Záhada se spotřebou

Více
17 roků 7 měsíců zpět #1 od Ondas
Záhada se spotřebou vytvořil uživatel Ondas
Ahoj mam velkou závadu a nevim co to je. Tipo sem si koupil nedavno a strašně auto žere cca 14l na 100km.A zajímavý je že když se tam natankuje a jede tak se dost ujede ale stejně je to málo na tolik litrů.Když tam natankuju a stojí to den tak je to okamžitě pryč.Nikde to neteče jedině by to teklo za jízdy příde mi že to žere jak tank.Prosím o radu co by to mohlo být.Budu to napojovat na počítač ale nevěřim že to najde stane se že nic nenajde a tak mi nic nezbyde než to najít mechanicky.Může to být termostatem motor se totiž neohřeje nani na 90 možná na 30 proto ho kupuju nový ale nejsem si jist že je to ta příčina.

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
17 roků 7 měsíců zpět #2 od Vali
Odpověděl Vali pro téma Re: Záhada se spotřebou
Ahoj, no tak pokud máš tak velkou spotřebu, určitě to nebude jen jednou věcí, já se spotřebou hodně bojoval a snad už dobojoval, teď doměřuju. A měnil jsem všechna čidla, lambda a termostat. Je toho moc, čím to může být, na počítač to ani nedávej, mi na nic nepřišli, pokud to teda nemáš zdarma a raději si přečti příspěvky,co tady jsou, stačí si to projít, je tam toho hodně a nemusíš příště zakládat nové téma. Krom toho nepíšeš,co máš za motor??? Stříkačka či karbec. Určitě si projdi ty příspěvky, opravdu tam toho je hodně napsanýho a pomůže to, nebo určitě navede :wink:

Fiat Tipo 1.6 i.e. , 1990, černá barva,
prej 130 000km...což už vím, že nejní pravda
Ale šlechtím ,co se dá, přirostl k srdci mrška
fiattipo.net/modules/gallery2/main.php?g2_itemId=651

Více
17 roků 7 měsíců zpět #3 od temprař
Odpověděl temprař pro téma Re: Záhada se spotřebou
za prvý,jaký máš otáčky teplého a studeného motoru,za druhý jakou máš provozní teplotu. tyto dotazy patří k termostatu.
pak zjisti,kolik voltů ti dává lambda-je to taková trubička vedoucí z výfuku - vedou s ní vodiče. Nebo spíš se zeptám tak . měnil jsi ji nebo ne ?

Tempra je už bohužel pryč - ale zůstává v mém srdci na věky. Zlatý 2.0 8V.
Nový tel kontakt 774 688 475
mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
I LOVE YOU TEMPRA.
- nyní BMW 525 TDS -

Více
17 roků 7 měsíců zpět #4 od Ondas
Odpověděl Ondas pro téma Re: Záhada se spotřebou
neohřeje se to podle ukazatele termostat je špatnej v pondělí ho budu měnit.Ale to tu spotřebu tolik neovlivní studenej motor možná litr ale ne tolik.Otáčky to má tak 800-900 za studena za tepla nějak nevym sem stim moc nejezdil ale myslim že stejně.Lamdu sem neměnil mam to zatim krátce.

Více
17 roků 7 měsíců zpět #5 od jirkaR
Odpověděl jirkaR pro téma Re: Záhada se spotřebou

neohřeje se to podle ukazatele termostat je špatnej v pondělí ho budu měnit.Ale to tu spotřebu tolik neovlivní studenej motor možná litr ale ne tolik.Otáčky to má tak 800-900 za studena za tepla nějak nevym sem stim moc nejezdil ale myslim že stejně.Lamdu sem neměnil mam to zatim krátce.

+

termostt opravdu nemá takovej vliv otáčky za studena by měli být tak okolo 1200 - 1000 za tepla 800

Fiat Tipo
2.0.Ie Po GO Motoru r.1990 zel.metal

Více
17 roků 7 měsíců zpět #6 od temprař
tak to bude ta lambda - dle méh názoru určitě

mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
I LOVE YOU TEMPRA.
- nyní BMW 525 TDS -

Více
17 roků 7 měsíců zpět #7 od renekovac
Odpověděl renekovac pro téma Re: Záhada se spotřebou
no prrr...ze termostat nemaaa vpliv???mne na crome ,na dialnicy papka do 17L/100 a teplota max.60C..uz si s tym nevim rady.bud ten motor ma mat prec teplotu 75 C,

Fiat Tempra 1.6 SW-ie/56kW/vyr.1992 OHC-3.4.2007 som ju pohladil naposledy,odviezli si ju na slovensko..,Fiat Croma 2.0 i.e S-DOHC.r.v.94/7.max.som este neskusal,az po kontrole v servyse..

