Začal rachtat motor, pmooooc!

Více
16 roků 10 měsíců zpět #16 od moucha
Tak auto bylo na rovině. Otáčkoměr nemám ale zvýšený otáčky při tom nebyly. A úplně studený motor nebyl dojela jsem autem a tak 10-15min. stál venku a pak to začalo. Teplota motoru mohla být tak 70°C

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
16 roků 10 měsíců zpět #17 od hovi
no tak to bych vgiděl asi na ten starer, že zustane vysunutej , ale zase , že by to děl jako nepravidelně , to se mi zdá takový divný

tipo 1.6 ie decent tuning - 14"alu , sportovní filtr,prahy,leddiodove neony,blinkry fabia,mračítka, M3 zrcátka ...

Více
16 roků 10 měsíců zpět #18 od PavelM
Nemuze to delat spojka, resp. spojkovy lozisko? Nebo jiny lozisko.. na vodni pumpe, alternatoru, starter.

Fiat Tipo 1.6i.e.kat rv. 91'

Více
16 roků 10 měsíců zpět #19 od moucha
Přijde mi to jako silnější zvuk resp. rachot než by mohly vydávat ložiska. Po zahejbání se šaltrpákou to na chvilku ustalo, ale pak to začlo znovu a nepřestávalo ani když jsem přeřazovala na místě. Kdyby to byl zasunutej startér, tak bych řekla že to bude mít podobnej zvuk jako když se startuje+zvuk motoru (teda si to myslím, nikdy se mi nezasekl).Ae je divný že to je nepravidelný. Chvilkama jedem motor normálně, no tak právě nevím odkud začít hledat. Díky všem za rady :)

Více
16 roků 10 měsíců zpět #20 od michalkulistak
Odpověděl michalkulistak pro téma zvuky
a co třeba řadící tyčky, zkontroluj jestli nemáš něco volného pod autem, nebo celkově. první bych obešel auto jestli někde není něco urvaného nebo povoleného zvenku(kryty kolem motoru, výfuky atd.) a pak bych se zabýval motorem, mě třeba klepaly brzdové destičky. rozjet se s autem a řadit všechny rychlosti jde v pohodě?

fiat tipo 1,7DGT 1989, už jen ve vzpomínkách
FIAT PUNTO II 1.8 16V HGT 96kW, 3 dveř,klima a plno dalších vymožeností. azurový démon 8-)

Více
16 roků 10 měsíců zpět #21 od bery1970
jak rachtá vysypanej kat?já se opravdu jen ptám nerad bych maloval čerta :?

bery1970 /F/I/A/T/ tipo 1,4 ie
r.v.1988-už je pryč

fiat marea weekend 1.6 16v
r.v.2000
ITALIANO ETERNAMENTE

NACHYSTEJTE KVĚTINÁČE NA VÁNOCE JSEM ZPÁTKY

Více
16 roků 10 měsíců zpět #22 od jirkaR
a není v háji silenblok na motoru, to může být spostu věcí těžko říct a nebo převodovka,

Fiat Tipo
2.0.Ie Po GO Motoru r.1990 zel.metal

Více
16 roků 10 měsíců zpět #23 od hovi

jak rachtá vysypanej kat?já se opravdu jen ptám nerad bych maloval čerta :?

no ractat nemusí ani třeba ale když rachtá , tak je to něco takovýho , kdyby si dal do kelímku třeba hrubší písek trošku a třepal s tim , něoco takového , ale poznáš to tak , že ti taky z vejfuku začnou vypadávat takový jakoby ,,kousíčky plástve,, a nebo když na ten kat zespoda zaklepeš, tak by v něm nemělo být slyšet jako chrastění

tipo 1.6 ie decent tuning - 14"alu , sportovní filtr,prahy,leddiodove neony,blinkry fabia,mračítka, M3 zrcátka ...

Více
16 roků 10 měsíců zpět #24 od jirk
Jednou z možností je i vodní čerpadlo,což byl můj případ.

Více
16 roků 10 měsíců zpět #25 od moucha
No vodní čerpadlo to asi není je jen asi 4 roky staré což není moc, ale prohlídnu ho Katí je starej rok a půl a rozhodně to není. Zvuk poznám, prto jsem ho měnila. Je mi stále záhadou že to bylo tak naráz a bez žádných předchozích upozornění. Nemá někdo náhodou zkušenost s vadným posilovačem řízení? Napadlo mě že by to mohlo být i tohle. Silenblock se mi nezdá motor se výrazně neklepal a to by se asi spíš projevovalo rachtání při jízdě a ne při stání. Teda si myslím

Více
16 roků 10 měsíců zpět #26 od Jenda
Nevlítlo něco do sání? Pokud se to stalo z ničeho nic,tak bych usoudil,že bude něco volného. A co ventyly?

1.6 DOHC r.v.89,naj.220 000Km,spotř.8.2L/100
Šlape jako hodinky,ale nemá STK,spinká v depozitu.
Opel AstraF 1.7TDs,momentálně plně využito.
Fiat 127, spotř.5.2L/100 ,spinká v garáži.

Více
16 roků 10 měsíců zpět #27 od moucha
Tak jsem všechno obhlídla, jestli někde není něco ruplý, nebo volný. Nikde nic. Po nastartování to rachotilo už jen sem tam. Dolila jsem ještě trochu oleje do motoru tak 2 deci, ale rachtalo to pořád. I při vysokejch otáčkách byla frekvence rachotání nízká. Zkusila jsem ho projet a přestalo to (to byl motor ještě studenej pod 50°C). Zahřála jsem ho na 90°C a svižně ho projela a nic není slyšet. Zatím je to dobrý, ale bojím se že by se to mohlo vrátit. Celkem uvažuju že by to mohl být posilovač řízení, ale nevím. Neměnil ho náhodou někdo z podobných důvodů? Oleje v nádržce je dost. A rachtání se ozývalo od řemenů, ale nedokážu určit jestli je to od altíku nebo od čerpadla hydrauliky. Nedokážu se tak blízko dostat ani k jednomu, abych při tom ještě měla puštěnej motor. Teď když je to dobrý to jsteně nezjistím, ale kdyby se to vrátilo, tak abych znala nějakej ten fígl. Díky moc a rady

Více
16 roků 10 měsíců zpět #28 od Jenda
Nevím,jetli benzínák má na rozvodech kladky,předpokládám že ano ale mě se u diesla uvolnila napínací kladka a bylo slišet klepání,Byl to volnej rozvodák.Ještě pár kylometrů jízdy a mohlo dojíd k nejhoršímu.

1.6 DOHC r.v.89,naj.220 000Km,spotř.8.2L/100
Šlape jako hodinky,ale nemá STK,spinká v depozitu.
Opel AstraF 1.7TDs,momentálně plně využito.
Fiat 127, spotř.5.2L/100 ,spinká v garáži.

Více
16 roků 10 měsíců zpět #29 od PavelM
Menila jsi i napinaci kladku na rozvodovym remenu? Me se v ni pridrelo lozisko a delalo to taky peknej brajgl.. :idea:

Fiat Tipo 1.6i.e.kat rv. 91'

Více
16 roků 10 měsíců zpět #30 od moucha
jasně, kladka je stará tak rok a rozvoďák pořádně napnutej

Vygenerováno za 1.912 sekund