Laděné svody
FIAT TIPO - 1,6 MPI, r.v 1994 ...zatím
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
Tempra je už bohužel pryč - ale zůstává v mém srdci na věky. Zlatý 2.0 8V.
Nový tel kontakt 774 688 475
mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
I LOVE YOU TEMPRA.
- nyní BMW 525 TDS -
Michal Tipař [img:35fd246b7a]http://www.celysvet.cz/userbar/dbc73b9e20de02119c403187359ed2da.jpg[/img:35fd246b7a] Tipo 1,4ie \'93 Consummatum est!!!
jinak v použití laděných svodů na seriovej motor jsem velmi skeptickej... velmi nevýhodnej poměr cena/nárust výkonu..
vždyť na udělaným motoru z fabie přidaly svody jen 4kw ve špičce... a porovnám li rozdíl na upraveným motoru se svody 4-1 a seriovými litinovými svody- ale aspoň spasovanými, tak rozdíl 4PS na 200PS motoru není zas tak velkej..utrácel byhc peníze někde jinde, dke za stejnou cenu můžeš čekat opravdu znatelnej nárust výkonu- třeba úpravu vačky
coupe 2l 16V ... no cement
tipo 2l 8V RIP-> 2l 16V alive
stilo 1.8 16v
156 2.5 V6
bravo HGT 175 alive
mohl bys trošku přiblížit co znamená ot 4-1 popřípadě hodit odkaz na nějaký rozlsáhejší čtení o laděných svodech a výfuku kompletně ? ať hledám jak hledám pořád nacházím jen prodej laděných svodů ale žádné informace ..na tipo leda v brazílii, nebo nechat vyrobit na zakázku...
jinak v použití laděných svodů na seriovej motor jsem velmi skeptickej... velmi nevýhodnej poměr cena/nárust výkonu..
vždyť na udělaným motoru z fabie přidaly svody jen 4kw ve špičce... a porovnám li rozdíl na upraveným motoru se svody 4-1 a seriovými litinovými svody- ale aspoň spasovanými, tak rozdíl 4PS na 200PS motoru není zas tak velkej..utrácel byhc peníze někde jinde, dke za stejnou cenu můžeš čekat opravdu znatelnej nárust výkonu- třeba úpravu vačky
Bývalé:
fiat tipo 1.6 DOHC 66kw
fiat tipo 2.0 8V 83kw
fiat tipo 2.0 16V 107kw
Současné:
Fiat tipo 4x4 2.0 8VT 130kw
4 -1 znamena ze vetvy od hlavy su styri a spajaju sa priamo do jednej vetvy, ktora vyustuje dalej cez kat a bla bla...mohl bys trošku přiblížit co znamená ot 4-1 popřípadě hodit odkaz na nějaký rozlsáhejší čtení o laděných svodech a výfuku kompletně ? ať hledám jak hledám pořád nacházím jen prodej laděných svodů ale žádné informace ..na tipo leda v brazílii, nebo nechat vyrobit na zakázku...
4-2-1 znamena, ze vedu 4 vetvy od hlavy, spajaju sa do dvoch a tie do jednej rury...
aky je v tom rozdiel? na kazdy motor sa ladia vyfukove zvody, tym sa ziskava lepsi a rychlejsi odvod vyfukovych plynov z valcov, co znamena ze ziskanym lepsim vyplachovanim sa aj lepsie plnia valce...
Michal Tipař [img:35fd246b7a]http://www.celysvet.cz/userbar/dbc73b9e20de02119c403187359ed2da.jpg[/img:35fd246b7a] Tipo 1,4ie \'93 Consummatum est!!!
4 -1 znamena ze vetvy od hlavy su styri a spajaju sa priamo do jednej vetvy, ktora vyustuje dalej cez kat a bla bla...mohl bys trošku přiblížit co znamená ot 4-1 popřípadě hodit odkaz na nějaký rozlsáhejší čtení o laděných svodech a výfuku kompletně ? ať hledám jak hledám pořád nacházím jen prodej laděných svodů ale žádné informace ..na tipo leda v brazílii, nebo nechat vyrobit na zakázku...