Více
17 roků 7 měsíců zpět #8 od temprař
no tak to je dost těch 17 litrů na 100. nemáš v háji lambdu anebo ten termik. A jestli máš termik nový tak ho asi nemáš dobře usazený anebo utěsněný - protíká ti skrz něj voda a nezahřeje se to. provozní teplota má být kolem těch 80 - 85 stupňů.

I LOVE YOU TEMPRA.
- nyní BMW 525 TDS -

Více
17 roků 7 měsíců zpět #9 od Ondas
jestli je to lamda se dozvym v tejdnu budu to proměřovat.Ale do motoru jde hodně paliva protože když se sešlápne plyn tak se to zahltí a kdybych nechal nohu na plynu tak to chcípne musí se pozvolna nestíhá to spalovat.Skoušeli jsme sundat filt a koukat kolik to tam roztřikuje paliva a nijak extra mi to nepříde ale říkám jen mi to nepříde. Když motor běží je cítit benzin

Více
17 roků 7 měsíců zpět #10 od čenda
Odpověděl čenda pro téma Re: Záhada se spotřebou
Ondas, především ujasni, jestli máš i.e. nebo karbec.
A o tom, že termostat ovlivňuje spotřebu, netřeba diskutovat. Na Unu mi po výměně propouštějícího termostatu klesla o skoro 2l :D

1.4 i.e. 1992
Punto 55 1996
Lasciate mi cantare...

Více
17 roků 7 měsíců zpět #11 od Ondas
Mam 1,4 i.e jednobod. stříkačka.

Více
17 roků 7 měsíců zpět #12 od slasticek
Odpověděl slasticek pro téma Re: Záhada se spotřebou
zdravim...mozna blba pripominka ale me to delalo neco podobneho - kdyz jsem stal tak nic a kdyz jsem jel tak spotreba neco okolo 13 litru a smrdelo to vsude okolo....vysledek....praskla hadicka mezi nadrzi a motorem...pri stani nic ale jak se nastartuje tak to kapalo dost nechutne hodne.... zkus treba i toto ...jen nastartovat a nechat to na miste bezet a pak se podivat pod auto... nemusi to byt jen to ale muze.... a za tu minutu to stoji omrknout

Fiat Tempra 1.6, r.v. 91

Více
17 roků 7 měsíců zpět #13 od Ondas
Nic mi nekape skusil jsem odpojit lamdu jelo to v pohodě necukalo netrhalo.Pak sem to nechal odstát asi 1hodinu přišel že jedu to spravovat okamžitě otáčky vyskočily na 2200 myslel sem že asi sitič či co nic furt na volnoběh tolik tak jsem tu lamdu tam spět zapnul beze změny a konec dojel sem sežralo mi to veškerej benzín a táh sem to dom na laně fakt už netušim co to.Jestli fakt je to ta lamda či co.Sem ji zkoušel proměřovat ukázala mi odpor 4,8 a napětí nic neukazovalo.

Více
17 roků 7 měsíců zpět #14 od petr1978
Odpověděl petr1978 pro téma Re: Záhada se spotřebou
Tak termostat, má obrovský vliv na spotřebu!
Motor pořád běhá na sytič a spotřeba je o dost nahoru. Navíc brzo odrovnáš lambdu, protože směs je bohatá a ucpe ji:-(

Tipo 1.6 HF Turbo (831B7.046), r.v. 1991 digital, spotřeba kolem 8 l na 100 km:-) Tel: 732 514 955

Více
17 roků 7 měsíců zpět #15 od Ondas
No termostat má taky na to vliv ale když auto jede na sitič mělo by mít vyší otáčky ne??ane kolem 800.jinak pak uvidim až ho vyměnim co to bude dělat.A sem proměřoval lamdu a čet článek a pokud napětí je nula a já mam nula tak prej je v ní zkrat. A ještě výfukový potrubí je silně zadělaný sazy co tohle zapříčiňuje??

Vygenerováno za 0.459 sekund