spotřeba???

Více
17 roků 4 měsíců zpět #1 od kimi23
spotřeba??? vytvořil uživatel kimi23
co je pravda na tom že čím richleji uniká co2 z motoru výfukem , spotřeba je vyšší???
například když nemam ani rezonátor ani katalizátor
ale naopak se tim zvyšuje výkon......

a jak je to když jedu z kopce na neutrál???spaluje se o něco méně benzínu???

setkávám se se dvěmi různými stranami který mají na spotřebu různý názor...každý si myslí že to je tak jak říká!!!ale já newim komu mam věřit.....děkuji zdejším chytrým hlavám za odpovědi

Fiat Tipo 1.6 DOHC (1989;180000km)
snažim se ho dát do kupy brouka...

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
17 roků 4 měsíců zpět #2 od Freedom
Odpověděl Freedom pro téma Re: spotřeba???
tak celkově když nemáš nic to by brzdily plyny tak spotřeba stoupá ale zvedá se s tim i tah auta....a když jedeš na neutrál tak je to jako by si stál na místě a je jedno jestli jedeš nebo stojíš tudíž u dnešních aut to žere asi tak 0,5l/hod na neutrál

Fiat Tipo 1.7D 88 v karoserii 2.0 z roku 92
Nyní Lancia Delta HPE 1.6 76kW

Více
17 roků 4 měsíců zpět #3 od machy1186
Odpověděl machy1186 pro téma Re: spotřeba???
u normálního benzínu je špatné, když je výfuk bez tlumičů ( bez odporu ). u turb je to výhoda.

a ta jízda na neutrál, když z kopce vyřadíš, tak ti to bere víc, než když sundáš nohu z plynu. když totiž vyřadíš, tak musí jít do motoru benzín, aby držel motor v chodu a když vyřadíš, tak to nebere vůbec nic.

Lancia Delta HPE HF 2,0 16VT 142kW
Lancia Dedra 2,0T 119kW - EX 3
Lancia Dedra 1,9TD 85kW - EX 2
Fiat Regata 1,7D -EX 1

Více
17 roků 4 měsíců zpět #4 od jarda3
Odpověděl jarda3 pro téma Re: spotřeba???
Pri brzdeni motorem z kopceje nulova spotreba pokud: neklesnou otacky pod 1500,pokud motor nejde v nouzaku.
Funguje Vam lambdasonda :?:
Je to spetnovazebni clanek motoru ktery vyrazne ovlivnuje spotrebu.
Znamy menil sondu u Formana :? a spotreba klesla z 10 na 7l :)

Fiat Tipo 1,9tD,66kW

Více
17 roků 4 měsíců zpět #5 od kimi23
Odpověděl kimi23 pro téma Re: spotřeba???

Pri brzdeni motorem z kopceje nulova spotreba pokud: neklesnou otacky pod 1500,pokud motor nejde v nouzaku.
Funguje Vam lambdasonda :?:
Je to spetnovazebni clanek motoru ktery vyrazne ovlivnuje spotrebu.
Znamy menil sondu u Formana :? a spotreba klesla z 10 na 7l :)

A koupil si fungl novou?a kolik za ni?

Více
17 roků 4 měsíců zpět #6 od doomik
Odpověděl doomik pro téma Re: spotřeba???

u normálního benzínu je špatné, když je výfuk bez tlumičů ( bez odporu ). u turb je to výhoda.

a ta jízda na neutrál, když z kopce vyřadíš, tak ti to bere víc, než když sundáš nohu z plynu. když totiž vyřadíš, tak musí jít do motoru benzín, aby držel motor v chodu a když vyřadíš, tak to nebere vůbec nic.

S tou jizdou s nohou pryc z plynu to neni az zas tak pravda. Je fakt, ze motor
nebere benal, ale nikdo nebere v potaz ztratu rychlosti a tudiz energie pri brzdeni motorem. Pokud potrebuju pribrzdovat je tam zarazena rychlost a noha z plynu, ale pokud vidim volno a auto drzi rychlost nebo naopak ta stoupa tak je podle mne urcite vyhodnejsi mit vyrazeno (a vypnuto :-)

Fiat Tipo 1,6 DOHC - PRODANO, slouzi dal
Lancia Delta Nuova 1,6 16V
Lancia Delta 1,6 GTie
Fiat Multipla 1,9JTD

Více
17 roků 4 měsíců zpět #7 od machy1186
Odpověděl machy1186 pro téma Re: spotřeba???

nebere benal, ale nikdo nebere v potaz ztratu rychlosti a tudiz energie pri brzdeni motorem. Pokud potrebuju pribrzdovat je tam zarazena rychlost a noha z plynu, ale pokud vidim volno a auto drzi rychlost nebo naopak ta stoupa tak je podle mne urcite vyhodnejsi mit vyrazeno (a vypnuto :-)

vypnout motor a ještě vytáhnout klič ze zapalování, ať to stojí za to :lol: :lol:

Lancia Delta HPE HF 2,0 16VT 142kW
Lancia Dedra 2,0T 119kW - EX 3
Lancia Dedra 1,9TD 85kW - EX 2
Fiat Regata 1,7D -EX 1

Více
17 roků 4 měsíců zpět #8 od kimi23

vypnout motor a ještě vytáhnout klič ze zapalování, ať to stojí za to :lol: :lol:

a klíč vyhodit omilem z okna :twisted: :oops:

