytvořil uživatel jirkaR
Mám dotaz minulý týden jsem jel když bylo tak cca -5C a auto se mi zahřálo až po 20km na 50C myslel jsem že špatně ukazuje čidlo a tak jsem sáhnul na měrku a on ten olej byl skutečně jenom vlahej a navíc jsem jel celou dobu mna sytič co s tím? Mám dát na masku nějaký karton? :?:

Fiat Tipo
2.0.Ie Po GO Motoru r.1990 zel.metal

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
18 roků 2 týdnů zpět #2 od čenda
Odpověděl čenda pro téma Re: Jak zahřát motor
Buď:
a) nezapínej topení, dokud se to neohřeje na aspoň 70 °C, nebo
b) vyměň termostat.

1.4 i.e. 1992
Punto 55 1996
Lasciate mi cantare...

Více
18 roků 2 týdnů zpět #3 od jirkaR
Odpověděl jirkaR pro téma Re: Jak zahřát motor
jakej vliv na to má termostat?

Fiat Tipo

Více
18 roků 2 týdnů zpět #4 od čenda
Odpověděl čenda pro téma Re: Jak zahřát motor
Může uvíznout v otevřené poloze, takže už od nastartování přepouští vodu do chladiče místo nejdřív do malého okruhu.

1.4 i.e. 1992
Punto 55 1996
Lasciate mi cantare...

Více
18 roků 2 týdnů zpět #5 od jirkaR
aha no topení zapínám vždycky dřív dík za info

Fiat Tipo

Více
18 roků 2 týdnů zpět #6 od jirkaR

Může uvíznout v otevřené poloze, takže už od nastartování přepouští vodu do chladiče místo nejdřív do malého okruhu.

zkusími ten termostat jinak díky ještě jednou vůbec jsem nevěděl že existují dva okruhy :roll:

Fiat Tipo

Více
18 roků 2 týdnů zpět #7 od lacc
Odpověděl lacc pro téma Re: Jak zahřát motor
Kým nie je voda zohriata na 90st., koluje len medzi motorom a kúrením, nejde do chladiča. Po dosiahnutí 90st sa termostat otvorí a pustí vodu už aj do chladiča. Pekne to vidno na ukazovateli teploty, po dosiahnutí 90st. ručička prudko klesne dole - do motora sa začína dostávať studená voda z chladiča ktorú vytláča horúca voda z motora. A už sa to krúti dookola
:D

Tempra 1.6i 57kW 1992

Více
18 roků 2 týdnů zpět #8 od temprař
Odpověděl temprař pro téma Re: Jak zahřát motor

Mám dotaz minulý týden jsem jel když bylo tak cca -5C a auto se mi zahřálo až po 20km na 50C myslel jsem že špatně ukazuje čidlo a tak jsem sáhnul na měrku a on ten olej byl skutečně jenom vlahej a navíc jsem jel celou dobu mna sytič co s tím? Mám dát na masku nějaký karton? :?:

Měl jsem to na mé Tempře též 2.0 i.e. V zimě to netopilo a motor i po 10 km držel "sytičový" otáčky. Dal jsem ho do servisu a tam mi vyměnili termostat a sytič padl a točil na volnoběh opět 800 rpm a topení přímo pálilo. Dle mne to bude tím termikem. Držím palečky :god:

Tempra je už bohužel pryč - ale zůstává v mém srdci na věky. Zlatý 2.0 8V.
Nový tel kontakt 774 688 475
mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
I LOVE YOU TEMPRA.
- nyní BMW 525 TDS -

Více
18 roků 2 týdnů zpět #9 od jirkaR
díky za radu vypadá to na termostat

Fiat Tipo

Více
18 roků 2 týdnů zpět #10 od Shovel
Odpověděl Shovel pro téma Re: Jak zahřát motor
Mam podobny problem, motor ohreju tak za 3-4 km (kdyz je venku kolem nuly), ale pride me divny, ze me teplomer chl. kapaliny pri zahratem motoru ukazuje docela dost pod 90°C. Ale nemyslim si ze by ukazoval spatne, protoze kdyz me sepne vetrak, tak ukazuje spravnou teplotu (podle knihy Jak na to...) :?

Fiat Tipo 1.4 i.e. AGT, r.v. 1991, najeto přes 145 tis.

Více
18 roků 2 týdnů zpět #11 od Augustin
Odpověděl Augustin pro téma Re: Jak zahřát motor

20km je hoooodne moc velka vzdalenost. Mne se to ohreje na provozni teplotu po cca 3km (nez dojizdim do prace-3,5km).
Je to urcite ten termostat, zrejme se zasekl a je stale otevreny - bud vymenit (cca 500Kc) nebo opravit a poradne prozkouset v hrnci s vodou (chladit-ohrivat).

Více
18 roků 2 týdnů zpět #12 od JohnnyTD-GT
Odpověděl JohnnyTD-GT pro téma Re: Jak zahřát motor
Tak zjistit jestli je to termostat neni problem, staci kdyz je tam asi 70°C sahnout na chladic a ten nesmi bejt teplej.

Fiat Tipo 1.9TD granturismo

Více
18 roků 2 týdnů zpět #13 od tommy
Odpověděl tommy pro téma Re: Jak zahřát motor
po 3,5km jo? ja teda mam motor na 87 tak 10km, termostat mam jiz druhy a chova se to porad stejne,myslim,ze je to ok

1.6ie 93"

Více
18 roků 2 týdnů zpět #14 od Honza
Odpověděl Honza pro téma Re: Jak zahřát motor
během půlkilometru mi začíná motor vlažit v celkem velkým mrazu po 2-5km je motor ohřátej celej..krom teda si olejový náplně..

coupe 2l 16V ... no cement
tipo 2l 8V RIP-> 2l 16V alive
stilo 1.8 16v
156 2.5 V6
bravo HGT 175 alive

Více
18 roků 1 týden zpět #15 od Augustin
Odpověděl Augustin pro téma Re: Jak zahřát motor

po 3,5km jo? ja teda mam motor na 87 tak 10km, termostat mam jiz druhy a chova se to porad stejne,myslim,ze je to ok

A jaky mas ten termostat? Ja jsem kupoval origo Behr, ktery ma i gumove tesneni. Ptam se, protoze v tom starem Tipku byl termostat bez gumoveho tesneni na dosedaci plose - pouze tesnilo kov-kov (takze stale to propoustelo - byl to nejaky neorigo dil. :wink:

Vygenerováno za 0.475 sekund