Topení

18 roků 7 měsíců zpět #16 od Anonymní
Odpověděl Anonymní pro téma Re: Topení

Tak u? asi
vím proč mě Típko 2.0 i.e topí tak na prd (mo?ná huř jak trabant :( ) není
to zavzdu?něním systému, ale zarostlým radiátorem.Tak ?e to znamena oddělat
celou přístrojovku.Mám digitál tak ?e se bojím tý elektriky.Máte s tím
prosím vás nědo zku?enosti? Jestli jo tak v kostce poradte.Díky

Je to sranda :) Sundáš levý reprák a pak pravý kryt co je na přistrojovce. Pod tím vším jsou 4 šrouby které vyšroubuješ. Pak jen povytáhneš přistrojovku a odpojíš kabely. Jsou zajištěny tak je nejprve musíš odjistit a pak tahat. To je všechno jak sundat přístrojovku:-)

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
18 roků 7 měsíců zpět #17 od Tkevlar
Odpověděl Tkevlar pro téma Re: Topení
Uz je to vyreseno. Nevim sice jak se to stalo, ale jakmile jsem to jel projet tak to zaclo fungovat. Mozna to je nekde trochu ucpany, a tim ze zvysim otacky to prekonam. Bude se zkouset :)

Alfa Romeo 156 1.9JTD
Alfa Romeo 155 1.8TS (bohužel motor KO)
ex.Tipo 1.7D

Více
18 roků 7 měsíců zpět #18 od Tkevlar
Tak je to asi opravdu ucpany. Kdyz motor bezi na volnobech tak se nedockam tepla ani za rok. Jakmile pridam otacky. Tak he a uz to fouka teple. Bohuzel kdyz jezdim po meste tak to netopi. Az na dalnici to zacne. Nevite nekdo jak to profouknout nebo co s tim?

Alfa Romeo 156 1.9JTD
ex.Tipo 1.7D

Více
18 roků 7 měsíců zpět #19 od Honza
Odpověděl Honza pro téma Re: Topení

Řek bych, ?e he
zarostel zevnitř.
V létě kdy? se nepou?ívá tak v něm kapalina jenom sotjí
tak vesele zaroste...

pozor u fiatu šteluješ teplotu vzduchu klapkou ,která pouští vzduch bud presradiator,nebo primodo interieru...takze radiatorem proudi voda furt, jen kalpka znemoznuje to aby to topilo...tim otocnym ovladacem otevres klapku ktera pusti vzduch na radiator

coupe 2l 16V ... no cement
tipo 2l 8V RIP-> 2l 16V alive
stilo 1.8 16v
156 2.5 V6
bravo HGT 175 alive

Více
18 roků 7 měsíců zpět #20 od jarda3
Odpověděl jarda3 pro téma Re: Topení

V
chytré knize jsem na?el,?e jde přepnout sání k topení,aby nasávalo vzduch z
venku a nebo z vnitřku auta.Jen?e jsem nena?el páčku,kterou se to dělá.Mají
to teda jen některá Tipa,nebo kde to mám hledat ?

Jak na to?!? Od koopu z CB
Chytra kniha je docela pochybny zdroj informaci!
Uvadi napriklad ze levy zavit utahujeme do prava a podobne nesmysly.
Aco bude dal?
Motor saje vyfukem???

Fiat Tipo 1,9tD,66kW

Více
18 roků 7 měsíců zpět #21 od MichalW
Odpověděl MichalW pro téma Re: Topení

Tak je to asi opravdu ucpany. Kdyz motor bezi na volnobech tak se nedockam tepla ani za rok. Jakmile pridam otacky. Tak he a uz to fouka teple. Bohuzel kdyz jezdim po meste tak to netopi. Az na dalnici to zacne. Nevite nekdo jak to profouknout nebo co s tim?

Asi to nebude ono, ale to samé jsme řešili teď na Mondeu, od doby co jsem rozškubl rozvoďák a byla sundaná hlava. Od té doby to blbě topilo, jak říkáš, ve městě vůbec, začalo to topit až se auto trochu rozjelo. Dále se občas ztrácela voda a systém byl strašně natlakovaný. Po několikaměsíčním bádání jsme přišli na to, že nefungovalo propouštění přetlaku na víčku vyrovnávací nádobky. Po pročištění víčka je vše Ok, topí to jak Žigulík :D

Ale jestli to bude i tvůj případ, to nedokážu posoudit

Více
18 roků 7 měsíců zpět #22 od Augustin
Odpověděl Augustin pro téma Re: Topení

Řek bych, ?e he
zarostel zevnitř.
V létě kdy? se nepou?ívá tak v něm kapalina jenom sotjí
tak vesele zaroste...

pozor u fiatu šteluješ teplotu vzduchu klapkou ,která pouští vzduch bud presradiator,nebo primodo interieru...takze radiatorem proudi voda furt, jen kalpka znemoznuje to aby to topilo...tim otocnym ovladacem otevres klapku ktera pusti vzduch na radiator

V tom nemas pravdu. Voda se uzavira do vymeniku zaroven s tim, jak se nataci klapka. Vsimni si, ze od strany ridice je ten mechanismus napojen na jednom ovladacim lanku (klapka i ventil vody). Mel jsem to cele rozebrane, ja jsem mel bohuzel tu smulu, ze to ovladani klapky bylo ulomene a tim mi lezela a uzavirala proudeni vzduchu pres vymenik (byt ve vymeniku byla tepla voda, slo to jinou komorou (studeny vzduch) do iinterieru). Nikomu to nepreji, odstrojit celou palubovku, vytahnout stredovy modul, vykuchat jej vymenit ovladani klapky a znova smontovat, delal jsem to cely den, od rana do vecera. :?

