výměna 66kw místo 57kw

Více
16 roků 9 měsíců zpět #16 od Dresik
Odpověděl Dresik pro téma Re: výměna 66kw místo 57kw
No mě 1.6 16V jede celkem dobře. Ikdyž teď mi nějak netáhme ve vysokých otáčkách..,ale to snad nějak doladím..

AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Lancia Delta HPE HF Turbo
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz
eSHOP-vybavení dílen, nářadí,nástroje.Pište co potřebujete:)

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
16 roků 9 měsíců zpět #17 od hovi
Odpověděl hovi pro téma Re: výměna 66kw místo 57kw
no ty ten 1.6 16V máš ale v lancii ne?

tipo 1.6 ie decent tuning - 14"alu , sportovní filtr,prahy,leddiodove neony,blinkry fabia,mračítka, M3 zrcátka ...

Více
16 roků 9 měsíců zpět #18 od Dresik
Jj, v Deltě..ten samý jako se dával do Bravy, Marey, Sieny a nevím kam ještě:) Když už by si chtěl přehazovat, tak si sežeň tenhle a nebo rovnou nějaký větší obsah.

AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz

Více
16 roků 9 měsíců zpět #19 od hovi
Odpověděl hovi pro téma Re: výměna 66kw místo 57kw

Jj, v Deltě..ten samý jako se dával do Bravy, Marey, Sieny a nevím kam ještě:) Když už by si chtěl přehazovat, tak si sežeň tenhle a nebo rovnou nějaký větší obsah.

já bych právě chtěl jen 1.6 ale právě tu 16V právě že sem Bravem tou 1.6 jel a jede to fakt slušně 8)

tipo 1.6 ie decent tuning - 14"alu , sportovní filtr,prahy,leddiodove neony,blinkry fabia,mračítka, M3 zrcátka ...

Více
16 roků 9 měsíců zpět #20 od petr1978
Odpověděl petr1978 pro téma Re: výměna 66kw místo 57kw
No jestlijde o porovnání 1.6 DOHC a 1.6 OHC tak DOHC je rozhodně lepší motor. Jen řízení motoruje na hovno :( Snad by šlo dopasovat 1.6 DOHC na řízení Bosch co je u OHC. Jen by jsi si musel nějak poradit s polohou klikového hřídele. 1.6 OHC ho mám, kdež to 1.6 DOHC nemá. Je to celkemdůležitý prvek řízení, bez toho ti motor nepoběží.

Tipo 1.6 HF Turbo (831B7.046), r.v. 1991 digital, spotřeba kolem 8 l na 100 km:-) Tel: 732 514 955

Více
16 roků 9 měsíců zpět #21 od mk-tec
Odpověděl mk-tec pro téma Re: výměna 66kw místo 57kw

No jestlijde o porovnání 1.6 DOHC a 1.6 OHC tak DOHC je rozhodně lepší motor. Jen řízení motoruje na hovno :( Snad by šlo dopasovat 1.6 DOHC na řízení Bosch co je u OHC. Jen by jsi si musel nějak poradit s polohou klikového hřídele. 1.6 OHC ho mám, kdež to 1.6 DOHC nemá. Je to celkemdůležitý prvek řízení, bez toho ti motor nepoběží.

Nevím, jestli tě dobře chápu. Nevím, podle čeho usuzuješ, že je DOHC 8V lepší, když od toho Fiat upustil, protože motor je těžší, je více součástek, je více náchylný na údržbu (poruchovost), jede stejně, jako těch 55kW v OHC, žere podstatně více... A navíc by jsi potřeboval vícebodové vstřikování a to dělalo GM, žádnej Bosch... a Bosch u OHC je jen jednobod, takže si moc nepomůžeš...

FIAT TIPO - 1,6 MPI, r.v 1994 ...zatím

Více
16 roků 9 měsíců zpět #22 od michal_tipar
Taky nechápu, proč by měla být DOHC lepší??? V servisu mi kdysi velmi haněl DOHC motor, proti novějšímu OHCčku - ve Fiatu a byl to člověk, který dělá fiaty celý život...

Více
16 roků 9 měsíců zpět #23 od Dresik
Já byl s OHCčkem nadmíru spokojen. Měl sem ho v deltě přes rok. A krom svíček a kabelů sem na to nesáhl. A to sem s tím jel i do Chorvatska se slušnou spotřebou. A při eko jízdě sem dokázal jet za 5.7l..

AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz

Více
16 roků 9 měsíců zpět #24 od petr1978
Odpověděl petr1978 pro téma Re: výměna 66kw místo 57kw
No myslím si to, protože je rozdíl v proudění vzduchu a spalin ve velci a spalovacím prostoru. U DOHC jsou kanálky naproi sobě, kdež to u OHC se proudění vlastně kříží. To podlé chytré literatury znamená, že u DOHC dosáhneš rychlejší výměnu spalin za čistý zvduch než u OHC ani by jsi použil 16V techniku. Je pravda, že by to chtělo u toho motoru MPI, což se nevyrábí.
Taky když se mrknu na 1.8 a 2L, mají dvě vačky i nové motory.
Osobně si myslím, že se nepovedlo řízení motoru, ne motor jako takový.

Tipo 1.6 HF Turbo (831B7.046), r.v. 1991 digital, spotřeba kolem 8 l na 100 km:-) Tel: 732 514 955

Více
16 roků 9 měsíců zpět #25 od simir
Odpověděl simir pro téma Re: výměna 66kw místo 57kw
proudění vzduchu ve spal. prostoru je u DOHC určitě lepší, sám jsem měl komplet motor rozebraný a konstrukčně je určitě dobrý, proto ho používali celá léta už snad od 131 Miafiori či dřív. Ukončení výroby dle mého názoru způsobily nové emisní limity.
Ale v karburátoru to musí být nářez, sám to budu zkoušet předělat. Dokonce ani hlava už nejde snížit, italové ji dali nadoraz. Kompr. poměr je prakticky u maxima (10,5:1). Od 11:1 už nevydrží těsnění a výkon stejně nestoupá

Fiat Tipo 1.6 DOHC (149C2046)

Více
16 roků 9 měsíců zpět #26 od doomik
Odpověděl doomik pro téma Re: výměna 66kw místo 57kw
Myslim, ze ani rizeni motoru OHC neni nic extra. Ja mam na DOHC 200tkm a z toho to pulku zivota tahalo prives, jak nakladni tak obytny a nikdy mne
nenechal ve stychu. Zatim jsem prepajel cidlo teploty motoru a vymenil praskle parohy.
Ten motor snad uz pouzival 100k Fiat 125 original ne a Lancky taky.

Fiat Tipo 1,6 DOHC - PRODANO, slouzi dal
Lancia Delta Nuova 1,6 16V
Lancia Delta 1,6 GTie
Fiat Multipla 1,9JTD

Více
16 roků 9 měsíců zpět #27 od simir
Odpověděl simir pro téma Re: výměna 66kw místo 57kw
Fiat 125 má jiné vrtání a zdvih. Tyhle motory asi přišli s Fiatem 131 v roce 1978. Nevím. Viz fiat.mysteria.cz/131.htm

Fiat Tipo 1.6 DOHC (149C2046)

Vygenerováno za 0.452 sekund