auto mi stale skube

Více
16 roků 9 měsíců zpět #16 od Vali
Odpověděl Vali pro téma Re: auto mi stale skube
No to já ti nepovím asi přesně, já měnil celej vstřik, teď přehazuju poťáky. Jj rozumíme si je to stříkačka, ten krokomotorek má funcki přestavování klapky před startem a také říká řj, že máš neutrál při jízdě a ta pak nedává palivo. Je to jeden díl, který spolu s poťákem, který vyhodnocuje polohu klapky vytváří sytič za studena a pak ovlivňuje bohatost směsi dle polohy klapky a toho jak šlapeš na plyn při jízdě.

Stále nerozumím tomu, že ti při zahýbání motorem nebo potahaní za čidlo vody jde ten krokomotorek hore - dole. Jakože vyjíždí a zajíždí nebo co myslíš??? To pokud jsou tam nějaké záchvěvy mimo tento pohyb (zajíždfění a vyjíždění což je OK), tak to tak být nemá a může to dělat ten problém.

Krom toho, taková banalita mě napadá - zkus kouknout na táhlo plynu co jde na klapku, musí jít v tom bovdenu lehce, pokud ne, je vevnitř otřepené, tak ti může způsobovat zážkuby a ty zaregistruje potenciometr a výsledek auto dělá hop hop. Ale to opravdu v hodně extrémním případě. A jak jsi na tom se spotřebou???
Ještě jedna věc, zkontroluj vedení od lambdy až do motorového prostoru, jestli není někde seklá izolace e nedostává se to na kostru, to pak dělá taky bordel.
Snad tě nematu, ale to je tak, co jsem si teď vzpomněl, čím by to mohlo být, ale taky nemusí. Už jsi toho dost měnil, tak o to hůř se heldá. Ale snad jsi měnil vždy za plně funkční a tím jsi vyřadil možnost chyb.

Fiat Tipo 1.6 i.e. , 1990, černá barva,
prej 130 000km...což už vím, že nejní pravda
Ale šlechtím ,co se dá, přirostl k srdci mrška
fiattipo.net/modules/gallery2/main.php?g2_itemId=651

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

• vilímek petr
16 roků 9 měsíců zpět #17 od vilímek petr
Odpověděl vilímek petr pro téma Re: auto mi stale skube
Mě ještě napadlo mrkni na podtlakové hadičky.Může to někde přisávat falešný vzduch a proto to furt škube při všech kvaltech.

Více
16 roků 9 měsíců zpět #18 od tipo384
Odpověděl tipo384 pro téma Re: auto mi stale skube
nooo... tie hadicky som este nepozeral.... a ten krokomrter-ano ked hybem motorom, alebo ked pohybem konektorom na cidle.... nie cidlom, cidlo je pevne... len ten konektor... tak to chodi vpred-vzad!!! a sonda je druha, auto ide lepsie ale stale sklbe....

Více
16 roků 9 měsíců zpět #19 od tipo384
ten krokomotor chodi niekedy viac niekedy menej.... zahybem motorom a pocujem....bzzz...bzzzz... - jako vysune a zasune.... zahybem znova a on na to bzzzzzz...bzzzzzz...... dotknem sa konektora cidla vody a on bzzzzzz...bzzzz... pohnem trochu z konektorom cidla vody a on bzzzzz...bzzzzz..... idem pozret tie hadicky... a potom to uz asi zapalim... :D

Více
16 roků 9 měsíců zpět #20 od drto
Odpověděl drto pro téma Re: auto mi stale skube

ten krokomotor chodi niekedy viac niekedy menej.... zahybem motorom a pocujem....bzzz...bzzzz... - jako vysune a zasune.... zahybem znova a on na to bzzzzzz...bzzzzzz...... dotknem sa konektora cidla vody a on bzzzzzz...bzzzz... pohnem trochu z konektorom cidla vody a on bzzzzz...bzzzzz..... idem pozret tie hadicky... a potom to uz asi zapalim... :D

podla toho co tu pises to vypada ako keby bol niekde skrat alebo zle pritiahnuty nejaky kablik :-k

Fiat Tipo, 1.4 karbec, r.v. 1990, 210 000 km - predané

Fiat Brava, 1,6 16V, r.v. 1998, na tacho 61 500 km

Více
16 roků 9 měsíců zpět #21 od Vali
No tak jak píšeš s tím krokomotorkem, tak to je špatné. krokomotorek se pohybuje jen když otočíš klíčkem do polohy 2 - přestaví klapku do určité polohy pro studený start, spolu s potenciometrem a dalšíma hejblátkama to nastaví. Ale pak už se hýbat nemá. Každpoádně se nemá hýbat, když se dotkneš kabelu na čidlo vody a nebo motoru. Po tom bych šel, otázka je, proč to tohle dělá.

Vypadá to, že to někde probíjí, jediné co mě napadá, proč ten krokomotorek reaguje na tyto podněty. Koukni na ten kontakt co ti vede do krokomotorku, jestli se někde nedotýká motoru s obnaženou izolací, vysvětlení pro to, když se dotkneš kabelu čidla jedině, že tento kabel nějak kříží cestu kabelu co jde od krokomotorku a zahýbáním dojde k dotknutí k motoru. Snad jsem ti moc nezamotal hlavu, ale přijde mi to logické.