Více
18 roků 7 měsíců zpět #23 od Tkevlar

Asi to nebude ono, ale to samé jsme řešili teď na Mondeu, od doby co jsem rozškubl rozvoďák a byla sundaná hlava. Od té doby to blbě topilo, jak říkáš, ve městě vůbec, začalo to topit až se auto trochu rozjelo. Dále se občas ztrácela voda a systém byl strašně natlakovaný. Po několikaměsíčním bádání jsme přišli na to, že nefungovalo propouštění přetlaku na víčku vyrovnávací nádobky. Po pročištění víčka je vše Ok, topí to jak Žigulík :D

Ale jestli to bude i tvůj případ, to nedokážu posoudit

Vicko trochu pomohlo, ale stejnak to na volnobech netopi. Ale kdyz uz se jede po meste tak to vlazne fouka. Coz je uspech :)
Asi to vypustim a zkusim vytahnout ten vymenik. a profouknout hadice :)
I kdyz ted me tak napada, ze to prestalo topit az po vymeneni motoru. Ale nevim kde tam by mohla byt chyba.

Alfa Romeo 156 1.9JTD
ex.Tipo 1.7D

Více
18 roků 7 měsíců zpět #24 od Tkevlar
Ted jsem si vzpomel. Hadice ktere vedou do a z topeni nejsou vubec teple, ale vrchni hadice do chladice je tepla. Vodni pumpa? :idea:

Alfa Romeo 156 1.9JTD
ex.Tipo 1.7D

Více
18 roků 7 měsíců zpět #25 od SKV
Odpověděl SKV pro téma Re: Topení
Vodní pumpa určitě ne, to by Ti nešlo chlazení! Může to být ventil, který neotvírá nebo otvírá jen málo, případně zarostlý výměmík topení. Dej si tu práci, vypusť vodu a zkus ventil /kupoval jsem ho nový asi za 350,-Kč/. Když budeš mít ventil venku, uvidíš, jestli je to ventilem nebo radiátorem.

Tipo 1,4 iE, najeto
235 000 km

Více
18 roků 7 měsíců zpět #26 od Tkevlar
Kde je ten ventil? Ja myslel ze vymenikem prochazi tepla voda porad. Nebo tam je ten ventil a ten prepina vodu do druhe hadice a ta obejde vymenik a napoji se zpat na vystupni hadici?

Alfa Romeo 156 1.9JTD
ex.Tipo 1.7D

Více
18 roků 7 měsíců zpět #27 od Augustin
Odpověděl Augustin pro téma Re: Topení

Kde je ten ventil? Ja myslel ze vymenikem prochazi tepla voda porad. Nebo tam je ten ventil a ten prepina vodu do druhe hadice a ta obejde vymenik a napoji se zpat na vystupni hadici?

Precti si muj prispevek vyse (vymenik je bud otevren nebo uzavren).

Více
18 roků 7 měsíců zpět #28 od Tkevlar
Dik to zkontroluji.

Alfa Romeo 156 1.9JTD
ex.Tipo 1.7D

Více
18 roků 7 měsíců zpět #29 od Tkevlar
Komplet jsem to vykuchal, a vsechno je pruchozi. Hadice, vymenik. Proste kdyz do toho striknu vodu z hadice tak to v poho vytece druhou stranou. Ale zjistil jsem, ze mi to zere vodu. Ubytek docela brutus, a kdyz jsem to dnes vypoustel tak jsem vypustil tak 3 litry dohromady. Normalne dam tak 5.
Vcera jsem doleval plnou expanzku. Jak poznam, ze mam foukle tesneni ?

Alfa Romeo 156 1.9JTD
ex.Tipo 1.7D

Více
18 roků 7 měsíců zpět #30 od Tkevlar
NOve informace. Vymenik procisten. Kdyz nastartuju tak mi zacne stoupat hladina v expanzce a pak pres vicko zacne utikat voda. Kdyz vicko vymenim za jine. Tak to vodu nepusti.

Po vypnuti motoru to necham chvili ustat a otevru vicko expanzky a voda je natlakovana a chce ven. Kdyz otevru odvzdusnovaci sroubek na hadici k topeni tak zjistim, ze tam neni voda. Ale zacne natekat a v expanzni nadrzce klesa hladina.

Kde bude zrada, pls poradte.

Na volnobech netopi. PO zvyseni otacek zacina topit. Cim vyssi otacky tim vic tepla.

Jo jeste abych nezapomel. Ventil u vymeniku pruchozi.

Alfa Romeo 156 1.9JTD
ex.Tipo 1.7D

Vygenerováno za 0.515 sekund