spotřeba

Více
17 roků 1 týden zpět #16 od Pedros
Odpověděl Pedros pro téma Re: spotřeba
tak vida přece to ukostření motoru :)

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
17 roků 1 týden zpět #17 od scherer012
Odpověděl scherer012 pro téma Re: spotřeba
ukostrenie sa na fiate nezaprie- ja to vždy kontrolujem ako prvé....... :D

Fiat Tipo 1.7D
pomaly dávaný dokopy

po tráve sa nechodí- po tráve sa smeje
práca ma fascinuje- dokážem sa na ňu dívať celé hodiny

Více
17 roků 1 týden zpět #18 od petr1978
Odpověděl petr1978 pro téma Re: spotřeba
Tak teď nechápu, comá společného pás ukostření se spotřebou? Už jsi zkoušel kolik ti to teď žere? 8O

Tipo 1.6 HF Turbo (831B7.046), r.v. 1991 digital, spotřeba kolem 8 l na 100 km:-) Tel: 732 514 955

Více
17 roků 1 týden zpět #19 od scherer012
Odpověděl scherer012 pro téma Re: spotřeba

Tak teď nechápu, comá společného pás ukostření se spotřebou? Už jsi zkoušel kolik ti to teď žere? 8O

ak je zle ukostrený niektorý snímač (otáčky, lambda...)- dáva zlý signál, RJ si ho zle vyhodnotí a spotreba ide hore........ :roll:

Fiat Tipo 1.7D
pomaly dávaný dokopy

po tráve sa nechodí- po tráve sa smeje
práca ma fascinuje- dokážem sa na ňu dívať celé hodiny

Více
17 roků 1 týden zpět #20 od Pedros

nehledě na to, že mu teplota motoru vykazovala špatne hodnoty a vyměnil i čidlo teploty, takže to vypadalo na ukostření motoru, ale to jsme se o tom problému ohledně teploty bavili na skype, takže se to tady neobjevilo na forku a motor neni ukostřen jen tak zesrandy na každem autě:)

Více
17 roků 6 dní zpět #21 od pepe
Odpověděl pepe pro téma Re: spotřeba

nehledě na to, že mu teplota motoru vykazovala špatne hodnoty a vyměnil i čidlo teploty, takže to vypadalo na ukostření motoru, ale to jsme se o tom problému ohledně teploty bavili na skype, takže se to tady neobjevilo na forku a motor neni ukostřen jen tak zesrandy na každem autě:)

čau spotřeba je ted 8 litru na 100km když jezdim po městě

Více
17 roků 6 dní zpět #22 od Pedros

čau spotřeba je ted 8 litru na 100km když jezdim po městě

čus no vida tak to ma byt ja ji mam taky tak nějak kolem 7l +/- :)

Více
16 roků 11 měsíců zpět #23 od LEON
:D Zdravim vsetkych tu jemoj postreh aj ked som myslim najmladsim clenom klubu,dal som mojej manzelke namontovat plyn Lovato 75 -diskova nadrz namiesto rezervy,spotreba na 100km-8L BENZINU-9-L Plynu,t.j.1,85SK na1km,jedina nevyhoda je o malo menej miesta v kufri,takze napriklad Taliansko sa da otocit za nejakych 5000Sk.Hovorim z vlastnej skusenosti mal som vectru 55Kw na plyn 5 rokov,najazdila mi 220 000km,zlty olej dnu,zlty olej von(az ho bolo luto vymenit!)tak som zvedavy ako sa ukaze Tipito,kazdopadne chlapci sa to vyplati a kto sa boji dnes plynu tak je hlupak,videl som zhorene auta,aj diesle aj benziny aj benziny s plynom ale plyn pricinou nebol nikdy!Ak mate niekto dotazy,rad poradim tu je mail Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. vela zdaru vsetkym.

Více
16 roků 11 měsíců zpět #24 od Augustin
Odpověděl Augustin pro téma Re: spotřeba

hmm tak to já mám spotřebu 15 litrů a to řadim nejvíc při 3 tisících, protože když jsem jednou zkusil razantnější jízdu, tak mi čárky na uakazteli paliva ubývali před očima :!: Jinak jako razantnější akcelerace u mě nepřipadáv úvahu, protože mám problém s výkonem, auto mi vůbec netáhne a do kopce to je docela problém

Hmm to je zajimave. Ja si myslim taky, ze mam zrejme vyssi spotrebu, ale na ten muj styl jizdy po meste - 3,5km do prace, courani po meste, momentalne pres 10litru :-) V lete vsak na delsi trasy okolo 7-8litru.
S tou akceleraci ale nemam problemy. Pokud pri predjizdeni podradim na trojku, tak to jede jak dabel. Mam uz najeto pres 260tis km, zrejme nejaky ten konik uz umrel.
Co mne nekdy stve, pri rozjizdeni z krizovatky se mi projevuje takove "hluche misto" a nerozjede se to tak, jak bych ocekaval - s kvilenim gum :wink:
Mate podobne zkusenosti?

