auto mi stale skube
Stále nerozumím tomu, že ti při zahýbání motorem nebo potahaní za čidlo vody jde ten krokomotorek hore - dole. Jakože vyjíždí a zajíždí nebo co myslíš??? To pokud jsou tam nějaké záchvěvy mimo tento pohyb (zajíždfění a vyjíždění což je OK), tak to tak být nemá a může to dělat ten problém.
Krom toho, taková banalita mě napadá - zkus kouknout na táhlo plynu co jde na klapku, musí jít v tom bovdenu lehce, pokud ne, je vevnitř otřepené, tak ti může způsobovat zážkuby a ty zaregistruje potenciometr a výsledek auto dělá hop hop. Ale to opravdu v hodně extrémním případě. A jak jsi na tom se spotřebou???
Ještě jedna věc, zkontroluj vedení od lambdy až do motorového prostoru, jestli není někde seklá izolace e nedostává se to na kostru, to pak dělá taky bordel.
Snad tě nematu, ale to je tak, co jsem si teď vzpomněl, čím by to mohlo být, ale taky nemusí. Už jsi toho dost měnil, tak o to hůř se heldá. Ale snad jsi měnil vždy za plně funkční a tím jsi vyřadil možnost chyb.
Fiat Tipo 1.6 i.e. , 1990, černá barva,
prej 130 000km...což už vím, že nejní pravda
Ale šlechtím ,co se dá, přirostl k srdci mrška
fiattipo.net/modules/gallery2/main.php?g2_itemId=651
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
- vilímek petr
ten krokomotor chodi niekedy viac niekedy menej.... zahybem motorom a pocujem....bzzz...bzzzz... - jako vysune a zasune.... zahybem znova a on na to bzzzzzz...bzzzzzz...... dotknem sa konektora cidla vody a on bzzzzzz...bzzzz... pohnem trochu z konektorom cidla vody a on bzzzzz...bzzzzz..... idem pozret tie hadicky... a potom to uz asi zapalim...
podla toho co tu pises to vypada ako keby bol niekde skrat alebo zle pritiahnuty nejaky kablik :-k
Fiat Tipo, 1.4 karbec, r.v. 1990, 210 000 km - predané
Fiat Brava, 1,6 16V, r.v. 1998, na tacho 61 500 km
Vypadá to, že to někde probíjí, jediné co mě napadá, proč ten krokomotorek reaguje na tyto podněty. Koukni na ten kontakt co ti vede do krokomotorku, jestli se někde nedotýká motoru s obnaženou izolací, vysvětlení pro to, když se dotkneš kabelu čidla jedině, že tento kabel nějak kříží cestu kabelu co jde od krokomotorku a zahýbáním dojde k dotknutí k motoru. Snad jsem ti moc nezamotal hlavu, ale přijde mi to logické.
Může to být i někde dál na vedení, ale to už asi sám nezjistíš. Tohle zkontroluj ale když už jsi vyměnil co šlo, bude to nějaká kravina, která je nelogická a dohání k šílenství. Tak hodně štěstí a informuj.
Fiat Tipo, 1.4 karbec, r.v. 1990, 210 000 km - predané
Fiat Brava, 1,6 16V, r.v. 1998, na tacho 61 500 km
Ano lambda má vlvi na spotřbu, pokud je v pořádku výfuk dává řj info o obsahu kyslíku ve spalinách a dle toho se míchá koktejl do válců Ale největší vlvi na spotřebu má čidlo vzduchu a vody. Tak pátrej pátrej a dej vědět, Na to prostě musíme přijít Pak mi poradíš, co já s tím vrzáním od přední nápravy, ať taky nemusím polejvat benzínem a pálit to
No ten čep to nejspíš nebude, to jsem měl dole, když sjem dělal stabík, ale pro jistotu na to kouknu ještě.
Tak tady to máš, moje slohové cvičení +
www.fiattipo.net/modules.php?name=Forums...ight=%E8idlo+vzduchu
- vilímek petr
Zkus vyměnit ty kabely, to u mě teda na výkonu taky dost udělalo a uvidíš Ať tu nevytváříme katastrofické scénáře