Olej

• TripleX
17 roků 7 měsíců zpět #16 od TripleX
Odpověděl TripleX pro téma Re: olej

A este jedna vec, 10W - 40 nie je vsetko co treba pozerat na flasi oleja. Ale aj tzv. vykonovu triedu a vhodnost pre bezin alebo naftu.
Napr SJ/CF. Prvy udaj je o vhodnosti pre benzin a druhy pre naftu. Pismeno za S-kom a C-eckom je trieda. Cim vyssie v abecede tym lepsi olej....
Ale s vyrobcami oleja, ktori niekto preferuje , je ako s pneumatikami na aute. Osobny nazor....

10W-40 som samozrejme uviedol iba aby vedeli vsetci co to je za olej ...
Inak praskol by som tam aj plnu syntetiku ale zial hovori sa ked to nejazdilo pred tym na plnu syntetiku nie je vhodne ju tam davat ...

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

• TripleX
17 roků 7 měsíců zpět #17 od TripleX
Odpověděl TripleX pro téma Re: olej

A este jedna vec, 10W - 40 nie je vsetko co treba pozerat na flasi oleja. Ale aj tzv. vykonovu triedu a vhodnost pre bezin alebo naftu.
Napr SJ/CF. Prvy udaj je o vhodnosti pre benzin a druhy pre naftu. Pismeno za S-kom a C-eckom je trieda. Cim vyssie v abecede tym lepsi olej....
Ale s vyrobcami oleja, ktori niekto preferuje , je ako s pneumatikami na aute. Osobny nazor....

10W-40 som samozrejme uviedol iba aby vedeli vsetci co to je za olej ...
Inak praskol by som tam aj plnu syntetiku ale zial hovori sa ked to nejazdilo pred tym na plnu syntetiku nie je vhodne ju tam davat ...

Este ma napadlo ale MADIT nie je slovensky vyrobok viz etiketa :(

Více
17 roků 7 měsíců zpět #18 od tomakecTD
Odpověděl tomakecTD pro téma Re: Olej
ja mam v tipku olej 10w40 mam 1,7D :oops: :D

tomakecTD
Fiat Tipo 1,7D 1988, 94 dovoz Italie,socket edition(interiér z 1.4 i.e 92)Felicia 1.3LXi,Forman 1.3LS LPG dovezen z D,spotreba 16/100 plynu a na benzin nejede vubec :-D

Více
17 roků 7 měsíců zpět #19 od čenda
Odpověděl čenda pro téma Re: Olej
Když jsem Tipo koupil, byl v něm jakýsi neznačkový minerální 15W40. Zřejmě naštěstí ne moc dlouho (30 t. km? - motorový prostor mám olepený samolepkami s daty výměny oleje).
Při výměně jsem tam nalil polosyntetický Mogul GX FE 10W40 API SJ, protože před tím neznámým minerálním olejem tam podle těch samolepek byl nějaký polosyntetický olej Texaco.
Co mi zbylo, to tam ještě doliju, ale podruhé ho tam už dávat nebudu.
Motor je hlučnější a obecně z toho nemám dobrý pocit.
Při další výměně tam dám minerální Mogul Forte GX Pro 15W40 API SJ, ten se mi zatím na všech autech maximálně osvědčil.

1.4 i.e. 1992
Punto 55 1996
Lasciate mi cantare...

Více
17 roků 7 měsíců zpět #20 od J.TuneR
Odpověděl J.TuneR pro téma Re: Olej
Já používám tento olej ve všech autech co mám. Je pravda, že nepatří do nejlevnějších, ale zastávám názor, že kvalita je důležitější a jsem s ním velice spokojený.

www.olejspol.cz/attachement/3548525/turbo_15w40_51.pdf

Více
17 roků 7 měsíců zpět #21 od paldous
Odpověděl paldous pro téma Re: Olej
ja pouzivam Mogul Super Stabil, je to tusim 15w-40, zatim jsem s nim spokojenej, jen by me zajimalo za jakou cenu kupujete ten Paramo? a jakou to ma tridu? ten muj ma CC a bojim se abych tim neoddelal motor....

Fiat Tipo 1.7D, r.v.:1988

Více
17 roků 7 měsíců zpět #22 od jirkaR
Odpověděl jirkaR pro téma Re: Olej

Já používám tento olej ve všech autech co mám. Je pravda, že nepatří do nejlevnějších, ale zastávám názor, že kvalita je důležitější a jsem s ním velice spokojený.

www.olejspol.cz/attachement/3548525/turbo_15w40_51.pdf

no já jsem všude četl že do tipa jedině 10w -40 udajně ten motor nalíta daleko víc

Fiat Tipo
2.0.Ie Po GO Motoru r.1990 zel.metal

Více
17 roků 7 měsíců zpět #23 od Vali
Odpověděl Vali pro téma Re: Olej
No za teď tohle asi chvíli nebudu muset řešit teď mám 15w-40, ale přeci jen bych se rád informoval.... jak koukám nejvíce je rozšířen 10w-40 a 15w-40 ostatně i podle knihy to tak sedí, otázka je pak asi kdo co zvolí a jakou značku. Moje otázka je spíš jestli je lepší minerální nebo polosyntetika??? Ono asi taky záleží na tom, co tam bylo před tím, aby se pak neusazoval karbon, zas tak tomu nerozumím, tak se rád nechám poučit, když někdo bude tak laskav :wink:

