Co vy na to ??? Prasečina ?

Více
16 roků 10 měsíců zpět #16 od juraj l
mne netesni taky HLUPY kryt medzi motorom a prevodovkou. je pod nim tesnenie za 100 korun, ale na vymenu treba demontovat prevodovku !

dal som tam tusim nejaky pripravok od firmy Holts.

po 2 tyzdnoch to prestalo tiect a vydrzalo to zhruba rok, teraz tecie zase, ale nie az tak velmi

tych pripravkov je ovsem viac typov. ci je to vodne sklo si moze kazdy overit, ze si vezme vzorku a ze ju analyzuje

ale som stastny, ze sa tym nic nepokazilo. aspon zatial. urcite som menil aspon 10 litrov rocne, a pod autom ostavali kaluze.

na predaj: Tempra Liberty S.W. 1.6 MPI made in Turkey

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
16 roků 10 měsíců zpět #17 od jirkaR
venku zima? :lol: jsme dnes měnili venku převodovku na unu a docela to šlo ještě že měl molitany aby bylo na čem ležet

Fiat Tipo
2.0.Ie Po GO Motoru r.1990 zel.metal

Více
16 roků 10 měsíců zpět #18 od TooM-As
jirkaR
souhlasím , pokud je potřeba není zima na nic. já před týdnem sundaval vanu a hlavu.Staší se pořádně obléct mám skvělou montérkovou kombinézu = když se ohneš netáhne na záda.

juraj l
sundat převodovku ? není to takovej problém , když máš nářadí je to za půl dne hotový.

K tématu
každé provizorní oprava je prasečina , přípravek na utěsnění použij jen na dobu nezbytně nutnou a potom okamžitě poškozený díl vyměň.

Bývalé:
fiat tipo 1.6 DOHC 66kw
fiat tipo 2.0 8V 83kw
fiat tipo 2.0 16V 107kw
Současné:
Fiat tipo 4x4 2.0 8VT 130kw

Více
16 roků 10 měsíců zpět #19 od Charles
Kluci omlouvám se, ale na mě je venku zima nebo ne na mě, ale na moje ruce, v tomhle za 10 minut necejtim prsty a celý ruce a nic tim pádem nemůžu dělat :?
jinak pokud by mi klapla přes kamaráda dílna, udělal bych to všechno, od řazení přes chladič až po brzdy ;)

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek :)

Více
16 roků 10 měsíců zpět #20 od nuni
Odpověděl nuni pro téma Re: Co vy na to ??? Prasečina ?
Jo,jo dílna to je paráda,tu tak mít,tak mě moje drahá polovička nevidí doma ani přes zimu.

tipo 1,6DOHC najeto 180000km
....a prece se toci!

Více
16 roků 10 měsíců zpět #21 od Charles
Takže kluci mohu doporučit, veškeré průsaky a úniky byly zastaveny a je to patrné, kde to všude unikalo, protože se tam udělá takovej bílej tvrdej povlak....teď už to musim jen vypustit a nalít novou namíchanou směs ;)
ale vážně to funguje a 1 litr (ale lije se tam tak maximálně, zdůrazňuji maximálně, půlka) mě stál 30,- Kč :)
takže dobrá oprava za malý peníz, ale nesmí se to tam nechat napořád to vodní sklo, aby to neucpalo ty drobný trubičky v chladiči úplně :? pozor na to :!:

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V

Více
16 roků 9 měsíců zpět #22 od Raven
Odpověděl Raven pro téma Re: Co vy na to ??? Prasečina ?
Mno pánové newím teda...Já bych do toho žádný sklo nelil...Co dělám v mototechně tak tak nějak mám prověřený tyhle ptákovinky a nejlepší je na to ten Aluminized Stop Leak...cosi...Ono ta tubička je asi na dvacet litrů a protože Tipo má jen myslím šest tak bych do toho nasypal něco kolem 1/4...Dělalo mi to taky že mi někudy unikala voda a já pořád něvěděl kudy...Tak jsem si to koupil a dobrý. Ptal jsem se kluků nahoře na servise (mototechna kde dělám je spojená se servisem) a nejlepší způsob je následující :
1. mít prázdnou vyrovnávací nádržku, ale v motoru musí být voda
2. nasypat to do vyrovnávací nádržky
3. dolít nádržku
4. nastartovat motor a nechat běžet dokud nesepne větrák
5. sednout do auta ujet s tím trasu cca 20km aby se to dostalo opravdu do celého okruhu a našlo si to případné skulinky.

Přesně takhlenc jsem to udělal já a už mi nikde nic nekape a ještě pokud tam toho nedáte moc tak vám to perfektně promaže vodní pumpu. Někdo může namítnout že jí ten prášek akorát odrovná.Ale to se stane jen ve chvíli kdy ho tam nasypete moc. Prostě když je toho moc, natlačí se to do ložisek v čerpadle a odrovná ho to...takže...doporučuju dávat max. 1/4 toho balení. Jo a ještě takowá zkušenost. Spousta z vás si stěžuje že jim netopí Tipo. Mě taky netopilo a bylo to zrovna době kdy mi unikala voda a tak nějak jsem vypozoroval že to netopí ve chvíli kdy je tam míň jak polovina nádobky. Tak jsem udělal to že jsem nádobky nalil plnou až vlastně po to kde začíná nálévací hrdlo a teď mám v autě Saharu už po pěti minutách jízdy....
:idea: tak hodně štěstí.....

Tipo 1.4 i.e. 1989; 51kW

Více
16 roků 9 měsíců zpět #23 od Charles
Mě to všechno už taky funguje, nikde nic nekape a topí to jako blázen :) A to že vodní sklo funguje mi nezávazně potvrdil i jeden starej automechanik, když jsme se bavili o úniku vody....prej se to tim dělá spoustu let a nikdy s tim enbyl problém...já mu zatím dávám za pravdu :P

Více
16 roků 9 měsíců zpět #24 od Raven
Odpověděl Raven pro téma Re: Co vy na to ??? Prasečina ?
Jako já newím....já bych do toho skla nešel....mě to příde prostě...neudělal bych to. Třeba na Stodvacítce vem to čert, tam kdybych nalil olej na hranolky tak to jede. A když se něco pokazí tak je to za deset korun ale na Tipo jsou díly trochec dražší....newím já bych do toho skla nešel...

Tipo 1.4 i.e. 1989; 51kW

Více
16 roků 9 měsíců zpět #25 od lenka153
Odpověděl lenka153 pro téma chladič
...veškerý takový utěsnění chladiče je jenom dočasný.dříve sa také dávala hořčice,nebo mletá černá káva,ale jek říkám-dočasně.P.S.mám chladič z 1,6 Tempry

Více
16 roků 9 měsíců zpět #26 od zryb
Odpověděl zryb pro téma Re: Co vy na to ??? Prasečina ?
apropo dočasné, no, hlinikový prášok mám v aute cca cez 3roky, a pohoda jahoda, chledenie, zohrievanie, pumpa, ok, za tu dobu som ani raz nedolieval kvapku vody (a tiekol chladič a spoje, zima - teplo, aj sk-páska povoli trochu)... a apropo poškodenie vodnej pumpy? ako? k ložiskám sa voda dostať nemôže(keby sa dostala, vypláchne mazivo a dovi dopo), podla mňa, to skôr zapcha chladič ako poškodí pumpu...

Tempra 1,9 Tds 66KW 1991
Tempra 1,6 ie SX.cat 57KW 1992 Abarth

Vygenerováno za 1.728 sekund