4-2-1 znamena, ze vedu 4 vetvy od hlavy, spajaju sa do dvoch a tie do jednej rury...
aky je v tom rozdiel? na kazdy motor sa ladia vyfukove zvody, tym sa ziskava lepsi a rychlejsi odvod vyfukovych plynov z valcov, co znamena ze ziskanym lepsim vyplachovanim sa aj lepsie plnia valce...
...abych Tě doplnil, 4 do jednoho se dělají na nárůst výkonu (jako třeba okruhové vozy) a 4-2-1 mají zase lepší krouťák, což se používá hlavně v Rally...
spytam sa dealera, mozno sa nieco v anglicku najde. myslim ze pred par mesiacmi boli aj od supersprintu na ebay. len niesom isty na aky typ motora......já už mám upravenou a vyváženou kliku, odlehčený setrvák, upravené a vyleštěné ojnice, upravenou vačku a hlavně mám motor 1,6 jednovačka MPI. Je jasný, že jsem chtěl svody slícovat, ale lepší mi připadaly ty laděný, jelikož všechny větve pak mají stejnou délku, což zaručuje stejný krouťák a výkon na každám válci - tedy to správné. Takže si je asi nechám vyrobit... Jak jste říkali, na VW, BMW, Peugeot, Honda atd. není problém, ale Fiat Tipo už problém je. Vzpomínám si, že před 3 lety to dělal Supersprint. Tehdy jsem to neřešil a neměl na to peníze, ale už to v nabídce nemá, takže smůla... Díky všem.
Fiat Tipo 1.6i.e.kat rv. 91'
...já už mám upravenou a vyváženou kliku, odlehčený setrvák, upravené a vyleštěné ojnice, upravenou vačku a hlavně mám motor 1,6 jednovačka MPI. Je jasný, že jsem chtěl svody slícovat, ale lepší mi připadaly ty laděný, jelikož všechny větve pak mají stejnou délku, což zaručuje stejný krouťák a výkon na každám válci - tedy to správné. Takže si je asi nechám vyrobit... Jak jste říkali, na VW, BMW, Peugeot, Honda atd. není problém, ale Fiat Tipo už problém je. Vzpomínám si, že před 3 lety to dělal Supersprint. Tehdy jsem to neřešil a neměl na to peníze, ale už to v nabídce nemá, takže smůla... Díky všem.
jestli můžu trošku odbočit od svodů , jaký význam mají vyleštěné ojnice ? to mi nějak nejde do hlavy k čemu by je bylo potřeba leštit ..
Bývalé:
fiat tipo 1.6 DOHC 66kw
fiat tipo 2.0 8V 83kw
fiat tipo 2.0 16V 107kw
Současné:
Fiat tipo 4x4 2.0 8VT 130kw
...já už mám upravenou a vyváženou kliku, odlehčený setrvák, upravené a vyleštěné ojnice, upravenou vačku a hlavně mám motor 1,6 jednovačka MPI. Je jasný, že jsem chtěl svody slícovat, ale lepší mi připadaly ty laděný, jelikož všechny větve pak mají stejnou délku, což zaručuje stejný krouťák a výkon na každám válci - tedy to správné. Takže si je asi nechám vyrobit... Jak jste říkali, na VW, BMW, Peugeot, Honda atd. není problém, ale Fiat Tipo už problém je. Vzpomínám si, že před 3 lety to dělal Supersprint. Tehdy jsem to neřešil a neměl na to peníze, ale už to v nabídce nemá, takže smůla... Díky všem.
jestli můžu trošku odbočit od svodů , jaký význam mají vyleštěné ojnice ? to mi nějak nejde do hlavy k čemu by je bylo potřeba leštit ..
Ojnice se leští kvůli pevnosti. Zaleští se mikroskopické prasklinky, které mužou zpusobit prasknutí.
Fiat Tipo 1.6i.e.kat rv. 91'