Co vy na to ??? Prasečina ?

Více
16 roků 10 měsíců zpět #1 od Charles
Ahoj všem....chci se zeptat jestli je to podle vás prasečina :oops: Byl jsem se pozeptat na nějakej kvalitní přípravek na utěsnění úniku chladící kapaliny...Byl jsem v jedné firmě, kde prodávaj takový lepší věci (asi budu jmenovat: Auto RS) no kápl jsem tam na docela příjemnýho prodavače, tak jsme se tam bavili a nakonec mi řekl, abych se vysral na kdejaký ty přípravky co se prodávaj na pumpách i u nich, že daleko lepší je obyčejný vodní sklo a že stejně většina těch drahejch přípravků na utěsnění není v podstatě nic jinýho, než to samý vodní sklo :!: Tak jsem dal na jeho radu a nalil jsem ho tam, uvidim co to udělá :!:

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek :)

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
16 roků 10 měsíců zpět #2 od BlackJack
Zajímavej přístup prodavače ... ale vodní sklo mi nic neříká .. oč se jedná?

FIAT Tipo 1.9TDsX Gran Turismo (přenecháno rodičům)
Mitsubishi Galant 2.0 GLX

Více
16 roků 10 měsíců zpět #3 od Charles

Zajímavej přístup prodavače ... ale vodní sklo mi nic neříká .. oč se jedná?

Jo byl to dost dobrej chlap, nikoho tam neměl a já jsem se ptal na pár věcí na tipo, on mi povídá, že měl taky tipo a tim to začalo no ;)
Vodní sklo - prodává se to v drogérii....je to nějakej hydroxid nebo co, prostě když to necháš někde vylitý, tak na vzduchu se vypaří voda a vznikne bílá tvrdá hmota...moje babička do toho nakládala dřív vejce aby vydržely dlouho :lol:

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V

Více
16 roků 10 měsíců zpět #4 od michalkulistak
Odpověděl michalkulistak pro téma vodní sklo
vodný roztok křemičitanu draselného. vím že se do toho dávaly vejce aby vydržely dýl, a nějak to mělo něco společného s laminátem, nebo ne přímo, otec kdysi dělal nějakou formu za pomocí skelné tkaniny a vodního skla a vzniklo něco podobného laminátu

fiat tipo 1,7DGT 1989, už jen ve vzpomínkách
FIAT PUNTO II 1.8 16V HGT 96kW, 3 dveř,klima a plno dalších vymožeností. azurový démon 8-)

Více
16 roků 10 měsíců zpět #5 od BlackJack

vznikne bílá tvrdá hmota

Usazenina .. :lol:
A to se přilije do expanzky a v klidu se jezdí nebo to chce rozebrat, vylít vodu a pak s tím vyhrát?

Více
16 roků 10 měsíců zpět #6 od michalkulistak
Odpověděl michalkulistak pro téma prasečina
no nevím uvidíš po čase, ale asi bych tam nelil nic co nemám pořádně ověřené, ten borec mohl být zkušený anebo taky vědět prd

FIAT PUNTO II 1.8 16V HGT 96kW, 3 dveř,klima a plno dalších vymožeností. azurový démon 8-)

Více
16 roků 10 měsíců zpět #7 od BlackJack
Hlavně tam nalít přiměřené množství .. časem se to může uvolňovat a vzniknou nepříjemnosti. Nebo to může pak taky méně chladit :?

Více
16 roků 10 měsíců zpět #8 od Charles
no tak jsem volal známýmu mechanikovi a prej je to normální, že se to dělá...prej nic by se stát nemělo...no nalil jsem tam toho asi dost, jenže ono to i dost kapalo, aby to dřív nevykapalo než to vůbec něco udělá :D

Více
16 roků 10 měsíců zpět #9 od michalkulistak
Odpověděl michalkulistak pro téma prasečina
a co ti kape? není možná oprava?

Více
16 roků 10 měsíců zpět #10 od radioRH
ja sem koupil hlinikovy prašek jmenuje se to Aluminized Stop Leak a je to super daval sem ho tam v letě a bylo po uniku voda krasně drží dřív sem to musel pořad dolivat

fiat tempra 1.9 Tds-prodáno ted marea weekend 1.6 16v lpg

Více
16 roků 10 měsíců zpět #11 od bery1970
no to by mě zajímalo jestli s tím vyhraješ,kdybych tohle věděl možná bych to
zkusil.taky mi tekl chladič asi dvakrát jsem ho lepil chvilku dobrý,ale posléze
tekl ještě víc,takže nezbylo než koupit novej.

bery1970 /F/I/A/T/ tipo 1,4 ie
r.v.1988-už je pryč

fiat marea weekend 1.6 16v
r.v.2000
ITALIANO ETERNAMENTE

NACHYSTEJTE KVĚTINÁČE NA VÁNOCE JSEM ZPÁTKY

Více
16 roků 10 měsíců zpět #12 od BOHHy
Odpověděl BOHHy pro téma Re: Co vy na to ??? Prasečina ?
heh no vidíš .. to jsou věci .. my přidávali vodní sklo do betonu při stavbě sprch. koutu aby neprosakovala voda .. tzn .. možná na tom něco bude. :-D

Více
16 roků 10 měsíců zpět #13 od Charles
No nevím jestli to klapne, zrovna jsem se vrátil z cesty, najel jsem s tim asi 55 kiláků a uvidíme jestli zítra bude pod autem loužička nebo ne....jedno je ale jistý, už se mi konečně ohřívá auto na 90° :) a ne jen na těch 80 jako tomu bylo...jinak mi kapal chladič, a taky jsem ho zalepil, ale teče zase, kdyžtak mám už taky sehnanej jinej, když to nepomůže tak ho vyměnim, ale chtěl jsem to zkusit, dokonce mi řekl i táta, že na škodovce to udělal s tim sklem taky a prej to bylo zlatý, nikde ani kapka... 8)
ještě k tomu prášku, ten když tam dáš tak to ráda odsírá vodní pumpa a že by se mi chtěla dělat, to fakt nechce :?

Více
16 roků 10 měsíců zpět #14 od nuni
Odpověděl nuni pro téma Re: Co vy na to ??? Prasečina ?
Použít se dá opravdu kde co,vajíčkem počínaje a nějakýma přípravkama konče,ale jediná jistota je opravdu nový chladič.Vše ostatní jsou jen nouzové opravy.

tipo 1,6DOHC najeto 180000km
....a prece se toci!

Více
16 roků 10 měsíců zpět #15 od Charles

Použít se dá opravdu kde co,vajíčkem počínaje a nějakýma přípravkama konče,ale jediná jistota je opravdu nový chladič.Vše ostatní jsou jen nouzové opravy.

Ahoj nuni,
samozřejmě to jsem volil jako nouzové řešení, jiný chladič mám doma ve sklepě, jenže v téhle zimě a v takovém počasí se venku před panelákem na parkingu blbě opravuje....až bude trochu lépe a hlavně tepleji (to bude snad co nejdříve) tak ten chladič vyměním, když už budu v tom měnění, tak musim udělat i táhla řazení a vyměnit lambdu, kterou mám taky doma novou... dále se musim podívat na brzdy, jak jsou na tom kotouče, desky a pakny....zkrátka toho mám docela dost na práci, ale momentálně není čas, nálada ani nic podobného, mám ve škole zkouškový období, takže jsem pořád v jedno kole a nevim kde mi hlava stojí :!:

Vygenerováno za 0.518 sekund