Může to být i někde dál na vedení, ale to už asi sám nezjistíš. Tohle zkontroluj ale když už jsi vyměnil co šlo, bude to nějaká kravina, která je nelogická a dohání k šílenství. Tak hodně štěstí a informuj.

Více
16 roků 9 měsíců zpět #22 od tipo384
okis... a teraz som pozeral do motora, len tak ma napadlo papritlacat kable na sviecky... 4 od rozdelovaca ma riadne kopol.. to znamena ze je kabel na figu???!!! a ked som ho vymenil tak uz to trha menej... a sa mi zda ze ked som nedavno vymenil lambdu tak to aj menej zere...??? idem pozret tu elektriku okolo to cidla vody... a dam vedet... ](*,)

Více
16 roků 9 měsíců zpět #23 od drto
Odpověděl drto pro téma Re: auto mi stale skube
najlepsie by asi bolo dat tie kable na sviecky nove vsetky aby si mal istotu :wink: a popripade vymen aj vicko na rozdelovaci. to dokaze robit tiez poriadne divy. mna tiez poriadne potrapilo vicko :evil:

Fiat Tipo, 1.4 karbec, r.v. 1990, 210 000 km - predané

Fiat Brava, 1,6 16V, r.v. 1998, na tacho 61 500 km

Více
16 roků 9 měsíců zpět #24 od Vali
No nejlepší by bylo pravdu dát nové kabely - taky jsem tomu nevěřil, ale pak jsem dal nové silikonové kabely, kelsla spotřeba a také to lépe táhlo. Svíčky taky dokážou dělat paseku, včera jsem se hrabal v jiném Tipu a po výměně svíček jsme bez problému nastartovali. Ale to jsem předpokládal, že jsi měnil jako první, když jsi psal, co vše jsi vyměnil. No a víčko rozdělovače také jak psal drto to také zkontroluj, jestli není propálené, jak je na tom uhlík a také kontakty, případně jemným smirkem přebrousit, aby nebyly zoxidované. Ale ty kabely můžou opravdudělat také řádnou paseku.
Ano lambda má vlvi na spotřbu, pokud je v pořádku výfuk dává řj info o obsahu kyslíku ve spalinách a dle toho se míchá koktejl do válců :lol: Ale největší vlvi na spotřebu má čidlo vzduchu a vody. Tak pátrej pátrej a dej vědět, Na to prostě musíme přijít :lol: :lol: Pak mi poradíš, co já s tím vrzáním od přední nápravy, ať taky nemusím polejvat benzínem a pálit to :lol: :lol:

Více
16 roků 9 měsíců zpět #25 od tipo384
poradim,poradim... mne vrzal na naprave cap riadenia... bola roztrhnuta gumicka,co je okolo neho a kov na kov vrzal.... vicko rozdelovaca ma asi okolo roka, daval som nove a sviecku som daval teraz v lete nove. Ale novina... podtlakova hadicka bola prasknuta - dal som druhu.... na kabliku cidla vody bola porusena izolacia.... zaizoloval som.... vsetky konektory v motore som vystriekal...... auto ide fajn, ale stale to neni ono.... este ako keby ho nieco pridusalo ked odrazu pridam.... raz sa hned zobere a raz ho trsicku ako keby pridusilo..... zajtra chcem vytiahnut katalizator mozno bude pripchany.... a kable su uz objednane... zajtra pridu... vsetkych 5 za 700sk od BOSCH... tak uvidime... :wink:

Více
16 roků 9 měsíců zpět #26 od tipo384
ma napadlo este, ake cidlo vzduchu??? kde to je???

Více
16 roků 9 měsíců zpět #27 od Vali
čidlo vzduchu je přímo na vstřiku, pošlu ti link kde jsou i fotky a postup jak kontrolovat. No Ještě zkus zrestartovat řj odpojením baterie, z počátku může auto trošku kuckat a pak uvidíš.
No ten čep to nejspíš nebude, to jsem měl dole, když sjem dělal stabík, ale pro jistotu na to kouknu ještě.

Tak tady to máš, moje slohové cvičení :lol: +
www.fiattipo.net/modules.php?name=Forums...ight=%E8idlo+vzduchu

• vilímek petr
16 roků 9 měsíců zpět #28 od vilímek petr
Odpověděl vilímek petr pro téma Re: auto mi stale skube
Čao,Tipo384 mě ještě napadlo palivové čerpadlo.Když přidáš tak nedává v ten moment patřičný tlak a proto to nemá ten správný rozjezd

Více
16 roků 9 měsíců zpět #29 od tipo384
dik, vyskusam!!! dnes ide von katalizator... a uz prisli aj kable....tak uvidime...

Více
16 roků 9 měsíců zpět #30 od Vali
Ten tah při rozjezdu mi dělalo čidlo nasávaného vzduchu, vůbec to nechtělo jet, stál jsem na plynu a nic. No to čerpadlo by to mohlo být taky ,ale spíš než čerpadlo samotné, tak regulátor tlaku paliva na vstřiku, ten sjem měnil já kvůli teplejm startům a řeknu vám, že rozdíl na výkonu byl citelně znát. Ale to bys mohl takhle přemýšlet nad celým autem.
Zkus vyměnit ty kabely, to u mě teda na výkonu taky dost udělalo a uvidíš :lol: Ať tu nevytváříme katastrofické scénáře :wink:

Vygenerováno za 0.481 sekund