Teď jsem nedávno na dílně viděl nějaký olej 10w - 40 pro auta přes 100 000 km značka myslím Valvoline, nemáte někdo zkušenost s olejema pro více nakroucené motory, jak říkám, nemám v tom moc přehled :D

Fiat Tipo 1.6 i.e. , 1990, černá barva,
prej 130 000km...což už vím, že nejní pravda
Ale šlechtím ,co se dá, přirostl k srdci mrška
fiattipo.net/modules/gallery2/main.php?g2_itemId=651

Více
17 roků 7 měsíců zpět #24 od me2d
Odpověděl me2d pro téma Re: Olej
ja používam tenhle,Texaco Havoline Extra 10W40, ( 5 lt ) stojí mě 550,-

Více
17 roků 7 měsíců zpět #25 od Jirka
Odpověděl Jirka pro téma Re: Olej

Když jsem Tipo koupil, byl v něm jakýsi neznačkový minerální 15W40. Zřejmě naštěstí ne moc dlouho (30 t. km? - motorový prostor mám olepený samolepkami s daty výměny oleje).
Při výměně jsem tam nalil polosyntetický Mogul GX FE 10W40 API SJ, protože před tím neznámým minerálním olejem tam podle těch samolepek byl nějaký polosyntetický olej Texaco.
Co mi zbylo, to tam ještě doliju, ale podruhé ho tam už dávat nebudu.
Motor je hlučnější a obecně z toho nemám dobrý pocit.
Při další výměně tam dám minerální Mogul Forte GX Pro 15W40 API SJ, ten se mi zatím na všech autech maximálně osvědčil.

Přesně to jsem měl já se stejnými oleji,ta samá zkušenost.Teď jedu na mogul
GX PRO a dobrý.

Více
17 roků 7 měsíců zpět #26 od Jozef
Odpověděl Jozef pro téma Re: Olej
V Tipe 1,6 DOHC som používal Madit SUPER 2000 a bez problémov. Mal som najazdené 280000 km a v pohode.
Teraz do Tipa 1,6 karbec používam polosyntetiku VALVOLINE MAX LIFE
a rovnako bez problémov. Od výmeny do výmeny vôbec nedolievam olej

Fiat Tipo 1,6 DGT r.v. 1990 karburátor, najazdené 185.000 km
Fiat Marea Weekend 1,8 HLX r.v. 1998, najazdené 155.000 km

Více
15 roků 3 měsíců zpět #27 od aaa_najn
Odpověděl aaa_najn pro téma Re: Olej
no zistil som ze sme/som dolieval 15W-50 asi dva flase uz posli do motora za 2roky ale jedna sa o to ze mi zacal motor cudne hucat...tak som dolial olej a pozeram na flasu a tam 50. tak teraz neviem ci odchadza kluka a je na zachranu alebo mohlo sa daco s tou 50tkou dobabrat ? :cry:

Tipo 1.4 i.e. 51kW socque_line , clima, central, lpg, 200km, anno immatricolazione 93, 160.046

Více
15 roků 3 měsíců zpět #28 od robo22000077
Odpověděl robo22000077 pro téma Re: Olej
Castrol GTX High Mileage A3/B3 (15W/40)

Více
15 roků 3 měsíců zpět #29 od aaa_najn
Odpověděl aaa_najn pro téma Re: Olej
50tka ma vyssiu viskozitu... ale naopak spominaju ze to je ziadane u sportovych a vysokootackovych motoroch..takze to je este lepsie alebo ako ?

Tipo 1.4 i.e. 51kW socque_line , clima, central, lpg, 200km, anno immatricolazione 93, 160.046

Více
15 roků 3 měsíců zpět #30 od jipaf
Odpověděl jipaf pro téma Re: Olej
aaa_najn,
nechci ti do toho moc rozumovat, ale koukni se na nějakého prodejce a na oil jednoho výrobce co má na pultě, když se koukneš na nějaký obyč 15W40 kde tě litr stojí kolem 1oo,-kč a pak se koukneš na toho samého výrobce na 5W30 kde litr stojí i 3oo,-kč tak co myslíš, který bude qualitnější a tím pádem mít i lepší viskozitu?
kysi ty oleje 10W40 na ty naše plečky stačily, ale dnes na ty nové dokonalejší kde výrobce přímo asi doporučuje či snad předpisuje 5 či 10W30 nebo 0W30 a podobné.. by jsi moc, teda motor by moc asi nepochodil..
jinak pokud to někoho zajímá já leju www.pop-art.cz/AhxPagPrdDet.aspx?PrdRc=7569 a stačí nad hlavu

TEMPRA 1,6ie soc ....tam kde jiní končí, Fiat začíná...
ALF AR156 2,0TS SW lpg... 155 živých koníků...

Vygenerováno za 0.562 sekund