výměna 66kw místo 57kw

Více
16 roků 10 měsíců zpět #1 od hovi
výměna 66kw místo 57kw vytvořil uživatel hovi
zdravim vás , chtěl bych se zeptat , jestli to už někdo dělal , jedná se o výměnu motoru 1.6ie 57kw (jednovačka) za motor 1.6 dgt 66kw (dvouvačka) kdybych to tam dal ,potřebuju i elektriku z 66kw , nebo stačí jen přehodit řídící jednotku a digiplex :?:

tipo 1.6 ie decent tuning - 14"alu , sportovní filtr,prahy,leddiodove neony,blinkry fabia,mračítka, M3 zrcátka ...

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
16 roků 10 měsíců zpět #2 od TooM-As
Odpověděl TooM-As pro téma Re: výměna 66kw místo 57kw

zdravim vás , chtěl bych se zeptat , jestli to už někdo dělal , jedná se o výměnu motoru 1.6ie 57kw (jednovačka) za motor 1.6 dgt 66kw (dvouvačka) kdybych to tam dal ,potřebuju i elektriku z 66kw , nebo stačí jen přehodit řídící jednotku a digiplex :?:

jo to musíš i řídící jednotku s kabeláží atd. ten motor má vstřikování GM. to už jdi radší do nějakého 2.0 a bude to stejná práce .

Bývalé:
fiat tipo 1.6 DOHC 66kw
fiat tipo 2.0 8V 83kw
fiat tipo 2.0 16V 107kw
Současné:
Fiat tipo 4x4 2.0 8VT 130kw

Více
16 roků 10 měsíců zpět #3 od hovi
Odpověděl hovi pro téma Re: výměna 66kw místo 57kw
díky , no já to můžu mít ten motor i s tou kabeláží a sevšim všudy právě jen ,,za flašku,, tak se ptam jestli musí bejt i ta kabeláž právě :D jinak dík moc [smilie=bluecolorz5_pdt_01.gif]

tipo 1.6 ie decent tuning - 14"alu , sportovní filtr,prahy,leddiodove neony,blinkry fabia,mračítka, M3 zrcátka ...

Více
16 roků 10 měsíců zpět #4 od hovi
teť mě napadlo a kdybych dal vstřikování z 1.6 ie 57kw :?: :?: :?: mělo by to pořád pak stejný výkon tedy + - něco málo, nebo by to mělo výkon pak těch 57kw jen?

Více
16 roků 10 měsíců zpět #5 od TooM-As
to nevím myslým ale že by to vstřikování nesedlo na sací potrubý.

Bývalé:
fiat tipo 1.6 DOHC 66kw
fiat tipo 2.0 8V 83kw
fiat tipo 2.0 16V 107kw
Současné:

Více
16 roků 10 měsíců zpět #6 od hovi
:lol: tak dopasovat to neni takový problem , udělá se popřípadě reduxe a je to , mě jde o ten výkon

Více
16 roků 10 měsíců zpět #7 od TooM-As

:lol: tak dopasovat to neni takový problem , udělá se popřípadě reduxe a je to , mě jde o ten výkon

pokud můžeš mít vše z 1.6 DOHC tak to vyměň celé. postav aute vedle sebe a jen přendavej.

Bývalé:
fiat tipo 1.6 DOHC 66kw
fiat tipo 2.0 8V 83kw
fiat tipo 2.0 16V 107kw
Současné:

Více
16 roků 10 měsíců zpět #8 od hovi
jasný to je nejlepší , já vím , chci to i tak udělat , jen sem nechtěl tahat , ty kabely no , tak je nataham a bude , no hold na tom strávim , nějakej ten čas ,ale snad výsledek nějaký bude :lol:

Více
16 roků 10 měsíců zpět #9 od mk-tec
Odpověděl mk-tec pro téma Re: výměna 66kw místo 57kw
...no nevím, co tím docílíš. Asi jen větší papírovej výkon. Těch 66kW ve dvouvačce nejede o nic líp, než těch 57 kW v jednovačce. A jednovačka má lepší zpřevodování a hlavně méně papá a je míň problémová. Když měnit, tak rovnou za 2litra, jinak pro mě by to byla zbytečná práce...

FIAT TIPO - 1,6 MPI, r.v 1994 ...zatím

Více
16 roků 10 měsíců zpět #10 od Dresik
Odpověděl Dresik pro téma Re: výměna 66kw místo 57kw
Tak, tak. Tou dvouvačkou krok k lepšímu neuděláš..

AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Lancia Delta HPE HF Turbo
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz
eSHOP-vybavení dílen, nářadí,nástroje.Pište co potřebujete:)

Více
16 roků 10 měsíců zpět #11 od michal_tipar
jednovačkový motor je novější a modernější konstrukce, určitě si výměnou nepolepšíš, výkon nepoznáš ale spotřebu poznáš citelně...
Tohle není dobrá výměna...
Motor je o dost těžší, takž budou víc odcházet všechny komponenty podvozku jako ložiska, ramena a čepy

Více
16 roků 9 měsíců zpět #12 od hovi
díky za vaše názory , jsem rád , že jste řekli co a jak je , ale zaráží mě ta spotřeba , věčina aut totiž když porovnáte OHC a DOHC tak DOHC má většinou menší spotřebu , nebo se mílím ?

Více
16 roků 9 měsíců zpět #13 od michal_tipar
to je pravda ale jen u 16V motorů, tahle DOHC je POUZE 8V a navíc konstrukčně někde z konce 70tých let...

Více
16 roků 9 měsíců zpět #14 od Dresik
Odpověděl Dresik pro téma Re: výměna 66kw místo 57kw
Jak říkáš.. :wink:

AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Lancia Delta HPE HF Turbo
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz
eSHOP-vybavení dílen, nářadí,nástroje.Pište co potřebujete:)

Více
16 roků 9 měsíců zpět #15 od hovi

to je pravda ale jen u 16V motorů, tahle DOHC je POUZE 8V a navíc konstrukčně někde z konce 70tých let...

jasný , že je to 8 ventil , to vím :D no ale taky tam mohli dát o 8 ventilů eště navíc , to by pak byl asi dobrý motro asi co ? 1.6 16V to by jelo :lol:

Vygenerováno za 0.498 sekund