Více
16 roků 11 měsíců zpět #25 od Charles
Odpověděl Charles pro téma Re: spotřeba

hmm tak to já mám spotřebu 15 litrů a to řadim nejvíc při 3 tisících, protože když jsem jednou zkusil razantnější jízdu, tak mi čárky na uakazteli paliva ubývali před očima :!: Jinak jako razantnější akcelerace u mě nepřipadáv úvahu, protože mám problém s výkonem, auto mi vůbec netáhne a do kopce to je docela problém

Hmm to je zajimave. Ja si myslim taky, ze mam zrejme vyssi spotrebu, ale na ten muj styl jizdy po meste - 3,5km do prace, courani po meste, momentalne pres 10litru :-) V lete vsak na delsi trasy okolo 7-8litru.
S tou akceleraci ale nemam problemy. Pokud pri predjizdeni podradim na trojku, tak to jede jak dabel. Mam uz najeto pres 260tis km, zrejme nejaky ten konik uz umrel.
Co mne nekdy stve, pri rozjizdeni z krizovatky se mi projevuje takove "hluche misto" a nerozjede se to tak, jak bych ocekaval - s kvilenim gum :wink:
Mate podobne zkusenosti?

No já s tim rozjezdem a hluchym místem mám zkušenost taky, páč mi to nehrabe :( a pořádně to začne táhnout až když jsem rozjetej víc jak 18 km/h na jedničku, jinak je to hrozný a to samý se dvojkou, prostě odspoda to netáhne :(

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek :)

Více
16 roků 11 měsíců zpět #26 od petr1978

Mate podobne zkusenosti?

No já s tim rozjezdem a hluchym místem mám zkušenost taky, páč mi to nehrabe :( a pořádně to začne táhnout až když jsem rozjetej víc jak 18 km/h na jedničku, jinak je to hrozný a to samý se dvojkou, prostě odspoda to netáhne :(

Pohrej si s předstihem.
Měl jsem stejné problémy jako vy, a dokud jsem neupravil předstih nebylo to ono.
Po malých kouscích jsem posouval předstih dokud to nebylo ono. Po každém posunutí, cca 1°, jsem zkoušel jezdit a zkoumal jestli je to lepší. Posouvat jsem zkoušel do obou stran, ale nakonec jsem předstih zvětšil. Originál je 10° já mám momentálně 15°. Taky jsem zjistil, že s jinýma svíčkama je dobré upravit předstih. O jeden stupeň a je to poznat. Normálně hrabu na křižovatce, ale to hluché místo mám taky, hlavně při nízkých otáčkách.

Tipo 1.6 HF Turbo (831B7.046), r.v. 1991 digital, spotřeba kolem 8 l na 100 km:-) Tel: 732 514 955

Více
16 roků 11 měsíců zpět #27 od Charles
Odpověděl Charles pro téma Re: spotřeba
Asi budu za vola, ale nevim kde a jak se nastavuje předstih :( mohl by mi to někdo pls vysvětlit :?:

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek :)

Více
16 roků 11 měsíců zpět #28 od Augustin
Odpověděl Augustin pro téma Re: spotřeba

Asi budu za vola, ale nevim kde a jak se nastavuje předstih :( mohl by mi to někdo pls vysvětlit :?:

Ja jsem tady od KIMIKa dostal takovy navod, tak jej s dovolenim uverejnim (doufam, ze mne nebude kamenovat, nebo zalovat :-)

"No, povolíš rozdělovač (3 matky desítky) pootočením do předu předstih zmenšuješ a dozadu zase naopak. Duležitý je zjistit stávající předstih srtobáčem. V pravym přednim blatniku musíš vyndat takovou malou část plastovýho podběhu abys viděl na řemenici - ta má na sobě rysku. Na plastovym krytu rozvodovýho řemene jsou dole tři rysky. Začnu od spoda: 0 stupňů ; 4 stupně ; 10 stupňů. Blikáním sroboskopem na toto místo uvidíš jakej máš předstih - tam kde se ti ty rysky budou krýt. No a právě pootočením rozdělovače (bacha už 1mm je znát) si nastavíš to na kterou rysku to chceš tudíš požadovaný předstih. Potom dotáhnout rozdělovač....

Rozdělovač nepovoluj moc, aby ti nenafackoval! Musíš s nim otáčet ztuha popřípadě šroubovák + kladívko a jemně poklepávat do požadovanýho směru."

Sam jsem to vsak jeste neresil.

Více
16 roků 11 měsíců zpět #29 od petr1978
No na rozdělovači jsou 3 matičky na přírubě blíž hlavě rozdělovače. Když ty 3 matičky povolíš, můžeš pootáčet rzdělovačem a tím měníš základní předstih. To je asi jediné co se dá na řízení motoru měnit. Bohužel můžeš měnit je zákldní předstih, né jeho průběhovou křivku :(
Ale možná ti to bude stačit :)

Více
16 roků 11 měsíců zpět #30 od petr1978
Augistine, ty jsi kouzelník :) jak jsi to hodil před to co jsem psal, když to tam nebylo :?: Ty vole, to čumím :?

Vygenerováno za 0.487 sekund