Více
17 roků 4 měsíců zpět #9 od Dresik
Odpověděl Dresik pro téma Re: spotřeba???
Si z toho děláte prdel, ale můj děda, měl MBéčko a vždy to z kopce nebo na rovince rozhulákal a pak vypnul motor. Dával pochopitelně bacha, aby si nezamknul volant :driver: :total:

AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Lancia Delta HPE HF Turbo
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz
eSHOP-vybavení dílen, nářadí,nástroje.Pište co potřebujete:)

Více
17 roků 4 měsíců zpět #10 od kimi23

Si z toho děláte prdel, ale můj děda, měl MBéčko a vždy to z kopce nebo na rovince rozhulákal a pak vypnul motor. Dával pochopitelně bacha, aby si nezamknul volant :driver: :total:

při těch dneštních ceách béňa a studentdkym platu...asi tak bdüdu taky jezdit! :x :idea: aspon nebudu mít nohu furt na plynu 8O

Více
17 roků 4 měsíců zpět #11 od Max-el
Odpověděl Max-el pro téma Re: spotřeba???
8O .... neskutečný .... když chcípneš motor, tak vyřadíš posilovač(e) - posilovač brzd máš určitě a posilovač řízení je podle výbavy, tak bacha aby si neplatil víc než ušetříš 8) Ale doufám, že jste si z toho dělali jenom srandu

ještě se mi zdá taky dost divný, že když jedu z kopce, mám tam za 5 a dám nohu z plynu, tak je spotřeba nula. Spotřeba je sice menší než na neutrál, ale nula těžko. Ten motor normálně běží a tudíž k tomu potřebuje benzín. Když se točí nenastartovanej motor, tak to vydá uplně jinak.

Mimochodem, chcípnul Vám někdy motor když jste jeli z kopce? Nebo dojížděli v autoškole na křižovatku a zapoměli vyřadit? Jedeš, jedeš a najednou motor už nemá v těch otáčkách a s dodávaným benzínem sílu a zdechne. Jak to, když v tu chvíli má mít nulovou spotřebu? :oops:

Fyzika mě nebavila, ale :idea:

Fiat Tipo 1.8 GTI 3 dveře r.v.12/94
Fiat Stilo 1.9 JTD Multi Wagon r.v.12/05

Více
17 roků 4 měsíců zpět #12 od Marco
Odpověděl Marco pro téma Re: spotřeba???
Elektronické vstrekovania skutočne pri brzdení motorom vypínajú vstreky! To sa však deje len do okamžiku kým neklesnú otáčky pod určitú hranicu potrebnú na udržanie chodu motora. To znamená, že pri jazde z kopca bez plynu je spotreba nulová pokiaľ neklesnú otáčky k úrovni volnobežných. V tom momente začne elektronika zapínať vstreky aby sa udržali otáčky minimálne na úrovni voľnobehu. Samozrejme keď dobrzďuješ do križovatky so zaradenou 4 sila motora netačí na to, aby zvýšil otáčky a udral sa v chode, preto poskočí a zdochne. Mám to merané na osciloskope - po vytočení motora a uvolnení plynu nespínalo vstrekovací ventil až kým nepadli k 1000 ot/min. Dá sa to ľahko overiť. Dolu kopcom rozbehnúť, pustiť plyn a brzdiť motorom. Ak vtedy kľúčom "vypneš " motor a potom "zapneš" /nie štartovať!/, na chode motora sa to neprejaví. Stačí trochu zatlačiť plyn a auto mierne cukne, pretože motor vlasne musí naskočiť. To cuknutie je citelnné aj napr. na VW polo 2003, mám to overené.
P.S. Mimochodom takto prechádzajú tie staré zadymené vraky cez emisie. Motor najskôr vytočia a ako padajú otáčky stačí meranie zastaviť v správnom okamžiku a emisie sú jak z učebnice 8O .

Více
17 roků 4 měsíců zpět #13 od Dresik
Odpověděl Dresik pro téma Re: spotřeba???
Teď to bylo hezky vysvětleno. Ano, tak to funguje.
Jinak děda na MBčku neměl posilovač brzd ani volantu, tak to bylo fuk :lol: :lol:

AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Lancia Delta HPE HF Turbo
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz
eSHOP-vybavení dílen, nářadí,nástroje.Pište co potřebujete:)

Více
17 roků 4 měsíců zpět #14 od Max-el
Odpověděl Max-el pro téma Re: spotřeba???
:idea: á ták, už se nehádam :wink:

Fiat Tipo 1.8 GTI 3 dveře r.v.12/94
Fiat Stilo 1.9 JTD Multi Wagon r.v.12/05

Více
17 roků 4 měsíců zpět #15 od doomik
Odpověděl doomik pro téma Re: spotřeba???
Ja tak kdysi jeste mirakem (F 131 Mirafiori) jel po rakouske dalnici z italie, kdyz jsem si blbec nenatankoval v Arnoldsteinu az nekam ke Klagenfurtu a to byla paradni jizda :-). To ze nebrzdim jsem vedel, ale co mi volovi zbyvalo, za 5 - 130km/h -> vypnout(nezamknout)->pri 80 -> zaradit a cuk -> 130km/h a zase dokola a muzu rict, ze spotreba byla bozi :-)

Fiat Tipo 1,6 DOHC - PRODANO, slouzi dal
Lancia Delta Nuova 1,6 16V
Lancia Delta 1,6 GTie
Fiat Multipla 1,9JTD

Vygenerováno za 0.509 sekund