Cukání při rozjezdu

Více
17 roků 4 měsíců zpět #1 od me2d
Cukání při rozjezdu vytvořil uživatel me2d
Prosím o radu kde nebo co mam hledat.
Jde o motor 2.0 8V Studenej motor pri rozjezdu,pridam plyn ,tak jakoby chcipne ale pak hned vyrazi kupredu.Dela to i bez kvaltu,slapnu na plyn,prida na cca 1200 ot,zablafe,a pak ase roztoci.Kdyz na plyn vyslovene dupnu,tak prijde i rana do sani a obcas i zdechne.Ohratej motor dela zase to,ze pri rozjezdu se pohne kupredu ale pak se pridusi poposkoci a pak se teprv zacne neco dit.Cimk vic plynu mu dam,tim dyl se dusi a netahne :cry: Jinak mam novy svice,promereny kabely,jinou lambdu,vymeneny cely teleso klapky a novy filtry.
Uz mi to pekne leze na nervy,jestli to nevyresim,tak je tohle muj prvni,ale i posledni fiat v zivote :evil:

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
17 roků 4 měsíců zpět #2 od Max-el
Odpověděl Max-el pro téma Re: Cukání při rozjezdu
ahoj, hledat můžeš začít třeba tady ve fóru:

www.fiattipo.net/modules.php?name=Forums...t=151&highlight=

nechci dělat z komára velblouda, ale jak píšeš, asi je tohle Tvůj poslední Fiat... :oops:

Fiat Tipo 1.8 GTI 3 dveře r.v.12/94
Fiat Stilo 1.9 JTD Multi Wagon r.v.12/05

Více
17 roků 4 měsíců zpět #3 od Vali
Odpověděl Vali pro téma Re: Cukání při rozjezdu
No tak záleží na tom, jak jsi na tom s nervama, já už taky vyměnil co šlo. Taky mi to dělalo podobný problém s plynem a daleko více věcí. To s tím plynem, bych viděl na lambdu - máš měněnou, pokud nová tak bych přešel na čidlo teploty vody, ale taky velkej díl na tom má čidlo teploty nasávaného vzduchu na tohle se zaměř. Potom ještě potenciometr může dělat hapry. Tohle jsou podle mě základní věci které na to mají vliv. Ale nevím, jak přesně to funguje u 2,0 bo já mám 1,6 ale pokud je to stříkačka, tak to bude obdoba a něco podobného tam bude, nebo něco na té bázi, to už musí přesně doladit někdo kdo má 2,0. Jo jinak když se člověk nechce nudit, tak Ital cars, ale když se to povede, to je pak pocit :lol: Já už si hraju rok

Fiat Tipo 1.6 i.e. , 1990, černá barva,
prej 130 000km...což už vím, že nejní pravda
Ale šlechtím ,co se dá, přirostl k srdci mrška
fiattipo.net/modules/gallery2/main.php?g2_itemId=651

Více
17 roků 4 měsíců zpět #4 od me2d
Odpověděl me2d pro téma Re: Cukání při rozjezdu
Rok na to nemam,to uz mi skonci stk a sebevraha co mi ji da na dalsi 2 roky budu jen tezko hledat :lol:
Uz sem vymenil i vstriky - z nudy- a furt hopsam jako idiot.
Mam jeden 2,0 zadrenej na chalupe,tak z nej skusim ty cidla prehodit,ten jezdil v pohode.
Jeste jeden dotaz.Jak je to s vymenou jednotky?Odpojit,nacvaknout novou a jet? Nebo ma fiat zase nejakou vychytavku???

Více
17 roků 4 měsíců zpět #5 od Vali
Taková hloupá otázka, co se týče cukání, jak jsou na tom kostry?? Veškerý na motoru??? S tou jednotkou si já osobně myslím, že by tam finta být neměla, ale jak říkám, můj názor, tohle jsem teda ještě neměnil, ale beztak na to taky dojde :lol: Ale zkus ty čidla, já jak jsem spal, mám zcela jinej motor, ale po výměně těch dvou čidel, mi to necuká v nízkejch otáčkách a má to tak o 20% větší výkon :wink:

Více
17 roků 4 měsíců zpět #6 od me2d
Kostry jsou ok.V interieru i v motoru,nedavno mi prdla svorka na baterce,tak sem dal novou a rovnou sem predelal i zbytek

Více
17 roků 4 měsíců zpět #7 od Vali
Zkus ty čidla, stejně asi víš, dke jsou, tak to bude otázka chvilky ( rok to určo nebude :wink: ) Pak dej vědět, jak to dopadlo

Více
17 roků 4 měsíců zpět #8 od me2d
O vikendu to skusim a pak napisu jak sem dopadl.
Jeste bych potreboval radu ohledne te jednotky,jak je s tou vymenou?
Mam strach abych neco zbytecne nepo ..... :?:

Více
17 roků 4 měsíců zpět #9 od Vlastík
Odpověděl Vlastík pro téma Re: Cukání při rozjezdu
Při výměně té jednotky v každém případě odpojit baterii :!: Na tý jednotce je číslo.Mělo by být stejné s tou původní co jsi měl v autě.Jinak není zaručeno,že to bude správně fungovat :!:

Více
17 roků 4 měsíců zpět #10 od me2d
Tak sem vymenil to cidlo teploty vzduchu,i to na vodu a zadna zmena,cuka to porad jak splasena krava.Nedalo mi to a vymenil sem i jednotku a hadejte:NIC stale to same a jeste se mi zda ze motor jde pomaleji do otacek.Asi tu jednotku zitra prehodim spatky a budu holt poskakovat na krizovatkach jako autoskola

Více
17 roků 4 měsíců zpět #11 od temprař
Odpověděl temprař pro téma Re: Cukání při rozjezdu
Nemáš přeskočený rozvodový řemen ? A co lambda ? Zkus si zajít na diagnostiku ať ti vypíšou paměť závad a uvidíš na čem jseš. Snad to nebude nic závažného :(

Tempra je už bohužel pryč - ale zůstává v mém srdci na věky. Zlatý 2.0 8V.
Nový tel kontakt 774 688 475
mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
I LOVE YOU TEMPRA.
- nyní BMW 525 TDS -

Více
17 roků 4 měsíců zpět #12 od me2d
Rozvodak sem menil pred 3mi tydny,ten je ok lambda je tam z auta se 100 tis km ale po vymene zadna zmena

Více
17 roků 4 měsíců zpět #13 od temprař
Odpověděl temprař pro téma Re: Cukání při rozjezdu
ty,těch 100 000 km je na lambdu taky dost. Jak Ti vychází spotřeba

Tempra je už bohužel pryč - ale zůstává v mém srdci na věky. Zlatý 2.0 8V.
Nový tel kontakt 774 688 475
mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
I LOVE YOU TEMPRA.
- nyní BMW 525 TDS -

Více
17 roků 4 měsíců zpět #14 od me2d
tak po praze kolem 10-12 a delsi trasy tak 8 - 10 litranku

Více
17 roků 4 měsíců zpět #15 od hanzs
Odpověděl hanzs pro téma rozjezdy
me2d: podle toho co popisujes mi prijde, jako kdyz ti moc nechodi regulace predstihu - nevim jak je to u 2.0 reseny ale snad vsechny systemy rizeni motoru pro predstih vyhodnocuji otacky a podtlak v sani, takze doporucuju zkontrolovat hadicky do sani, muzou byt zprehazeny nebo chybet...

Tipo 1.4 i.e. r.v.90,
najeto cca 200 tis.

Vygenerováno za 0.535 sekund